Neću nešto preterano da se hvalim ali kupio sam pre nedelju dana Samsung Galaxy S4 Active, na ugovornu obavezu koja važi 2 godine.
Pošto živim, kao što znate,u Nemačkoj,to mi nije bio preterani problem. 25 evra mesečno plaćam, 3000 besplatnih SMS-ova u SVIM nemačkim mrežama i 250 MB interneta (što je nebitno jer ja net koristim preko moje WLAN mreže).
E sad, prvo da vas pitam poseduje li neko od vas ovaj telefon i kakvi su vaši utisci ? Pošto ja nisam NIKAD dosad posedovao Android telefon, ja sam oduševljen i već sam kupio nekoliko manjih aplikacija koje mi trebaju za svakodnevi rad. U odnosu na klasični Samsung Galaxy S4, Active je dosta robustniji i meni je makar lepši (to je naravno stvar ukusa).
Imam više pitanja :
1) Da li postoji način, ili neka aplikacija, koja AUTOMATSKI zatvara aplikacije bez da se ja mučim da ih sam ručno zatvaram. To mi je pomalo smorno...
2) Kako se početni ekran prilagođava a da se npr. cela fotografija koju izaberem vidi. A ne, kao što je kod mene slučaj, da mi Weather widget iseče 30 % slike.
3) Imate li neke generalne savete oko korišćenja telefona i šta da izbegavam a šta ne ? Bio bih vam zahvalan.
4) Koja je najbolja free ili pay aplikacija za slanje i manipulaciju SMS porukama i obaveštenjima, a da se automatski učitava i kad se telefon ponovo uključi (npr kad se isprazni baterija a ja to ne primetim, a neću da mi se default Samsung aplikacija za sms aktivira).
Naravno, nemojte samo na mene da se ograničite. Moja ideja je da ova tema bude korisna za sve koji imaju ovaj telefon, pa slobodno možete da ostavljate linkove sa savetima ili raznim tekstovima, ili da sami iznesete svoja iskustva (bilo negativna bilo pozitivna) o S4 Active telefonu.