Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Prvi utisci korišćenja S24. Kupljen nov 12.08. toliko se greje da juče nisam mogao da ga držim u ruci, pokazje da je temperatura 52°C, što mi nije jasno.
Znam da su se ljudi žalili na ovo ali nisam shvatio da je to toliko. Prešao sam sa S23, ni sam ne znam zašto iskreno, ali on se ne greje ni upola, verujem da je zbog razlike u procesoru.
Uobičajena upotreba, nisu igrice, YouTube, Instagram, Chrom, i toliko se greje, da je stalno vruć, temperatura je oko 40°C konstantno.
Napravio sam grešku u koracima, samo da upozorim još neko da ne napravi istu grešku.

Pozdrav.

Buraz reklamiraj to veruj mi. Da se greje, greje se. Ali da je uzaren tako kao kod tebe, to cak nije ni kod mene koji pikam igrice pola dana. Mada moj je ultra, jedino ako ima malo bolje hladjenje, mada cisto sumnjam.
Prvi utisci korišćenja S24. Kupljen nov 12.08. toliko se greje da juče nisam mogao da ga držim u ruci, pokazje da je temperatura 52°C, što mi nije jasno.
Znam da su se ljudi žalili na ovo ali nisam shvatio da je to toliko. Prešao sam sa S23, ni sam ne znam zašto iskreno, ali on se ne greje ni upola, verujem da je zbog razlike u procesoru.
Uobičajena upotreba, nisu igrice, YouTube, Instagram, Chrom, i toliko se greje, da je stalno vruć, temperatura je oko 40°C konstantno.
Napravio sam grešku u koracima, samo da upozorim još neko da ne napravi istu grešku.

Pozdrav.

Pozdrav.
Čestitam na prelasku sa "konja na magarca" 🙌

Pozdrav.
Reklamiraj, meni ovo lici da je skart. Ne bi bio prvi, veruj mi, da ne zalazim dalje i opet iznova, isto tako sam prosao pre 2 god kad sam kupio nov Huawei. Jako se grejao i trolovao, reklamirao, dobio nov i za sad je ok. Greje se po toplom vremenu al ne kao uzarena lopta. Reklamiraj, nemoj da cekas

Da li kod nas ima negde da se kupi S24 sa SD ?

Ja tražio S24+ SD i niko na KP ga nije imao. Kao, možda nekad stigne neka tura ali ni sami prodavci ne znaju da li će ili neće.

Inače, na S24+ Exynos mi se temperatura kreće od 29C kad se telefon ne koristi uopšte do 37C kad se puni. Bude topao ali ne gori. Ovako za neki chat, web, YT... Bude 32~35C obično. Sad, sve je to u sobi u kojoj je oko 27C sve vreme. Nisam dovoljno dugo bio na vrućini napolju da proverim.. Ne volim vrućinu. 😅

Da li kod nas ima negde da se kupi S24 sa SD ?
Imaš ga na Wonda mobile 8GB/256GB za 688 eura, garancija godinu dana. Ne znam kakva je garancija ako kupiš na KP jer to je sve uvoz i ovlašteni servis za Samsung u Srbiji ti ga neće servisirati. Na SD verziji ne radi Samsung pay I mislim e-sim. Sve ostalo radi.

Pozdrav.
To je budućnost. Ložimo se na gigaherce. Kako da se to ohladi? Patimmo od sindroma kuvane žabe. Svi bi da ciglom iz džepa odrade sve. To se nikad neće desiti. Ozbiljni, upotrebljiviji računari su duplo jeftiniji. Mogu da budu aktuelni 5+ godina. Ko zna da kupi/napravi... Odustao sam od S24U, kupio Honor 200Pro. Sve radi! Naravno da je ultra klasu iznad! Nisam degradirao život. Pitanje je da li bih išta dobio uz ultru. S-pen mi je tiha patnja, od Nota 3. Ovo postaje cirkus. Minimalne su razlike. Ne vrede tih novaca... Naravno da je ultra kompletan uređaj. U Srbiji se ne koristi ni 40% servisa koje podržava. Sad će uvređeni geniji da traže listu servisa koje telefon podržava, a nema ih ovde. Čitajte! Slična priča je i sa Ajfonima. U Americi su 70+% upotrebljiviji. Ovde su polucigle...

Poslednja izmena:

Pozdrav.
Imao sam S24 par meseci. Istina je, greje se, ali ni slučajno tako kako si nam ti opisao. Isprati još neko vreme, pa ako se nastavlja preterano grejanje, šalji ga na doboš.

