Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Evo prošlo je tačno deset meseci (ili 305 dana) od kad koristim S25U (od 12-og oktobra) i za to vreme se punio, rekao bih, svega 115 puta.
I onda odes na oglase i nadjes ih sto jabuke sto samsunga sa 350+ punjenja i sta ti ja znam...
Moj je trenutno na 104, sta li ljudi rade sa te telefone ja ne znam 🤦‍♂️ 😁

Zbog privida stanja, a u realnosti je estimacija (citaj: nagađanje) I ništa više od toga.

Jedino sta je korisno odavde je info kada je telefon proizveden i prvi put upaljen 🙂

Screenshot_20260816_082134_Settings.webp

Ne prikazuje se tu datum proizvodnje telefona nego baterije. Na kraju krajeva, usli ste u battery info.

Sto se tice ciklusa i healtha, govori donekle o stanju baterije. A razlike u BH na osnovu ciklusa govore i kako se neko ponasao sa tom baterijom, ne koristimo svi telefone isto. Neko pregreva telefon, neko malo vise pazi, otud negde taj odnos vise ciklusa, veci health nego kod nekih manje ciklusa a losiji health.
Poprilicno korisne info generalno, ko zna sta gleda.

Sta imate protiv nas sto smo kupili telefon da ga urišemo sto za posao sto I za gluposti? 😂

Prilozi

Ja se vratio pre par meseci na EUY + shizuku + shizucallrecorder. Snima ok, jedino ne prepoznaje kontakte iz imenika već samo piše broj i vreme kao naslov audio fajla. Tako da sada imam i snimanje razgovora i podatke o bateriji 🙂
Ja sam odradio obrnuto, instalirao sam non EU Rom pa koristim abattery za status baterije. Dakle imam fabričko snimanje razgovora sa imenima ljudi, a status baterije dobijam preko shizuku

Што се тиче батерије, мени је health на 100%, телефон први пут укључен 2.7.2026. Укупно циклуса пуњења 17.
С26 Ултра је у питању.

Друго нешто сам хтео да поделим, приметио сам да СоТ време укључује и време разговора. Нема ми логике, али тако је. Баш сам приметио пре једно 10ак дана, скинуо сам телефон са пуњача и одмах након тога имао разговор од 20-30 минута, и кад сам проверио СоТ, било је тачно онолико колико је било време разговора. Волео бих још неко да потврди ово. Или оповргне.

SOT prikazan u battery stats je u većem broju slučajeva u najmanju ruku nepouzdan.

Upotrebu Gmaps preko Android Auto nekada 100% broji kao SOT, nekada nula. A verujem da ima situacija i kada broji samo delimično, ali ne primetim.

Primetio sam propust i dok sam čitao neki tekst, sa tek isključenim punjenjem. Prikazao manji SOT nego što je zaista bio. Mada češće greške budu da prikaže veći SOT za aplikaciju koja nije toliko korišćena.

Update: pre nekoliko stranica sam pisao, S25+, užasan battery leak nekih 24h, pa je trebalo još dan dva da se stabikizuje. I onda sve vratilo na redovnu potrošnju tj uvek završim dan sa preko 50+ baterije.

Poslednja izmena:
Prilikom prodaje telefona uvek se gledao Battery Health Bio on tacan ili netacan kupac ce pre uzeti onaj sa par procenata boljom baterijom i sa sto manje ciklusa,mozda sa naknadnim nekim azuriranjima to poprave pa bude kako treba...Screenshot_20260816_163314_Settings.webp

23233.webp
Ja mislim što se tiče baterije i statusa .Dosta zavisi od punjača.Naravno i korišćenje. Ja sam dosta puta punio kad bi pala cak na 10% .Ako ga punim nocu,onda isključim brzo punjenje .S25U

Ja konstatno na sporo punjenje, jedino ako trebe brzo tada ukljucujem inace sve sporo se tera

Meni je uključeno brzo punjenje, ali je punjač Samsungov od 25W, tako da mu to dođe umereno brzo punjenje. 😄

Nazad
Vrh Dno