Šta je novo?

Samsung Galaxy S26

Ojadiki su bateriju na s24 i s23 modlelima i sada su naslii resenje na novom modelu koji najavljuju.
To ce se desisti i sa s25 uredjajima kada izajde s26. ojadice s25.

iskreno bih voleo jer su realno zaslužili da propadnu.
Obožavao sam ih, i dalje volim njihove stare uređaje ali su postali bukvalno najgora kompanija na svetu, što se telefona tiče.
ali mislim da su toliko jaki da nema teorije da ih stigne taj scenario.

mada je i Nokia bila jaka pa je propala, ali drugo vreme i drugi razlozi.
Пропаст Нокије је услиједила јер Нокија није испратила драстичну промјену у развоју мобилних телефона, цијели концепт је промјењен, док у овом случају те иновације и Самсуногови "заостаци" су непримјетни великој већини људи. "Револуционарни" кинески телефони и Самсунг из "каменог доба" (како га ви представљате) се користи потпуно исто и све те "велике" иновације и нису баш тако велике.
Јесте, Самсунг циједи задњу кап из свега што су постогли али могу они да нањуше до кад тако могу, људи који воде те фирме су вјероватно "мало" памњтнији од нас или пак боље упознати са свим факторима.
Као дугогодишњи (и задовољни) корисник Xiaomi телефона прешао сам на 25U прије неких 2 мјесеца (јер у ЦГ нема званичне продаје 15U) и не могу се пожалити да овдје немам нешто што сам тамо имао, чак бих рекао да уз "Godlock" може много више да се искористи уређај....

MS kupio, sistem za telefone nije vise razvijao i propalo je. Imao sam Lumiu 930 sa win phone 10, I po meni tako jedan sistem za telefone treba i da izgleda. To je meni bilo odlicno dok nije MS sve upropastio.
Samsung ima dobre uredjaje medjutim, te inovacije koje uvodi = noviteti pre a ne inovacije. Su u vecini slucajeva interesante prvih 3 dana, posle i zaboravis da ih ima. Ono sto meni ume da zasmeta je forsiranje ne tako kljucnih stvari.

Samsung Galaxy S26 Ultra's battery to be bigger and charge faster

The S26 Ultra is said to employ a 5,500 mAh cell, vs. the S25 Ultra's 5,000 mAh.

E sada forum može mirno da spava, Samsunže nastavi da čitaš Bench. 😁 Ako može i da zakriviš malo ekran, da dodaš 100w punjenje i nikako da ne izbacuješ ažuriranja jer je najbolje prvo. Sve ostalo stop, jer ćeš propasti zato što srpski forumaši neće da ga kupe.

Uz ovu info možda je bolje da sačekam S26 Ultra jer će pored veće baterije imati i Bluetooth pen, iako sada mogu da kupim S25 Ultra za 850 evra nov

Osim ako nije tacno ono da ce izbaciti olovku da bi povecali bateriju. U tom slucaju cekamo s27 😂

Skoro sam pročitao, da planiraju od S27 Ultre. Da izbace u potpunosti s pen

U suštini kada izađe s26 kupiti nakon par mjeseci s25.

Sada je pravo vrijeme za kupovinu S24 jer je cijena smiješna a ljudima se "gadi" jer je to S24 star nekoliko godina

Kako cena smešna za s24. Gledam ultre i razlika između s25u i s24u jedva 10-15%.
Apsolutno se za tu razliku ne isplati uzimati stariji

Između malih (ukoliko gledaš nov) je takođe par eura razlika i totalni je nonsens kupiti 24 (pričam o oglasima tipa kp).

Obzirom da su izbacili podršku za olovku na Fold7 modelu, ne bi me uopšte iznenadilo da tako nešto urade i sa S26Ultra. A zbog toga će verovatno i povećati cenu za ~100eur, uz neki izgovor kako to više ne treba zbog AI... :)
Negde sam pročitao da prema istraživanjima samo 15% vlasnika Ultre zaista koriste olovku.
S obzirom da je Fold dolazio bez olovke i ona se zasebno kupovala sa maskom koja je dodatno povećavala debljinu uređaja, procenat korisnika olovke verovatno nije iznosio ni 1%.
Rešenje kako smestiti olovku u preklopni uređaj bez posebne maske niko nije našao.
Odlučili su da idu pravcu tanjeg i lakšeg Fold uređaja i iskreno deluje potpuno opravdano da su se onda rešili i digitizera, jer ta odluka pogađa samo mali broj korisnika Folda.
Što se tiče Ultre, taj procenat je opet značajno veći, ali sad je trend da se uređaji stanjuju, pa ostaje da se vidi šta će biti...

To što mali broj ljudi koristi olovku i nije neko opravdanje da se ukloni digitajzer na uređaju koji košta preko 2000eur. Još manje opravdanje je da time i dodatno poskupe telefon.
Honor, Vivo, Oppo imaju isto tako tanke telefone, pa svejedno imaju podršku za olovku. Honor na oba ekrana. Tako da tehnički nije postojao razlog da uklone podršku za olovku, već je jedini razlog bezgranična pohlepa.

Vrh Dno