Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 I9505

Takodje sam mislio da uzmem Htc One medjutim mnogo kvarova,reklamacija i slabija baterija su me odbili da ga pazarim....

Drugari, posto Jamala vise nema na ovom telefonu, koji dev jos dobro radi slican posao?

Mozda da se bacis na CM ako hoces aosp look :) ili neki drugi ima ih jos par a da su im teme aktivnije na xda

***, kada čitam ovd eteme o telefonima osećem se kao da imam 29 godina (kao što i imam), a svi ostali 12 do 16.

Meni to zaista treba zbog toga što mogu sa tim da radim, dakle koristim teamviewer da se konektujem na svoje mašine i kod klijenata, radim ftp transfere, mnogo putujem pa mape gps, net i svi vidovi komunikacije, nedavno sam sa aerodroma našao i platio smeštaj preko airbnb aplikacije za grad u koji sam leteo za pola sata.. i mogu sada da nabrajam i nabrajam..

I kod svega toga se vidi veliki pomak kod svakog "jačeg" modela na koji sam prešao, zbog rezolucije, brzine, baterije..

A ***, ovde svi o boji ikonica i da li ima jednom u dva dana "lag" :)

Zabole me koje su boje ikonice, sada kao svaki marokanac koji napravi rom to je bolje od samsung rom-a, zato što je to fancy napisati na forumu :)

Mislim, ne znam za šta većina korisiti telefone, verovatno ni za šta, osim za eto tako, menjanje romova

To ti isto kao kad bi dosao neko sa netaknutim kolima i poceo da smara ove sto vole da ofarbaju kola malo nafriziraju motor i stave sportska sedista a ova kola i iz fabrike kad izadju rade sve kako treba.

Jeste sve to radi iz kutije kako treba ali shvati da ljudi vole da se malo poigraju sa telefonom.

***, kada čitam ovd eteme o telefonima osećem se kao da imam 29 godina (kao što i imam), a svi ostali 12 do 16.

Meni to zaista treba zbog toga što mogu sa tim da radim, dakle koristim teamviewer da se konektujem na svoje mašine i kod klijenata, radim ftp transfere, mnogo putujem pa mape gps, net i svi vidovi komunikacije, nedavno sam sa aerodroma našao i platio smeštaj preko airbnb aplikacije za grad u koji sam leteo za pola sata.. i mogu sada da nabrajam i nabrajam..

I kod svega toga se vidi veliki pomak kod svakog "jačeg" modela na koji sam prešao, zbog rezolucije, brzine, baterije..

A ***, ovde svi o boji ikonica i da li ima jednom u dva dana "lag" :)

Zabole me koje su boje ikonice, sada kao svaki marokanac koji napravi rom to je bolje od samsung rom-a, zato što je to fancy napisati na forumu :)

Mislim, ne znam za šta većina korisiti telefone, verovatno ni za šta, osim za eto tako, menjanje romova

iduci tom logikom, sta ce ti jaci telefon za to sto si nabrojao...sve to mozes da koristis bez problema i sa nekim telefonom od oko 150-200e, novim ili polovnim, sa telefonom mnogo skromnijih performansi, sta ce ti onda "jace"?.Ako te ne zanima izgled softvera, onda je verovatno nebitan i izgled hardvera.I onda dodjemo do krajnjeg sta ce ti uopste onda android telefon kad android i jeste platforma otvorena za modifikacije i ceprkanje po sistemu.
Svako koristi i radi s telefonom sta hoce, zato i ima toliko proizvodjaca, modela, u svim cenovnim rangovima, za svakoga po njegovim potrebama i finansijama.

Ne ubedjujem nikoga nista, samo konstatujem :)

Kada neko pogleda ovu temu ispade da se sve raspada dok se ne ubaci neki rom koji ima ikonice druge boje. Samo kažem da meni, sa akcentom na meni, nije jasno, ne kažem da to ne radite :)

I ja sam probao ranije, čisto da budem u toku, zanimljivo mi je da se igram ponekad, ali to baš ne ide zajedno sa stvarnim korišćenjem gde imaš 50 aplikacija koje su ti nepohodne za posao.

Uvek sam imao prvo iOS pa onda svaki android flagship i ne bih se složio da jefini telefoni koriste za ovo što sam napisao, a skupi za igranje sa romovima. Baš sam rekao kako mi je svaka smena generacija značajan pomak napravila.

A poredjenje sa kolima, to već ne, svakia auto koji kupim odmah stavim najveće felne koje mogu da stanu :smoke:

Poslednja izmena:
U cemu to tacno posto se i ja razmisljam da prelazim al me odbijaju svi problemi sa n5 + sto ima manju bateriju i ne mogu da mu turim karticu od 32gb!?
+1 i mene ovo zanima jer čitam da se iz N5 izvlači jedva 3.5 sata "ekrana".......momentalno više naginjem ka G2 što se baterije tiče..................

Poslednja izmena:
Ja sam isto par puta razmisljao da uzmem n5 ali prvo sto me odbija to je oni neki sitni problemi koji i nisu tako strasni ali ako kupujem telefon onda hocu da sve 100% radi i da je sigurno. Tako da za sada ga necu menjati ni za jedan tel. Da je nex malo kvalitetniji uzeo bih bez razmisljanja.

Ne ubedjujem nikoga nista, samo konstatujem :)

Kada neko pogleda ovu temu ispade da se sve raspada dok se ne ubaci neki rom koji ima ikonice druge boje. Samo kažem da meni, sa akcentom na meni, nije jasno, ne kažem da to ne radite :)

I ja sam probao ranije, čisto da budem u toku, zanimljivo mi je da se igram ponekad, ali to baš ne ide zajedno sa stvarnim korišćenjem gde imaš 50 aplikacija koje su ti nepohodne za posao.

