Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

I meni je to čudno. Telefon radi bez greške, čak pravi bolje slike nego ortakova ultra (Vijetnamac) sa julskim ažuriranjem, baš smo upoređivali slike danas. Videću na yt da istražim kako da promenim csc kod ali koji da stavim?
Realno csc se brzo i lako menja i koliko me sećanje služi podaci svi ostaju. Za garanciju sam siguran 100% da ostaje odnosno ne utiče (a i uvek možeš da vratiš na tu koja je bila).

E sad, pošto si već kupio tel u prodavnici verujem da ti je bitno da je sve regularno i korektno, a ovde je od početka nešto čudno. Možda i da im vratiš i objasniš problematiku i tražiš drugi telefon za tržište na kojem će nadogradnje redovno da dolaze.

A pošto si i sam rekao da je tvoj sa majskim bolji za fotke od kolege na novom fw, nw vidim što i gde žuriš uopšte da se unazadiš?...imaš ono za šta sam ja morao da plaćam nekad (packagedisabler) da bi gasio nadogradnje 🫣😉

Realno csc se brzo i lako menja i koliko me sećanje služi podaci svi ostaju. Za garanciju sam siguran 100% da ostaje odnosno ne utiče (a i uvek možeš da vratiš na tu koja je bila).

E sad, pošto si već kupio tel u prodavnici verujem da ti je bitno da je sve regularno i korektno, a ovde je od početka nešto čudno. Možda i da im vratiš i objasniš problematiku i tražiš drugi telefon za tržište na kojem će nadogradnje redovno da dolaze.

A pošto si i sam rekao da je tvoj sa majskim bolji za fotke od kolege na novom fw, nw vidim što i gde žuriš uopšte da se unazadiš?...imaš ono za šta sam ja morao da plaćam nekad (packagedisabler) da bi gasio nadogradnje 🫣😉
Da li može na samom telefonu da se promeni csc kod, znači bez kačenja na komp?

Ništa onda probaću sam da promenim csc preko kompa, a blage veze nemam oko toga ništa. Našao sam dosta o tome na yt pa ću da probam da promenim sam, staviću EUY kod kako si mi napisao u prethodnom postu. Nadam se da neće ništa da mi se obriše sa telefona.

^ Nikad ali baš nikad nisam video da se u ovlašćenim prodavnicama ili kod operatera u Srbiji prodaju telefoni sa INS - (indijskim) CSC kodom .
OXM-EUY treba da bude za naš region.
.

^ Nikad ali baš nikad nisam video da se u ovlašćenim prodavnicama ili kod operatera u Srbiji prodaju telefoni sa INS - (indijskim) CSC kodom .
.
Probaću da postavim taj kod koji si napisao. A ukoliko recimo ne diram ništa i da ostane ovako kako jeste, da li to znači da više uopšte neću dobiti ažuriranja?

Nešto razmišljam, dal bi mu pomoglo da stavi VPN .Možda pomogne oko update

.
Nebi me iznenadilo da je ovo " refurbished" verzija, neko kupio u Indiji i vratio u radnju nakon par dana iz nekog razloga a samsung ga prepakovao i šutnuo u evropu . Ovo donekle objašnjava i pojavu da su neke radnje neprirodno jeftinije od drugih .

Probaću da postavim taj kod koji si napisao. A ukoliko recimo ne diram ništa i da ostane ovako kako jeste, da li to znači da više uopšte neću dobiti ažuriranja?
Nećeš, i telefon ti nije legalno ušao u našu zemlju sigurno, ili je neko na svoju ruku zamenio indijski model za ovaj evropski, ili gospoda iz tehnomedije "uvozi" telefone ispod žita i preskače zvaničnog dobavljača. Kako god, ja bih telefon vratio i tražio objašnjenje uz inspekciju a ti makar proveri da li se imei i serijski broj poklapaju sa onim na garanciji, ako već nećeš da vraćaš.

Moje licno misljenje da je ovde nešto jako sumnjivo, obicno ljudi promene eu csc na ins indija da imaju call recording i tad mnogima nece da radi ota updejt bas kao sto je ovde slucaj jer nemaju indijski firmware.
Verujem ti da je bio vakum i da si ga licno uzeo, ali ovaj tel je izgleda je ovde muljano nešto ili je refurbished i ko zna sta su petljali u tehnomediji ili su naknadno vakumirali 😁, a mislim da je neko je pre toga promenio eu csc na indiju, pa je zato izgubio ota updejt bas zbog call recordinga i posle vratio tel u radnju

Kao sto rece Zoreli nema sanse da je neko kupio kod nas u radnji tel za Indijski region.
Nebi me iznenadilo da je ovo " refurbished" verzija, neko kupio u Indiji i vratio u radnju nakon par dana iz nekog razloga a samsung ga prepakovao i šutnuo u evropu . Ovo donekle objašnjava i pojavu da su neke radnje neprirodno jeftinije od drugih .
Isto sam zakljucio 😂👍👍👍 , pa videh tvoj post

Zašto bi menjao EU CSC na Indiju pošto je meni logičnije da ako je telefon Made in India i CSC bude indijski... Naravno ne mora da znači da stvarno i jeste tako ali mene ne bi čudilo.

