Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Aman ljudi, dobicemo samo kracu bateriju, nasminkani OS, 2% novih mogucnosti.. Oreom sahranjuju S7/S7e... Jedino ako izadje neki kuvani rom..

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока
Ako Android 8 degradira bateriju u odnosu na verziju 7, i kuvani ROM na stock-u (na Androidu 8) će jednako da degradira bateriju u odnosu na isti taj ROM (na Androidu 7).

AOSP verzija opet degradira kameru što je još i najočiglednije, pa...

Ja i ne znam šta bi to mogli da unaprijede u odnosu na sadašnju verziju. Bateriju sigurno neće jer se to do sada u ovoj fazi (posljednja podržana verzija) nikada nije desilo.

Ako Android 8 degradira bateriju u odnosu na verziju 7, i kuvani ROM na stock-u (na Androidu 8) će jednako da degradira bateriju u odnosu na isti taj ROM (na Androidu 7).

AOSP verzija opet degradira kameru što je još i najočiglednije, pa...

Ja i ne znam šta bi to mogli da unaprijede u odnosu na sadašnju verziju. Bateriju sigurno neće jer se to do sada u ovoj fazi (posljednja podržana verzija) nikada nije desilo.
Zato ce da padne downgrade na MM pa da vidimo, onako vecina koristi Novu Launcher ili slicno, a UI u menijevima je trash pa je trash nebitno MM ili Oreo...

Sent from my PandaS7Edge

Jedini problem u svemu tome je sto Google Play Services ne mozemo da downgrade-ujemo i ostavimo da se ne update-uju same :( A one su mnogo vise unakazivale bateriju.

Bacio sam neki dosta raniji ALEXNDR, baterija nebo i zemlja... nekoliko dana kasnije, update GooglePS-a, baterija upet kmek :(

Imam pitanje. Pojavio mi se fizicki dvoklik na home tasteru. Bukvalno osetim kao da klikne dva puta, malo propadne pa okine jos jednom soft.
Nema greske u radu a primetio sam da nekad nece to da se desi da li ako pritisnem pod odredjenim uglom ili sta vec. Nekad nema, nekad ima.
Od danas sam primetio pa me interesuje da li mi to taster crkava ili je mozda neka prasina zapala. Cudno mi je jer to home dugme uopste i ne koristim, retko.

Hvala unapred.

Onaj turski sajt sada navodi da je planirani dan za pustanje Orea 18. maj! Samsung je** ne vadi. Tri meseca pošto su "slučajno" pustili softver u Vijetnamu.

Bolje druze da ga naprave kako treba nego da izbacuju apdejtove na svakih 10 dana..

A ne, neki bi baš presretni bili da svaki 5 dana dobijaju update koliko mogu da primetim

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk

Master Proday, sto mi bar ti ne odgovori na pitanje, da me bar utesis :)
Jel kod mene neki uobicajeni problem ili ne. Zaista mi je mrsko da idem stranu po stranu da trazim da
li je neko vec to pominjao a ne svracam u ovaj deo foruma tako cesto.

Ja home dugme pritisnem mislim u proseku jednom sedmično, osim ako ne aktiviram kameru, pošto i nemam ikonicu za kameru nego koristim double tap.
Inače šta će vam oreo? Telefon šljaka odlično, najradije ne bih ni stavljao novi softver. Što neko reče, probaću ako ne valja odoh na MM [emoji5]

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ko jednom proba "back button kills the application" stiskace to dugme redovno. Plus kako da aktiviram fingerprint, opet home dugme. Skrinsot? Isto home.
Mislim ima primenu dugme, ne bi bilo lose da izgura 5 godina.... :)

Sent from my PandaS7Edge

Poslednja izmena:
Master Proday, sto mi bar ti ne odgovori na pitanje, da me bar utesis :)
Jel kod mene neki uobicajeni problem ili ne. Zaista mi je mrsko da idem stranu po stranu da trazim da
li je neko vec to pominjao a ne svracam u ovaj deo foruma tako cesto.
Druže pa ne mogu da odgovorim kad nisam imao iskustva u praksi...imao sam s7 i 2 x s7 edge i nisam imao taj problem. E sad ja sam koristio easyHome Pro unlocker aplikaciju tako da home praktično nisam ni stiskao nikada. Inače znam da su se ljudi žalili da im se home taster guli, ali da radi dvoklik ne sećam se da sam čitao. Savet da probaš pomenutu aplikaciju, a ako te dugme baš nervira, nosi u pro mobi ;)

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk

Ja home dugme konstantno koristim, navika sa ajfona [emoji5]

Ima li neki servis da je voljan da uradi onaj dual-SIM soldering na single-SIM telefonu?:) Znate onu foru da se uz neku bacenu, ali funkcionalnu, SD karticu zbudzi da bude dual SIM telefon?

