Ja sam bio prinuđen da ga rutujem, jer je Skype zablentavio i nije mogao da se reinstalira -> jedino rešenje je bio factory reset ili root (pa da se nešto petlja po sistemskom data folderu). Uglavnom, factory reset nije hteo da prođe iz više puta, bagovao je na logovanju na gospođin account, pošto je za nju i uzet uređaj, pa sam odlučio da malo istražim na XDA forumu kako se rutuje i koji je najbolji kuvani ROM. Takođe nisam znao da li će i kada će stići zvanični ginger update za arapsko tržište (tamo je uzet). S obzirom da se tamo vraćam u Septembru, rešio sam da okušam sreću sa garancijom, jer je kod njih ovakav uređaj i zilion kojekakvih gedžeta moguće kupiti u svakom supermarketu. Postoje čak i futrole sa pravom hardverskom tastaturom, a dodataka ima više nego za epl.
Izuzetno lako se rutuje, još lakše sprži kuvani ROM i uz malo truda, stavljanja nekog lepog launchera (ADW ex recimo) i homescreen widgeta pravi je melem za oči. Da ne zaboravim, nasviran je na 1.2GHz, a kažu da je bezbedno 1.6 (toliko i ROM dozvoljava). Nije bilo nikakve potrebe, čak ni za ovih 1.2, ali eto, čisto da bude malo brži od stock. Na bateriji se ne primeti ni najmanje.
Inače, za sve koji strahuju od garancije, rutujte ga lepo... Ako bude bilo potrebe da se pozovete na garanciju, odradite un-root i doviđenja. Ako sasvim crkne, ko će ikad da provali da li je ikad bio rutovan. Procedura je savršeno bezbedna, sa statistikom od nula brikovanih, a neizbrojivo rutovanih uređaja.