Zašto bi menjao EU CSC na Indiju pošto je meni logičnije da ako je telefon Made in India i CSC bude indijski... Naravno ne mora da znači da stvarno i jeste tako ali mene ne bi čudilo.
Najvise mislim jer obicno promenom csc koda sa originalnog na drugi neki se obično gubi ota updejt , ne uvek ali da. Kapiram da je original bio indijski da bi trebalo da je dobio julski updejt bez obzira sto je u Srbiji, mada mozda gresim. Indijski s24 ultra je vec dobio julski updejt.

Najvise mislim jer obicno promenom csc koda sa originalnog na drugi neki se obično gubi ota updejt , ne uvek ali da. Kapiram da je original bio indijski da bi trebalo da je dobio julski updejt bez obzira sto je u Srbiji, mada mozda gresim. Indijski s24 ultra je vec dobio julski updejt.
Dobio bi da je i indijska sim kartica u njemu. Znaš da je pola softvera na samsungu vezano za sim karticu , od galaxy store- a , good lock modula ,samsung acounta pa nadalje...

Da, Samsung to vezuje nekad za sim kartice, ja sa mojim HK verzijama iz Hong Konga uvek sam dobijao updejte redovno iako sam u Srbiji , ali znam da je tako u Usa da su telefoni vezani za ota updejte za sim kartice i carrier-e tamo cesto iako su unlocked.

Nećeš, i telefon ti nije legalno ušao u našu zemlju sigurno, ili je neko na svoju ruku zamenio indijski model za ovaj evropski, ili gospoda iz tehnomedije "uvozi" telefone ispod žita i preskače zvaničnog dobavljača. Kako god, ja bih telefon vratio i tražio objašnjenje uz inspekciju a ti makar proveri da li se imei i serijski broj poklapaju sa onim na garanciji, ako već nećeš da vraćaš.
Poklapaju se imei i serijski broj. Sve se lepo poklapa.
Probaću sutra da ubacim preko kompa CSC kod OXM-EUY preko SamFwTools, tako sam barem video na yt da se ubacuje CSC kod. Nadam se da neće ništa iz telefona da mi se obriše, ali za svaki slučaj radiće smart switch pre svega toga.
Neko pomenu od vas snimanje poziva. To imam.

Poslednja izmena:
Evo sad sam pustio imei check, posto je stavio u prvoj slici: evropski je model SM-S928BZKHEUE, pise da se prodaje: sold in Italy Poland Hungary Czechia Slovakia Bulgaria. 😁

Znači misterija resena neko kupio tamo vratio u Evropi, promenio csc na Indiju, upakovali ga i ko zna kojim kanalima se nasao kod nas u Srbiji u radnji 😀 Zato ota ne radi. čim vratiš na neki Eu csc trebalo bi sve da šljaka lepo. Nema veze sa Indijom , inace se s24 serija sva prozivodi u Indiji Vijetnamu ili Juznoj koreji kao moj model.

Settings - About phone - Software information - Service provider software version

I tu može da se vidi sve :)

samsung-csc-codes-structure.jpg

Ovo zadnje pod brojem 3 je CSC sa kojim je došao uređaj!

Poslednja izmena:
Što se tiče profila perfomansi (lagani i standardni režim), da li zaista lagani režim štedi bateriju i da li utiče na kvalitet video snimaka?
Ultru ni u čemu nisam ograničio, ali sam pročitao ovde da dobar deo vas koristi lagani režim na ultri pa me zanima da li stvarno štedi malo bateriju i da li utiče na kameru.
Kameru baš dosta koristim, ostalo manje više. Nisam zahtevan korisnik. Malo društvene mreže, malo chrome, igrice ne igram, samo kameru što dosta koristim, slike i video zapisi.

Evo sad sam pustio imei check, posto je stavio u prvoj slici: evropski je model SM-S928BZKHEUE, pise da se prodaje: sold in Italy Poland Hungary Czechia Slovakia Bulgaria. 😁

Made in India ovaj njegov jeste EU model, radi se za EU.

