Šta je novo?

Samsung Galaxy TAB - Telenor

zocha_bg

Slavan
Učlanjen(a)
27.08.2008
Poena
320
Da li neko ko je uzeo Galaxy TAB preko Telenora sa nekim paketom može da mi odgovori da li je zaključan na Telenor mrežu ili mogu da se koriste i druge SIM kartice (strane npr.)?

Pokušao sam da nađem odogovr na forumu ali sam možda propustio neki komentar, pa odgovor nisam našao.

Hvala

Da odgovorim sam sebi, a možda i nekome koga bude zanimalo:
zaključan je za Telenor mrežu.

Trebalo bi da se lako otključavaju u domaćoj radinosti. Svakako proverite ovu informaciju pre kupovine, ja sam petljao samo po SIM free spravi.

Kupovina je bila nakon prve poruke-pitanja a drugi komentar je nakon kupovine i empirijskog utvrđivanja stanja :)

No, malo dodatne pretrage po netu (prokrstario sam uzduž ipopreko pre kupovine) i stvarno se banalno lako otključava, kao i Galaxy S2 i sl...

Hvala na ideji.

O kojim ciframa se radi u Telenoru? Da li ga daju bez ugovora ili mora neka kombinacija?

Kakvu si ti kombinaciju napravio, ako je za javnost?

Naravno da je za javnost.
Surfuj 30GB ugovor (24 meseca) i 6 rata po 3.000 din (uz pretplatu) za uređaj. Može i 12 rata po 1.500 ali onda to ide preko EFG banke, otvore ti kreditnu karticu i otplaćuješ 12 rata bez kamate. Meni bilo mnogo komplikovano da gubim nešto više vremena sa potvradama iz firme pa da nosim u banku pa u telenor pa opet u krug itd...

Originalno sam otišao da uz paket uzmem Huawei S7 Slim ali kako su sva tri tableta (HTC Flyer kao treći) bili izloženi za probu upoređivanjme sam došao do zaključka da je Galaxy mnogo isplativiji nego razlika u ceni, što se ne može reći za Flyer koji je sjajan ali i preskup za razliku koju nudi.

O kojim ciframa se radi u Telenoru? Da li ga daju bez ugovora ili mora neka kombinacija?
http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/eShop-Telefoni/Tableti/?eshop&do=phone_info&phone_id=351
55 000 bez ugovora, preteraše ga, za iste pare može da se uzme Asus Transformer koji je 10", ima keyboard dock, IPS ekran i generalno jači hardver.

Problem je što je kod nas slab izbor 7mica za ~300e. Archos 70 tj. Prestigio 7070c je dosta jeftiniji (~220e), ali i slabiji, sledeće dostupno je Huawei S7 slim za 300e za šta se već može uzeti Viewsonic Viewpad 10s ili onaj Point of View, sledeća sedmica je Dell Streak 7 koji košta skoro 400.

Ima i boljih ponuda. Ovih 55.000 je cista kradja! Ima da se kupi za 32.650 bez gsm podrske! Imali su i identican kao u Telenoru ali je bio oko 38.000 (trenutno nemaju). Posto bi ovo bila reklama necu reci ime sajta gde se prodaje :)

Ima i boljih ponuda. Ovih 55.000 je cista kradja! Ima da se kupi za 32.650 bez gsm podrske! Imali su i identican kao u Telenoru ali je bio oko 38.000 (trenutno nemaju). Posto bi ovo bila reklama necu reci ime sajta gde se prodaje :)
Ako je sa računom i garancijom uvoznika pusti na PM gde to ima :)

Verujem da u Telenoru namerno nabijaju cenu uređaja bez ugovora kako bi privukli ljude da uzmu na ugovor.

Zapravo, Galaxy Tab u mnogim firmama (bar u cenovnicima) drzi bezobrazbo previsoke cene, nije retkost ni da prilazi cifri od 900 jura...

+1 za pusti ime firme na PM :)

Stavi javno, takva firma zaslužuje reklamu!

U Samsung šopu u Delta Sitiju je 85.000 dinara. Treba da se zna gde može nešto da se kupi 3x jeftinije legalno, a siguran sam da će i moderatori da se slože.

Pošto tema nije u forumima o kupovini, nemojte da je vodite u pravcu "gde ima i pošto".

Meni tih 32.000 prilicno sumnjivo izgledaju. Pored toga, na tom sajtu se prodaju po ceni od oko 30.000 i neki od skupljih mobilnih telefona koji su u ostalim prodavnicama preko 50.000. Da li je neko kupio Galaxy tab tamo? Da nisu to neke kineske kopije?

Meni tih 32.000 prilicno sumnjivo izgledaju. Pored toga, na tom sajtu se prodaju po ceni od oko 30.000 i neki od skupljih mobilnih telefona koji su u ostalim prodavnicama preko 50.000. Da li je neko kupio Galaxy tab tamo? Da nisu to neke kineske kopije?
Ne verujem baš da su kineske kopije, ali da su skidani sa mreža, švercovani ili kradeni nema sumnje. Zato s njihovom garancijom možeš guzu da obrišeš :d

Ne verujem baš da su kineske kopije, ali da su skidani sa mreža, švercovani ili kradeni nema sumnje. Zato s njihovom garancijom možeš guzu da obrišeš :d

Osim ako planiras da rootujes, onda i sa garancijom iz Samsung shopa mozes guzu da obrises :)

Ja sam bio prinuđen da ga rutujem, jer je Skype zablentavio i nije mogao da se reinstalira -> jedino rešenje je bio factory reset ili root (pa da se nešto petlja po sistemskom data folderu). Uglavnom, factory reset nije hteo da prođe iz više puta, bagovao je na logovanju na gospođin account, pošto je za nju i uzet uređaj, pa sam odlučio da malo istražim na XDA forumu kako se rutuje i koji je najbolji kuvani ROM. Takođe nisam znao da li će i kada će stići zvanični ginger update za arapsko tržište (tamo je uzet). S obzirom da se tamo vraćam u Septembru, rešio sam da okušam sreću sa garancijom, jer je kod njih ovakav uređaj i zilion kojekakvih gedžeta moguće kupiti u svakom supermarketu. Postoje čak i futrole sa pravom hardverskom tastaturom, a dodataka ima više nego za epl.

Izuzetno lako se rutuje, još lakše sprži kuvani ROM i uz malo truda, stavljanja nekog lepog launchera (ADW ex recimo) i homescreen widgeta pravi je melem za oči. Da ne zaboravim, nasviran je na 1.2GHz, a kažu da je bezbedno 1.6 (toliko i ROM dozvoljava). Nije bilo nikakve potrebe, čak ni za ovih 1.2, ali eto, čisto da bude malo brži od stock. Na bateriji se ne primeti ni najmanje.

Inače, za sve koji strahuju od garancije, rutujte ga lepo... Ako bude bilo potrebe da se pozovete na garanciju, odradite un-root i doviđenja. Ako sasvim crkne, ko će ikad da provali da li je ikad bio rutovan. Procedura je savršeno bezbedna, sa statistikom od nula brikovanih, a neizbrojivo rutovanih uređaja.

Osim ako sama elektronika krene da otkazuje, pa nemas sanse da ga unrootujes :) Kome je garancija bitna, bolje mu je da se ne igra, realno. A ako se sa kuvanim romom pojavi problem, sta da mu radis, nije da mozes da se zalis na proizvodjaca...

Vrh Dno