Yep, na S7/Edge. Ali jednokratno je... moze se desiti i da se osteti SIM kartica, i ne moze ponovo da se iskoristi ako menjas SIM karticu.

Primarna kartica ostaje normalan slot, ali onaj drugi umesto SD card slota se nabudzi da bude SIM slot.
Malo mi je nelogicno sto ne moze dual SIM tray da se iskoristi, mada valjda single SIM trazi SD card pinove?

Poslednja izmena:
Za P9 Lite je najzgodnije, identican hardver, samo flesnes softver za dual SIM :)
A ovde ne mora softver koliko sam shvatio (mada fizicki sme i moze), ali mnogo je posla, i to relativno preciznog, za mod same kartice.

Pa koliko sam skontao samo je topljenje sim kartice problem i posle da se zalepi na mc?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

"Samo" :D
Meni se cini da mora da se PINovi poklope, jer ih single-SIM cita ipak?

A i ono turpijanje da bude doovljno precizno nije bas prosta stvar.
Nisam imao dual SIM za manju razliku kada sam uzimao, mada i da mogu da doplatim nesto sitnije za dual SIM, radije bi naravno to uradio.

Od cega? :D
Nikad nisam video neku vesti ili nesto koliko cesto crkavaju telefoni, osim za LG i ploce stalno. Koliko uopste crkavaju telefoni inace?

Pisao sam vec ranije. S3 par puta maticna i ekran, note 4 maticna, ekran i jos neka cuda, s7e maticna posle 1god i baterija.. mnogo je kume

Ja bi se zapitao sta radim tim telefonima kada im maticne toliko crkavaju.
Ekran ajde, to pretpostavljam da je od padova? Edge ima onu roze liniju kao problem, ali maticne, ne znam da sem na LGu toliko crkavaju.

Da kucnem u drvo nikad skoro nisu padali, pogotovo ne na beton ili tvrde neke podloge. Uvek u dobrom silikonu.

A sta im radim? Pa koristim telefon maximalno Pozivi, poruke, slikanje, mejlovi i svasta oko dokumentacije,socijalne mreze, filmovi, igrice.

Na s3 sam cesto stavljao i custom romove ali na note 4 i s7e nisam zbog knoxa. Njima flesnem samo poljaka ili sad holandjanina i to je to.

Niko ne veruje kako pazim telefone, a kako crkavaju.

Yep, na S7/Edge. Ali jednokratno je... moze se desiti i da se osteti SIM kartica, i ne moze ponovo da se iskoristi ako menjas SIM karticu.

Primarna kartica ostaje normalan slot, ali onaj drugi umesto SD card slota se nabudzi da bude SIM slot.
Malo mi je nelogicno sto ne moze dual SIM tray da se iskoristi, mada valjda single SIM trazi SD card pinove?
Ne otvara mi nešto browser ovaj link na telefonu, pa je mogu da vidim na šta si tačno mislio, ali SIM i mSD kartica ne koriste iste pinove, a ako i zezneš SIM, odeš do operatera i uzmeš drugi :)
Ja sam insistirao da koristim super lepak, jer mi je dvostrani selotejp proklizavao, pa mi je lepak pojeo dve probne mSD kartice :D Srećom, na "pravoj" mSD kartici je sve radilo kako treba.

E sad, ovo o čemu ja pričam ne može na single SIM modelu, jer isti nema drugo ležište za SIM. A softver je isto, pa ako bi ti u servisu nešto i nalemili, softver ne bi menjao, ali zaista sumnjam da je izvodivo tek tako napraviti od single SIM-a dual.

Pa nije prosto, vidi koliko ima tu posla :D A odlazak do operatera i zamena vise posla kod nas nego ta majstorija :)
Slicno je kao da na dual SIMu hoes da koritism 2 SIMa + SD. Koliko videh na onom linku sto sam bacio nema ni promene softvera, mada na nekom YT tutorialu mora nesto da se izmeni, ali to je za neki custom ROM.

@ds, mislio sam na nesto tipa da li su u pritegnutom dzepu, u torbi, na vlaznom, vrelom, pored statike... nista konkretno mi ne pada na pamet za Samsung, nego u tom smeru bi gledao.

Ako mu je za utehu, meni je na S2 i S3 crkla matična. S5 je preživeo 1000 flesovanja

Sent from...

Zbog flashovanja su crkle?

Vrh Dno