Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Meni konkretno na exy smetalo to što je imao znatno lošiji signal i kraće trajanje baterije posebno na 4g. Preporodio sam se kad sam prešao na snap, posebno sa signalom.
Naravno da će sad neko da se javi i da kaže da to njemu nije problem i to je ok ali nemojte mene napadati ako meni to jeste problem.
Meni, a i mnogima, su te dve stvari izuzetno bitne i zbog toga ih treba naglasati. A to što nekome to nije bitno, to je drugo pitanje. Imate ovde na temama i ljude koji koriste telefon a da nisu ni stavili karticu u njega, nego kao tablet. Ima svega
Kod mene u stanu S24plus, S23ultra i iPhine 16 pro, svi do jednog na Yettelu imaju 1 ili 2 crte signal. Na A1 imaju svi pun signal. Šta ja da uradim da se preporodim a da ne pređem u A1?
Sa druge strane, masa koristi , tamo gde provodi najviše vremena, posao i kuća, WiFi, i onda čitamo kako loš signal srče bateriju, itd itd, posreče bateriju na putu do posla ili dok se sedi u kafiću?.. ne pamtim kad sam dva puta morao u toku dana da punim telefon pa čak i kad sam putovao po Srbiji bez dopunjavanja u kolima i koristeći navigaciju na mom Exyju.
Uglavnom, primetno je da su korisnici Snapa najglasniji po pitanju nabrajanja prednosti Snapa nad Exyijem. Zašto to rade , oni najbolje to znaju, u te dijagnoze ne bi ulazio kao što nikome ne bi nametao moje razloge zašto mi je sve jedno dal je Exy ili Snap i koji je bolji ili lošiji. Lično u tuđe izbore ne ulazim.
Da imam dva identična telefona sa različitim procesorima pa i da mogu iz prve ruke da uporedim prednosti i mane istih, smatrao bih se donekle kompetentnim da nešto i napišem na tu temu.

350e je ok ali 500e nije.
Da ali ja sam bio spreman da ga platim i da me košta tih 500 jer sam misleo da ja tu promociju neću moći da iskoristim jer ja nisam kupac telefona, ugovor iz yetela nije na moje ime. Ali snašao sam se i to iskoristio.
Signal, jeste pokazuje za oko jednu crticu uvek manje nego na ranijim telefonima, ali mislim da je to do softvera. Jer kada odem u tazbinu u selo gde je slabiji signal, signal vezu ne gubi i dalje je ima kao što sam imao i na ranijim telefonima. Sad naovim vrelim danima naplju kada ga koristim nisam primetio da ima nešto veću temperaturu od predhodnih telefona.

Da ali ja sam bio spreman da ga platim i da me košta tih 500 jer sam misleo da ja tu promociju neću moći da iskoristim jer ja nisam kupac telefona, ugovor iz yetela nije na moje ime. Ali snašao sam se i to iskoristio.
Signal, jeste pokazuje za oko jednu crticu uvek manje nego na ranijim telefonima, ali mislim da je to do softvera. Jer kada odem u tazbinu u selo gde je slabiji signal, signal vezu ne gubi i dalje je ima kao što sam imao i na ranijim telefonima. Sad naovim vrelim danima naplju kada ga koristim nisam primetio da ima nešto veću temperaturu od predhodnih telefona.
Ma ok, nekome je ta cena dobra. Ja samo kazem da ja ne bih uziamo nista sto nema Snap. Nekako me Exynos zivcirao. Kao sto me sada zivcira i one UI 7. U sustini sve me zivcira kada radi super i posle oni nesto "popravljaju" pa ne radi vise tako kako je radilo. Retko kada me ne zivciraju softverska "unapredjenja". Samo trpaju neke oopcije koje su zanimljive tri dana i posle shvatis da ti "ich" ne trebaju. Nekada mi dodje posle tih njihvih unaprednja da uzmem uredjaj odnesem na panlj i izlupam sa sekrcetom.

Poslednja izmena:
Pa meni ni S24U nema neku bateriju iako ima sd (One UI 6.1).
Osetno je bila bolja baterija na 14PM starom godinu i po dana.
E sad, skoro sve ostalo mi je bolje na S24U. 😅

Kod mene je stalno na 4G. Ne kačim ga na WiFi. Imam Soko lite i nemam potrebe. U njemu su i dve kartice. Što se tiče ostalog korišćenja, česti pozivi, druga službena kartica. Stalno zakačen na smart sat, bluetooth slušalica... youtube itd... Zna da se puni dva puta dnevno. U pitanju je S24+ exy. Pre njega je bio Honor 70 i definitivno, isto korišćenje, ama nikad dva punjenja u toku dana. Ostalo što kažu softver itd... isto i na Honor, nikad nije zastucnuo. Opet posle svega ovoga, ne mrzim Samsung, al bre za te pare koje daš za njega, premijum model, S serija ipak bi trebalo da budu neke stvari bolje. Na kraju krajeva, najmanje gubi na ceni nakon prodaje, prodaje ga samo ime 'Samsung'.

Na kraju dođem u situaciju, ne bih nikad do sad rekao. Razmišljam o sledećem modelu Iphone. Jedino mi nije da ga drdam i dok radim, kamion je u pitanju. Opet što bi rekli neki, ja sam ga kupio ne on mene.

Iphone isto gubi manje na vrednosti vremenom 😉

Da li punjač orginal Samsung od A55 odgovara za punjenje Samsunga S24 FE ili treba neki drugi punjač ??

Čini mi se da je taj 25W, a ovaj drugi 45W, ali može da posluži.

Oba su 25W !
Tako bar piše na GSMARENA.

Generalno su po meni S24U i S25U slični jedino ne kapiram zašto je toliko moćniji cpu kod S25U, da li on ima neke prednosti? Uopšte po karakteristikama Qualcomm Elite oduvava Qualcomm Gen 3. Da li te razlike ako se ne vide sada na S24U će se upadljivo videti posle nekog novog i većeg ažuriranja pa se S24U usporava i greje u radu u odnosu na S25U.

S24 Plus, Exy model.
Sjajan telefon, baterija skroz okej, kamere savršene. Veličina savršena, ekran prelep.
Svejedno mi da l na kraju dana ima 20 ili 35-40%, svakako ide na punjač.
Da ne bude da samo karate Exynos.

Koji se punjač uzimali za Samsung S24FE ?

Ja sam sa S24FE apsolutno zadovoljan, u radu nema razlike između FE i Ultre , trajanje baterije možda 5-10% kraće ... Za 350-400€ VRH Samsung , nema bolje .

Vrh Dno