Nisam hvatao mob par dana zbog nekih obaveza, simpatično 🙂1000026394.jpg

Imaš ga na Wonda mobile 8GB/256GB za 688 eura, garancija godinu dana. Ne znam kakva je garancija ako kupiš na KP jer to je sve uvoz i ovlašteni servis za Samsung u Srbiji ti ga neće servisirati. Na SD verziji ne radi Samsung pay I mislim e-sim. Sve ostalo radi.
Nisam znao za e-sim, bitno je da radi Google Wallet.
Hvala za info.

Radi esim u verzijama koje ga imaju (telefoni iz usa). Korea, tajvan i kina nemaju uopšte esim nego samo dual fizički sim (bar je tako bilo ranije).

Meni e sim radio na s23u, s23, s23+ i sada na s24u. Mislim da ni jedan od ovih osim s23+ - uzet preko nase mreze nije bio za EU trziste.

Posle nekih mesec dana ponovo sam se vratio na Samsung s24 ultra. Koristio sam jedno kratko vreme xiaomi 14 pa zatim prešao na s23 ultra a onda zaključio da je ovo telefon koji može ostati kod mene malo duži vremenski period. Nisam mislio da ću sa Samsung s23 Ultra preći na ovu Ultru ali sam na oglasima naišao na ponudu koja se ne odbija. Takođe ovu zlatnu boju nisam mogao da odbijem. 😁

Prošlo je dosta vremena od kako je izašao S24. Razmišljam se da li da uzmem S23 Ultra ili S24 Ultra. Da je razlika u ceni između novog i starog modela opravdana? Ili da ipak uzmem S23U?

Po čemu je bolji? Meni je taj ekran na S22U/S23U pržio oči nakon 10 min gledanja u njega, dok kod S24U nemam tih problema.
Kod mene se primeti zrnasta slika na sivoj pozadini na baš niskom osvetljenju i to kad gurnem telefon pod nos.
Što bi kupio skoro 2 god star telefon za 760e kad može za 880e da kupi S24U?

necu mu ja odrediti sta ce da kupi, nego mu kazem da daje 900e skoro za telefon ima ekran sa problemom pa kakav god da je. Razlivaju se boje pri tamnim video zapisima, ima 3 poprecne linije i zrnast ekran. 23 je jednostavno bolja kupovina ako covjek ne pati od ''star dvije godine'' telefona.

Sto se tice ovoga sta je bolja kupovina ako neko sad uzima s23 , verovatno ce ga koristiti barem 2, 3 godine taman kad mu istekne OS updejt . I sutra taj telefon teze ce da proda , a ako uzme s24 do 2031 je updejt zagarantovan. To je jako bitan faktor koji ljudi ovde ne uzimaju u obzir. Svakako bice mnogo bolji resell value.

necu mu ja odrediti sta ce da kupi, nego mu kazem da daje 900e skoro za telefon ima ekran sa problemom pa kakav god da je. Razlivaju se boje pri tamnim video zapisima, ima 3 poprecne linije i zrnast ekran. 23 je jednostavno bolja kupovina ako covjek ne pati od ''star dvije godine'' telefona.
Odakle ideja da su svi ekrani na S24U takvi? Samo primerci iz decembra i januara imaju ove probleme. Moj je proizveden 20.02 i nema ni tragova grain-a i linija a boje su perfektne. Jedini problem koji je još aktuelan je zatamnjivanje ekrana na jakom suncu jer je samsung precenio maksimalno osvetljenje ovog displeja u auto modu.

moj proizveden u aprilu pa ima greske....ja se nadam da ih nema toliko s tim manama ali bez rizika kupio bih s23, iako se ove mane ne vide u svakodnevnim radnjama boli dati te pare a proizvod nije 1/1.

Sto se tice ovoga sta je bolja kupovina ako neko sad uzima s23 , verovatno ce ga koristiti barem 2, 3 godine taman kad mu istekne OS updejt . I sutra taj telefon teze ce da proda , a ako uzme s24 do 2031 je updejt zagarantovan. To je jako bitan faktor koji ljudi ovde ne uzimaju u obzir. Svakako bice mnogo bolji resell value.
Koji bolji resale kada je krenuo sa 1200, a sada je na koliko 850? Znaci za godinu oko 650, a za dve godine će se ustaliti oko 450 dok ne iscezne. Samsung još uvek nije ni blizu Apple-a za resale. Za nekog dobro jer posle godinu dana može za duplo manje para od izlaska da kupi dobar telefon dok je problem kad treba da ga proda.

Ljudi koji kupuju ultru menjaju za godinu eventualno 2 godine kada istekne ugovor. Ja ne znam nikog da posle 2 godine ili godinu nije zamenio ultru od kad se pojavio sa S20 serijom. Ako ih i ima, meri se u procentima i to max 5%.

Drug dao ip15 pro i 80e za s24 ultru staru oko 20 dana sa yettel garancijom. Njegov 15 pro star skoro godinu dana..

