Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Mene bi to zanimalo da vidim kada Samsung korisnici pređu na drugačiji UI sistem kako se osećaju jer je hardver samo pola priče.

Nije. Procitaj unazad poruke, generacije iza imaju isti problem.

Sad se i ja razmisljam da se otarasim s25u i uzmem xiaomi 17 ultra, da se vratim na xiaomi.
Дало би се закључити да је онда мој фелеричан 😂

Mene bi to zanimalo da vidim kada Samsung korisnici pređu na drugačiji UI sistem kako se osećaju jer je hardver samo pola priče.
Licno, u Android svetu bih pregurao lagano, al tu sam vise za Pixel. Sto se tice iPhone-a, kosu sam pocupao dok sam dok sam podesavao zenin iPhone, ona se navikla posle par dana sa Samsunga na iPhone, ja vracao dlake nazad...

Nije. Procitaj unazad poruke, generacije iza imaju isti problem.

Sad se i ja razmisljam da se otarasim s25u i uzmem xiaomi 17 ultra, da se vratim na xiaomi.
Meni je drugi po redu iz tog razloga. Ali sta znam gledao sam i ja Xiaomi 17 ultra, ali sve se bojim da necu da naviknem na sistem. Cak jedno vreme sam gledao Xperia 1 VIII, da se vratim u tabor koji me je doveo u Android svet. Znam da su ono najnizi sto se tice softvera ali opet su kvalitetni telefoni. iPhone je isto dobra prica sto se tice kvaliteta ali sta znam

Ево прешао ја, после деценије отприлике, ништа страшно, код Андроида је све мање више слично и лако се навикнути. Шта ти смета/ не одговара ,промениш. Са IOS -ом би већ било загуљено🙂.

Ja sam šetao xiaomi, motorola, huawei, pixel, samsung. Samsung uzeo najvuse zbog olovke, al mi je oneUI super legao. Iskreno pixel mi najvise odgovara. Taman svega koliko treba. Kod prelaska sa jednog na drugi mi je jedino xiaomi bio problem, nikako nisam mogao da se naviknem na noviji xiaomi. Na kraju ga prosledio.

Motorole su odlicne, skoro čist android.

To je više do ljudi nego do UI.
Mi na poslu imamo više službenih telefona. Jedan Samsung. Svako se javi na svaki, ali kada treba da se pozove ili ne da Bože šalje poruka, svi, sem mene, gledaju gde je Samsung.

Privatno svi (i ja) imamo Samsunge.

Moja sestra je inicijalno navukla decu na Samsung, da bi mogla da im ona podesi sta treba, jer "se sa drugima ne snalazi". Kako su rasli, sestričina ništa sem Samsung ne priznaje, sestrić je obrnuo sve moguće brendove, kaže sve je to OK.

Ja sam šetao xiaomi, motorola, huawei, pixel, samsung. Samsung uzeo najvuse zbog olovke, al mi je oneUI super legao. Iskreno pixel mi najvise odgovara. Taman svega koliko treba. Kod prelaska sa jednog na drugi mi je jedino xiaomi bio problem, nikako nisam mogao da se naviknem na noviji xiaomi. Na kraju ga prosledio.

Motorole su odlicne, skoro čist android.
Ja sam bio na Motoroli, pa sam se vratio na Honor (kao veliki obozavalac Huawei-a) i sada sam na Ultri. Iskreno Motorolin sistem je imao gomilu sitnih bugova i sitnica koje su mi smetale u svakodnevnom koriscenju, ali je toliko lagan sistem da je Edge 40 leteo kao da je flagship.

Xiaomi и Samsung у задњих 6 година. HyperOS бих рекао да дјелује малчице брже али OneUI бих ипак истакао као боље и практичније искуство...

Uzeo tetki nedavno neki telefon, xiaomi note 14 pro tako nesto.

Ja ae odusevio kakav sistem, secam se pre dok sam imao Mi 10 realno nije bilo bas sjajan, ali sad su se dosta popravili.

Rekao bih da je razlika 10%, u najgorem slucaju, dosta se sve to priblizilo i ispeglalo izmedju proizvodjaca, jos sam se i odusevio kako lepo radi telefon od tipa 300e naspram mog od 4x toliko.

Jedan manji update na moju situaciju. Mts je odbio prigovor, odgovor je bio manje vise apsurdan, da bi izvrsili storno rata i raskid ugovora, telefon mora biti poslat na servis da sd utvrdi neispravnost pa da shodno tome u bilo kojoj poslovnici predam uredjaj. Tuzno je to sto je telefon vec 8 dana kod njih.

