Šta je novo?

Samsung GT-B7722: novi dual sim

PeraNS

Slavan
Učlanjen(a)
17.10.2005
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 3600
Matična ploča
ROG STRIX B350-F
RAM
GeiL DDR4-3200 2x8
GPU
AMD Radeon 6700 XT
Storage
Kingston A2000
PSU
Seasonic Focus 550W Gold
Kućište
NZXT
Monitor
Philips 278E9Q
Miš & tastatura
Logitech
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Posto sam ljubitelj Samsung Dual Sim telefona (posedovao D880 i D980) doslo je vreme za update pa sam pre mesec-dva pazario GT-B7722, Iako nudi 3G i Wifi, ne mogu reci da je telefon po funkcijama mnogo ispred prethodnika (osim po velicini jer je u odnosu na D980 King Size!).
Ali ajde da krenenemo od poboljsanja u odnosu na D980:

+ Brzi u radu sa aplikacijama i prilikom "dizanja sistema" (ovo podrazumeva i brzi rad sa kamerom). Nema vise toliko usporenja mada jos nije to to.
+ Vracen taster sa desne strane za selektovanje sim kartice (bilo na D880 pa skinuto sa D980)
+ Nema onog bzvz "klik" tastera sa leve strane za zakljucavanje telefona: sa desne strane ima soft touch taster + automatsko zakljucavanje :)
+ 3G i WiFi (ovo drugo sasvim fino radi ali ogranicavajuci faktor su budjavi java browseri).
+ Poboljsano schedule i appointment kreiranje sa podsetnikom na kalendaru (na prethodna 2 modela ovo je bio show program)
+ Kamera 5.2mpx, vise funkcija nego na prethodnom modelu
+ integrisana "find music" aplikacija: snimi se pesma u trajanju od 10 sec na telefon i putem net-a prepoznaje ko je izvodjac i naziv numere (probao - radi)
- skinuo sam par widgeta sa net-a ali kada stavim 2-3 na desktop ... nema dovoljno memorije :(

Zvono je po prvi put sa zadnje strane (nije vise na slusalici), dodata video-call kamera sa prednje strane, neuporedivo kvalitetniji (i veci TS ekran), kvalitet tradicionalno Samsungovski. Da ima GPS bio bi ovo ultra-mega-giga dual sim. Nije kompatibilan sa widgetima preko Samsung Kiesa a nov firmware preko istog programa nisam pronasao.

Ako neko razmislja o novom dual-sim telefonu, pored ionako male ili gotovo nikakve konkurencije u ovom segmentu ovaj phone je pravo osvezenje i trenutno mozda i najbolji izbor u klasi od oko 200e.

:wave:

Prilozi

• samsung-b7722-2_1.jpg
    samsung-b7722-2_1.jpg
    24 KB · Pregleda: 262
Da li je moguće isključiti jednu od kartica, a da ne mora da se restartuje telefon?

Nazad
Vrh Dno