Uvek sam imao prvo iOS pa onda svaki android flagship i ne bih se složio da jefini telefoni koriste za ovo što sam napisao, a skupi za igranje sa romovima.

To ti se tako cini zato sto je ovo "tehnicki forum" da ga tako nazovem, tacnije deo foruma za android telefone,okupljaju se najvise ljudi koji se bave androidom vise od onih koji telefone uzimaju cisto zato sto je lep, nov, ima strava funkcije i sl...tj takve ljude obicno ne zanima dublje poznavanje sveta androida, sta je ispod haube, sta sve moze da se uradi, kako se raspolaze memorijom i sl, samim tim ni ne dolaze na forume niti prate tu neku dublju pricu o rutovanju, romovima, raznim kastomizacijama, dovoljno im je ono sto je doslo uz telefon.
I za njih je konkretno samsung, sasvim dovoljan sa onim sa cime dolazi i za bolje ne znaju...tj cekaju novi model....dok drugima(grupa koja zalazi na forume) taj tw smeta, ili bilo koji drugi bloat, zeli da preradi po svojoj meri.

i za igranje sa romovima ije svaki telefon, i skupi i jeftini, samo sto je veca "frka" kad nesto zapne na necemu sto je malo skuplje.

I mene bas zanima kako je moguce "preporoditi se" sa N5 posle S4? Ispade S4 kanta.

I mene bas zanima kako je moguce "preporoditi se" sa N5 posle S4? Ispade S4 kanta.

Ja ne pricam o preporodjaju, sto se mene tice uzeo bih ga iskljucivo zbog izgleda, jer me je sam s4 smorio, kao i svaki tel sto me smori nakon par meseci.
Sto se tice svog rada, sluzi me kao i prvog dana, i nema ga potrebe menjati jer sve radi odlicno. (pricam iskljucivo u svoje ime, i za svoje potrebe)

Ne znam na koga se odnosi tvoje pitanje, ali eto odg zasto bih menjao. Iz tog razloga sam menjao sve telefone koje sam imao. :D

Poslednja izmena:
Pa otprilike. Ili menjam kad me smore ili da ne izgubim puno para na modelu (sto je pre bio razlog), pa cesto menjam, a i zelja da sve probam :D mmmm SVEEE :D

Kako da poboljsam fokus kamere kad hocu nesto bas blizu da slikam?
Kliknem na ekran da bi on kao fokusirao, medjutim slova su skroz brljana - a pre nego sto uradi finalni fokus, na kratko se pojave bas bas bistro fokusirana slova!
Nadam se da shvatate sta pitam u stvari :D

Kako da poboljsam fokus kamere kad hocu nesto bas blizu da slikam?
Kliknem na ekran da bi on kao fokusirao, medjutim slova su skroz brljana - a pre nego sto uradi finalni fokus, na kratko se pojave bas bas bistro fokusirana slova!
Nadam se da shvatate sta pitam u stvari :D

1. Po simptomima kako si opisao priblizio si vise nego sto kamera moze da procesira; odmakni 2-3 cm pa probaj opet!
2. Ukljuci macro fokus ako imas opciju.
3. Instaliraj snap cam apk ;)

Ne mogu da udaljim 2-3cm, onda je sitnije nego sto mi treba :)
Jel' ima makro fokus u stock Camera app-u?:)

Pojma nemam za stock kamera app, uvek prvo rutujem i instaliram asop pa tek onda koristim samsung :D ...snap koji sam ti preporucio ima sve!

Mnogo je precizniji od stock appa!

Ali na ispod 5cm ne mogu ipak da dobijem bistru sliku :( Ne umeju da skapiraju distancu izgleda.

Druze svaki aparat/objektiv ima minimalnu daljinu sa koje moze da radi fokus kako treba i ispod toga je ne upotrebljiv...znaci jednostavno to nije do tvoga telefona ili softvera, to je sama limitacija hardvera!

Da, mnogo zahtevaš od telefona.
Evo ja imam Canon 5D Mk3, sada je na njemu EF 24-70mm f/2.8L objektiv, zajedno to košta oko 4500 eura i isto ne mogu da fokusiram na 5cm. Ni na 15, ni 20..

Bogami reboot lepo se ti nama pohvalio ;) ...nego hoces da se menjamo za, evo dajem ti canon s100 nemoras nista ni da mi doplatis, provereno fokusira i sa 3cm :D

Da, ispade da se hvalim, nije bila namera, a ni nema svrhe, anoniman sam ovde, pa čemu to, nema sponzoruša, džaba :)

Nego sam hteo da kažem da minimalna distanca za fokus postoji kod svake opreme, pa i hi end objektiva.

Ne treba s100, imam sony rx100II (da nastavim da se hvalim :))

Ne mozes da fokusiras na 20cm? Da fak?

Da, ne možeš toliko da se približiš. To je zoom lens, pa možeš na 70mm (focal lenght) da se približiš. Ali to nije macro lens, imaš npr 100mm macro (košta oko 1000 eura), ali i kod njega je minimalna distanca oko 30cm. Ali je 100mm Focal Length pa si onda blizu subjektu svakako

No, nema baš veze sa temom :)

Poslednja izmena:
Da, ispade da se hvalim, nije bila namera, a ni nema svrhe, anoniman sam ovde, pa čemu to, nema sponzoruša, džaba :)

Nego sam hteo da kažem da minimalna distanca za fokus postoji kod svake opreme, pa i hi end objektiva.

Ne treba s100, imam sony rx100II (da nastavim da se hvalim :))
Gde radis covece, zaposli i mene :D
Deki profi objektivi te namene su sa cetvorocifrenim vrednostima ;)
Kako god, sa s4 imas to sto imas!!

Nazad
Vrh Dno