Ne ložite čoveka da nije legalno ušao telefon u zemlju, ko da samo za Srbiju mora sa Marsa da stiže a za celu EU može iz nekoliko država gde ih proizvode. Kako je Samsung šta gde poslao, gde je pojačao prodaju, gde je smanjio... to mi nemamo pojma, batalite teorije zavere, isti standardi, isti kvalitet, ista fabrika, mašine ih sklapaju a ne Rumuni na pijaci. Neće sigurno da imaju posebnu fabriku sa loše naštelovanim mašinama za Srbiju. Ako ima Evropske zemlje iza na kutiji u kvadratu to je to, EU model, kraj diskusije.
Azijski model i iza kutije slova na Arapaskom ako ima, e to ne bi smeli da prodaju sa fisklanim regularno u radnji kod nas, to bi već bilo problem a ne ovo. Smem da se kladim da ako slika i postavi zadnji deo kutije da je EU model. Vama ako se ne sviđa gde telefone proizvodi Samsnug to je već neka druga stvar i rasizam, fabrika i kvaliet mora biti isti. Kao da se modeli u USA ne kvare, tamo ne postoje servisi? Al malo sutra. Kada u USA zatvore sve servise jer se tamo ništa ne kvari ili u DE, e tada ću poverovati da postoji razlika u kvalitetu.

Ne ložite čoveka da nije legalno ušao telefon u zemlju, ko da samo za Srbiju mora sa Marsa da stiže a za celu EU može iz nekoliko država gde ih proizvode. Kako je Samsung šta gde poslao, gde je pojačao prodaju, gde je smanjio... to mi nemamo pojma, batalite teorije zavere, isti standardi, isti kvalitet, ista fabrika, mašine ih sklapaju a ne Rumuni na pijaci. Neće sigurno da imaju posebnu fabriku sa loše naštelovanim mašinama za Srbiju. Ako ima Evropske zemlje iza na kutiji u kvadratu to je to, EU model, kraj diskusije.
Azijski model i iza kutije slova na Arapaskom ako ima, e to ne bi smeli da prodaju sa fisklanim regularno u radnji kod nas, to bi već bilo problem a ne ovo. Smem da se kladim da ako slika i postavi zadnji deo kutije da je EU model. Vama ako se ne sviđa gde telefone proizvodi Samsnug to je već neka druga stvar i rasizam, fabrika i kvaliet mora biti isti. Kao da se modeli u USA ne kvare, tamo ne postoje servisi? Al malo sutra. Kada u USA zatvore sve servise jer se tamo ništa ne kvari ili u DE, e tada ću poverovati da postoji razlika u kvalitetu.

Prilozi

• 20240720_090913.jpg
    20240720_090913.jpg
    372.7 KB · Pregleda: 69
Što se tiče profila perfomansi (lagani i standardni režim), da li zaista lagani režim štedi bateriju i da li utiče na kvalitet video snimaka?
Ultru ni u čemu nisam ograničio, ali sam pročitao ovde da dobar deo vas koristi lagani režim na ultri pa me zanima da li stvarno štedi malo bateriju i da li utiče na kameru.
Kameru baš dosta koristim, ostalo manje više. Nisam zahtevan korisnik. Malo društvene mreže, malo chrome, igrice ne igram, samo kameru što dosta koristim, slike i video zapisi.
Slobodno koristi lagani režim , ne utiče na svakodnevne performanse i kameru a primetno štedi bateriju. Jedino kad pokreneš igricu telefon sam pređe u standardni režim.

Kao što sam napisao, pogledajte gde se prodaje i za koje tržite namenjen, sve EU zemlje su tu + UK koja je napustila EU:

@alter A kako objašnjavaš to što je došao sa indijskim CSC- om, greška u pakovanju ili mutne radnje?

Što ne sme da dođe? Gde to piše da mora sa tim i tim csc da dođe u koju zemlju? Pogledaj koliko zemalja ide jedan isti model? Sumnjam da u fabrici znaju odmah gde koji telefon ide da podese. To je masovna proizvodnja, komercijala.
Verovatno bi dobio nadogradnju u nekom trenutku, verovatno bi mu se tada i promenio csc. Ako se sećam meni menjao ranije pre par godina kada sam ubacivao Eipatske kartice da bi dobio sminje razgovora, jer za naš region nije imalo.

Pa legalno nebi smeo da dođe sa pogrešnim regionalnim kodom , i ne , nebi nikad dobio update da nije ručno prebacio CSC. U fabrici se tačno zna u kojoj regiji sveta će završiti telefon.

Jos jedna potvrda da na jakom suncu se slabo vidi ekran.
Konkretno na plazi kao max osvetljenje i bas se slabo vidi.
Zenin s22ultra bar duplo jace osvetljenje na plazi.
Na oba tel sve na max.
+ 1 , posle 3 minuta na jakom suncu zatamni se do granice čitljivosti, pritom tel uopšte nije vreo. Nije im ovo na čast nimalo. Definitivno prenisko postavljen prag termalne zaštite , uz dilemu da li je greškom ili iz stvarne potrebe zbog lošeg kvaliteta.

Malo si pregrejao od vrućine izgleda

Nazad
Vrh Dno