Moj telefon je proizveden u maju ove godine - nemam tih problema sa ekranom
Pre njega imao sam S23 Ultru. Razlike? Neke stvari koje radim na S24 su za nijansu brže. Nema mikrotrzaja koja su se na S23U javljala prilikom surfovanja po stranicama za dosta slika ili prilikom skrolovanja po Google Feedu. Ali ništa to nije drastično, sitnice su u pitanju.
Kamere ne mogu još da uporedim - nisam ništa slikao i snimanju po mraku na S24U.
Ovde moram da naglasim da sam imao S23U sa samo 8 giga RAM-a.
Naleteo sam na odličnu cenu za S24U - zato sam ga i uzeo.
Ako si "normalan" korisnik tj. ako telefon bameravaš da koristiš godinu-dve kupi slobodno S23U - nećeš pogrešiti. Ali obavezno verziju sa 12 giga RAM-a! Ja da se je imao verovatno ne bih menjao S23U. Ne znače ta 4 giga RAM-a puno ali će značiti možda već za godinu dana.

Poslednja izmena:
Koji bolji resale kada je krenuo sa 1200, a sada je na koliko 850? Znaci za godinu oko 650, a za dve godine će se ustaliti oko 450 dok ne iscezne. Samsung još uvek nije ni blizu Apple-a za resale. Za nekog dobro jer posle godinu dana može za duplo manje para od izlaska da kupi dobar telefon dok je problem kad treba da ga proda.

Ljudi koji kupuju ultru menjaju za godinu eventualno 2 godine kada istekne ugovor. Ja ne znam nikog da posle 2 godine ili godinu nije zamenio ultru od kad se pojavio sa S20 serijom. Ako ih i ima, meri se u procentima i to max 5%.
Jasno sve to , samo upravo je u tome i problem, kazes godinu dana i nova ultra, svi tako ? Pa eto to je odgovor za ove koji nagovaraju na s23u umesto s24u proslo je god i 8 meseci, kome jos treba s23u i bez 7god os updejta. Ja sam pricao u toj konotaciji više da me ne shvatis pogrešno. Svakako je bolje cekati na s25u nego uzeti s23u moje licno mišljenje.

Jasno sve to , samo upravo je u tome i problem, kazes godinu dana i nova ultra, svi tako ? Pa eto to je odgovor za ove koji nagovaraju na s23u umesto s24u proslo je god i 8 meseci, kome jos treba s23u i bez 7god os updejta. Ja sam pricao u toj konotaciji više da me ne shvatis pogrešno. Svakako je bolje cekati na s25u nego uzeti s23u moje licno mišljenje.
Tu smo da diskutujemo - nije moje mišljenje Sveto pismo 😁 Svakako da je nakbolje sačekati S25U ali ako je nekom baš hitno...Opet zavisi sve po kojoj ceni se šta može naći. Čini mi se samo da su razlike premale pogotovo ako uzmemo u obzir da je i S23U dobio (skoro) sve što i S24U što se softvera tiče. Čak sta više, S23U ima, recimo, 10x zoom kameru sa optičkim zoomom koju S24U nema. Kome je to bitno...
Opet kažem - to je samo moje mišljenje. Ko se odluči za S23U - samo nov i sa 12 giga RAM-a.

Tu smo da diskutujemo - nije moje mišljenje Sveto pismo 😁 Svakako da je nakbolje sačekati S25U ali ako je nekom baš hitno...Opet zavisi sve po kojoj ceni se šta može naći. Čini mi se samo da su razlike premale pogotovo ako uzmemo u obzir da je i S23U dobio (skoro) sve što i S24U što se softvera tiče. Čak sta više, S23U ima, recimo, 10x zoom kameru sa optičkim zoomom koju S24U nema. Kome je to bitno...
Opet kažem - to je samo moje mišljenje. Ko se odluči za S23U - samo nov i sa 12 giga RAM-a.

S23U je sad nov 720-730e vakum 256/12, po oglasima, kako i sam kazes vec mu je druga godina na isteku, imace jos dve godine apdejta, sto nije malo, ali svako planira da koristi telefon i nesto duze, ovakav pogotovo, custom romova 0 bodova, kad se bude prodavao prodace se ali opet za koliko i sta. Novi S24U je tu oko 850-860, model 256/12, razlika je nekih 130e od novog S23U do S24U, po meni bolje je na novi model ici za tu razliku, jer srozala mu je se cena lepo, nekih 350e za ovih 6-7 meseci, padace ona jos ali ne ovako rapidno, primer je S23U ako i njega racunamo da je bio oko 1200, a sad 720, to je nekih 470-480e za godinu i 7 meseci. Dok je S24U ovogodisnji aparat plus 7g apdejta.

Nazad
Vrh Dno