U poslovnici smenovodja kaze da je to fakticki generisan mail jer je prigovor odbijen, oni da bi radili zamenu mora servis da je odobri, a promobi uzeo i popravio telefon uz SMS da su bez naknade uz moju saglasnost to uradili (ne moram reci da na servisnom nalogu pise da ne dajem saglasnost za popravku).

Podignut jos jedan prigovor sa detaljno opisanom situacijom od strane smenovodje gde bi sutra trebao deo za saradnju sa potrosacima da me kontaktira i pronadjemo resenje.
Bice da ce na kraju popiti prijavu trzisnoj.

Sutra ce da te zovu i bice "Vidimo da zelite da raskinete ugovor, da li vam mozemo ponuditi 3 meseca upola cene..."

Kako vole svi da urade ono sto im donosi zaradu. I servis i ovi.. samo da ti ne dobijes pun kesh na ruke jer onda oni nemaju nista od tebe

Ma ovde je servis najvise kriv. Uradili su popravku bez saglasnosti, izmenili formulaciju reci pa u izvestaju umesto popravka napisali "saniran nedostatak, repozicioniran poklopac baterije". Pretpostavljam sa ciljem da se problem predstavi kao minorni kvar. Samo, telefon po specifikaciji ima IP68 sertifikat koji je direktno narusen odlepljenim staklom, sto nije bas 'minorno', a sama intervencija zahteva odlepljivanje ledja, skidanje lepka, stavljanje novog lepka, sto mu dodje jos gore nego prvi put kad su zalepili bukvalno nova ledja.

U sustini, prvi put je baterija bila problem pa je zamenjena i usput nova ledja. Ali, nije dobro zalepio ledja pa je morao da ih 'repozicionira'. Ili je mozda menjao i drugi put bateriju ali posto ne daju zamenu to nisu naveli u izvestaj a ja nmg da proverim battery info jer necu da preuzmem telefon cime bih se automatski slozio sa njihovom odlukom 😂

Primetio sam da se baterija dosta pogorsala... Da li je do starosti (godinu i 5 meseci) ili je ovaj poslednji update, uglavnom ranije sam lagano isao na spavanje oko ponoci sa 30-40% baterije sada vec oko 22 mora na dopunu ako cu telefon koristiti jos... Koriscenje manje vise isto svaki dan...

Evo ja nisam apdejtovao telefon od maja prosle godine. Prekjuce odradio sve apdejtove i skontao da mi je ogromna greska bila sto to nisam uradio ranije jer mi baterija sad traje dosta duze. Pre apdejta uvece legnem sa 20% u proseku, juce i danas 45 - 50%.

Znaci nema pravila, kako se zalomi.

Takodje ne verujem u to da "namerno" degradiraju bateriju, svaki update instaliram odmah i nisam primecivao neke probleeme jos od s21 kad je bio jedan update gde je bas curila baterija svima ali su to brzo i sredili. Vise sam pitao da vidim da nije jos neko nesto primetio...
Edit: primecujem i da se telefon greje u gornjem delu...

Poslednja izmena:
Ni ja ne verujem da namerno degradiraju, vec da je stvar optimzacije i fokus na novu seriju uredjaja. Prepotstavljam da se stariji uredjaji prebacuju na tier 2 i tier 3 developere dok tier 1 peglaju nove serije.

Na tabletu je skroz druga situacija. Galaxy tab s8+, radio dobro samo 3 meseca nakon kupovine. Posle toga su krenuli apdejti koji su ga unistavali sve vise i vise. Pale performanse drasticno, takodje i baterija, bukvalno se stice osecaj zapostavljenosti u optimizaciji, sto je ono tezak shit, jer flagship tablet ipak treba da radi kako valja dugi niz godina.

Ne vidim onda problem, uodate je svakako na vasu odgovornost i opcion, samo nemoj posle zalbe i da gusite temu bespotrebno, kad nekom nesto zatreba ne moze da nadje jer od 230 stranica 130 je vezano za security update-ove i zalbe na isto.

Jedan post sam postavio
Ne vidim onda problem, uodate je svakako na vasu odgovornost i opcion, samo nemoj posle zalbe i da gusite temu bespotrebno, kad nekom nesto zatreba ne moze da nadje jer od 230 stranica 130 je vezano za security update-ove i zalbe na isto.
Samo sam napisao, pitao, mislim da ne gusim temu, interesovalo me je da li je neko jos primetio, forum valjda za to sluzi - razmenu misljenja - iskustava...

Nazad
Vrh Dno