Šta je novo?

Samsung Galaxy S9/S9+

Evo ja ne lazem,radilo na a10 na n20u i n10 plus bez problema,cube acr radio vez problema ikakvih. Na a11 nece. Oba telefona bila iz HK
E zato ti je radilo (jer je HK).
Ima nekoliko zemalja u kojima radi, gde nisu stavili sapu bas na sve.

Kada sam govorio da ne radi mislio sam na nase telefone.
 
Kupio sam set odvijača za telefone i odvijač se izlizao posle ŠEST šrafova. (set je koštao 130 dinara 😄)
Dakle, treba mi novi odvijač da mogu da nastavim zamenu ekrana. Da li neko zna koja je veličina tog odvijača? Šta da tražim u radnji?
Na snimku, piše 4mm, ne znam da li je to dužina šrafa ili je to oznaka odvijača, tj. veličina.
Capture.PNG
 
Od čega zavisi hoće li telefon nuditi one apdejte androida? Hoću da flešujem stariji neki, Android 9. I kad budem isprobao ako mi bude odgovaralo, ne želim više da mi izbacuje i smara ni security apdejtima ni sa androidom 10. Da li to može da se isključi/uključi nekako po želji ili zavisi od roma an telefonu, regiona šta li?
S druge strane ako ne budem zadovoljan, hteo bih onda da mogu da apdejtujem ponovo na android 10 ili da flešujem ručno firmver svejedno.

I kako se radi na ovom telefonu, jel isto preko Odina? Koji A9 firmver treba da skinem, odakle?
 
Kako je moguće da nigde na celom internetu ne može da se skine firmver normalno a ne sa mizerno ograničneom brzinom? SamFirm naravno ne radi, izbacuje authorization failed i ne nalazi nijedan firmver, takođe i onaj alternativni Frija softver. Očekivano.
 
Sto ne odneses u servis da ti fleshuju?
 
Najbolje da ću da plaćam za tako nešto..
Prvo ti sjebu telefon apdejtima a posle ne može da se vrati na prethodni android. I još da plaćam da mi se telefon vrati u bolje, upotrebljivije stanje.
 
Cini mi se da nesto nije u redu sa memorijom u telefonu, pa da proverim sa vama...

Kad zakacim telfon kablom za komp i hocu da pregledam, pobrisem i prebacim slike desava se sledece:
1. Neke slike nece da otvori ( nece uposte dok ne otvrim ponovo folder sa slikama na telefonu, nece posle 1.-2.-5. pokusaja pa odjednom hoce (ređe) i sl.)
2. Nece slike (cini mi se skoro ni jednu) da lista (napred/nazad tasterima sa tastature, a pre htelo i samo ponekad zakoci)
3. Sporo prebacuje slike (neke, ponekad), kao da skoro ukoci.
4. nece da otvori neke, mnoge, slike i pocesto u thumb preview u prozoru koji otvorim na kompu za folder sa slikama.

S9Plus, star 3,5g ... sta mislite sta mu je, da li je vreme za menjanje, da li se vama ovo desava.
Menjan kabl, menjan konektor u koji kacim telefon, sve na istom kompu...
Telefon inace radi normalno ostale stvari, nisam primetio problem druge vrste.
Sta moze biti ako nije neki kvar, neko predcrkavajuce stanje?

Screenshot 2021-08-14 092832.jpg

Evo ovako izgleda kad nece da prikaze sliku na kompu.
 
Poslednja izmena:
Dobio sam S9 prije godinu dana i zadovoljan sam svime osim sa baterijom koja mi jedva izrdzi od 07:00 do 12:00h.
Zamjena u Sarajevu je 30 eura i u mobitel shopu gdje bi mijenjao kazu da je originalna baterija, pa sad ne znam da li mijenjati bateriju ili kupiti neki Xiaomi (npr. Xiaomi Rredmi Note 10)
Mobitel mi je bas potreban jer dok sam na poslu obavim bas bas dosta poziva, a cesto budem i na terenu pa se zajebavam sa auto punjacima.
 
promeni bateriju , meni evo 3+ godine gazi na 2goj bateriji je dobio novi zivot
 
Da ProMobi mi zamenio pred istek 2 godine besplatno jer je bio u garanciji, i iskreno odlicna je nova baterija godinu dana mi je drzala telefon da ga puni 1 u 2 dana sada evo spole 1+ godine od zamene vec moram 1 dnevno da punim ali to je to
 
Telefon mi ima neke brojne probleme sa wifi-jem užasno je frustrirajuće, jer je to najbitnija funkcija i bez interneta je neupotrebljiv.
Ne znam kako je uspeo ovoliko dugo da poživi do sada, da ga ne zavalim iz sve snage u zid. Par puta je leteo o patos ali to je preživeo.
Da ne nabrajam ali sve što može da se zamisli da ne radi se dešavalo, i da ne može da se zakači na mrežu da dobije ip adresu, a drugi telefon može, i da je connected ali without internet, i da sam povezan i dva metra od rutera gde se papreno plaća optika a internet na telefonu kao radi a u stvari ne radi, sve baguje vuče se, pa dok uopšte provališ da je do telefona silno vreme i živce izgubiš, na kraju uradim speed test i njega neće izbaci error, ili na jedvite jade krene ali se vuče 1-2 mbit, nije u powersave režimu, restartovao sam ga, isto (nije do provajdera, na računaru internet rastura). Da ne pominjem koliko je usporio nakon tolikih "security" "apdejta" i "apgrejda" na "bolji" android.
Elem, da zaključimo, da li je ovaj telefon izvodljivo Odinom vratiti na stanje kada je bio dobar i brz, dakle android 9 ili čak 8 ili ne može da se flešuje?
 
Odnesi u servis i videces u cemu je problem i da li vredi platiti ili uzeti neki drugi tel.
Ja sam imao do pre neki mesec s8+ koji je stariji od tvog i radio je perfektno, poslednja verzija androida itd.. Tako da dosta znaci kako odrzavas tel.
Mozes da ga vratis, najmanji problem, ali ja mislim da nema potrebe za tim.
 
Pa nije najmanji problem da se flešuje android 9 nego najveći, zato sam i pisao ovde. Jer mi treba uputstvo koje zaista radi, link neki. Znači da je detaljno navedeno sve i da uputstvo nije outdated, da radi provereno 100%. Pošto je to ogroman posao bekapovati sve i čistiti ceo telefon pa posle instalacija i podešavanje svega i svačega, to su dani sa poluupotrebljiivim telefonom, ne mogu da priuštim da ponovo to radim uzalud. Prošli put kad sam skinuo taj neki stock rom devetku i poslednji odin nije moglo ni da krene, zaboravio sam šta je bio problem i koja greška. Usb drajver je bio instaliran i prepoznavao je telefon uredno. Mislim da sam čak probao i na dva različita računara, win7 i win10.
Samo sam uzalud izgubio dane a nisam dobio ništa, samo vraćanje na fabrička podešavanja.
 
Pozdrav kolege,
može li neka preporuka kod koga i za koliko para (otprilike) zameniti ekran za s9,keva ga slomila pa vaga da li da uzme nešto novo ili da kupi nov ekran za s9?
 
Ako neces za 20000 da zamenis displej, onda nesto novo :)
 
Imala sam istu dilemu, samo se meni pojavio mali burn in. Cena je bila još i veća od 20000 negde oko 200e ako se sećam, u martu prošle godine. Naravno da zamena nije bila opcija.
 
Pozdrav, zanima me neka preporuka za zamensku bateriju za samsung s9, dobro je i izdrzala, četvrta godina
 
Postovani, pribavio sam neku dobro ocuvanu devetku koji ima SEE/SEE/TOP. Probao sam preko Odina da ga upucam na DBT, prodje sve bez greske ali nece da promeni CSC. Probao sam u developer modu da ukljucim bootloader medjutim stanje je isto. Ceo internet sam pretrazio ne bi li nasao resenje, medjutim nista pametno nisam nasao. Da li mozda neko od vas zna u cemu je problem? Hvala.
 
Ista situacija na Note 10 posle ubrizgavanja SEE preko Telenorovog MSR, ostao mi je SEE/SEE/MSR u potpisu kada uđem u Software information ali redovno dobijam OTA update za SEE bez obzira na to. ;)
 
Neki skuvani port može sigurno da se uradi. Pogledaj na najvećem forumu za to.
 
Meni pre dva dana dobi neki martovski peč od 200 i kusur MB, nisam očekivao da ga i dalje pečuju. Inače telefon je sa TMH.
 
Dobio je novi zivot sa novom baterijom. S9
 
Odlican, samo mi se ne svidja androdi 10, ni ovaj novi skin, ikonice i td, vratio bi se cak na oreo, Nekako oreo jednostavniji.
 
Nazad
Vrh Dno