Šta je novo?

Samsung Galaxy S23FE

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,445
Mali, gotovo zanemarljiv upgrade u odnosu na S21FE.
Plus je dodat e-sim.
Minus, prema prvim testovima, izgleda da nisu rešili bateriju.

Kod nas je Exynos model, pa ko ne voli, jedino na nabavka na oglasima.

Preko operatera je dostupan model sa 128GB, nema mesto za memorijsku karticu.

Benchmark review:

Preko mobilnih operatera, A1 jedini nudi pristojnu cenu, uz Neo24 (2800 mesečno, uz popust na pretplatu prvih 6 meseci), telefon je 54.000 dinara.
Yettel i MTS su značajno skuplji.

Glavno pitanje će biti, da li se isplati/ima smisla preći sa S21FE? Za sada, deluje ne, ali zavisi koliko je star S21FE, možda S23FE i jeste logičan nastavak.

Očekujem da mi stigne SD verzija iz USA, posle novogodišnjih praznika. Kupljen za BF, nisam čak ni uzimao u razmatranje ovaj telefon ali mu je cena za BF bila više nego povoljna.
Trenutno koristim S20fe nešto više od dve godine.

Po meni se ne isplati prelazak sa s21fe na s23fe, naročito po zvaničnim cenama. Još se u Evropi fura exynos 2200 koji se nije proslavio u s22 seriji sa potrošnjom baterije i optimizaciji...

Juče sam jedan S10Lite kome je riknuo radio modul prebacivao na S23FE.

Vrlo malo je veći od S21FE, ali je subjektivni osećaj, u ruci, kao da je dosta veći, a zbog rama na ekranu, to povećanje deluje beskorisno. Onaj aluminijum ga čini skupim na oko, ali opet vizuelno povećava telefon.

Već godinama koristim dva telefona, a svakog dana koristim bar još jedan ili dva uređaja, pa ne mogu da kažem da imam neke posebne navike na "tonalitet boja na ekranu", ali na S23FE koje god podešavanje da sam izabrao ili je mnogo žuto ili je mnogo plavo ili mnogo nešto...

Uređaj je iz A1, 128GB,ima dva slota za sim karticu, a piše da ima i e-sim.

Narednih dana pratim bateriju u realnoj upotrebi, pa da vidimo kako će da radi.

Ја га меркам као следећи за август кад истекне 3 године од куповине С20 ФЕ, али су коментари такви да ћу изгледа опет узети нешто у приватној режији (Pixel 7a највероватније).
Лош ЅоС, самим тим и трајање батерије, екран, ти црни оквири...

Juče sam gledao malo u prodavnici S23 Fe. Fuj kako je ružan telefon, A54 je isti ali bar ne košta kao S23 Fe. Da gledam u tako ružne ivice svaki dan ne bih mogao. 😅

300 evra dobija se godinu dana Disney+ i gratis buds FE u engleskoj, base model.
Realno toliko i vredi.

Ni tamo nece izgleda Exynos..

I koliko paket mesečno?

To je ok cena ako tamo može da se nabavi zvanično za oko 400e, kod nas u zvaničnim radnjama oko 700e.
Mada opet za mene je na s23fe ograničavajuća baterija koja je ispod proseka.

Koliki vam je sot na s23fe (dual sim) pri normalnom kotišćenju ?

Samo wi-fi, performance mode-light, sa osvjetljenjem ispod 50% (posao, stan, jako malo vani) bez igranja, bez drustvenih mreza, 3 google naloga (1 ima sync), pozivi, chrome, youtube, nesto malo fotkanja, nesto malo Ai copy paste teksta fotki i sl, malo aplikacija tipa olx.ba (kupujem prodajem), ebay.... maks 6h ako ga skinem sa punjaca u 8 ujutro pa do ponoci recimo. Znaci nekih 5:30 do maks 6h. Tel je nov btw.
Ukoliko izadjem vani, bez wi fi, 4G i H+ ili kako se vec zove i ako osvjetljenje svremena na vrijeme odvrne na max, 4-5h maks.
Generalno baterija mu je losa strana. Sebe smatram light userom.

Šteta, baš loša baterija. I ja sam lite user, ne igram igrice, uglavnom imam lite ver svih app ali ne vodim računa, ali imam dva sim-a, uvek mi je sve uključeno i na par godina starom poco-u imam sot preko 6h i 30% batt.

Ja sam svoj prodao brzo, samo zbog baterije. Inace sve ostalo mi je bilo ok, i izrada, ekran, kamere, softver, zvuk kod poziva, zvucnici.... Samo baterija jako losa, narocito na mobile data.

Moja supruga koristi S23FE, evo sad sam je pitao, kaže još 53%.
Na poslu ima loš signal, pa joj tamo iscuri malo više baterije nego inače.

Koristi Viber/Instagram/Chrome.
Kaže, posle ovih nekoliko meseci, zadovoljna je.

Meni se ne sviđaju ove oštre ivice kućišta.

• Like
Reagovanja: tcp
Ram mu je zaobljen ali gore na spoju sa ekranom su jako ostre ivice, poput onih na S24. Ne znam zasto su to tako rjesili. S23 je meni prijatniji u ruci, Ali telefon je tenk, odlicna izrada i materijali. Meni se Gorila glass 5 pokazao odlicnim, XZ2 posle 6 godina svakodnevnog akanja kod mene i sina, ima maks 2-3 dublje packe.

Kako ste zadovoljni posle dužeg vremena. Da li se nešto posle Update u poslednjih 6 meseci popravilo po pitanju baterije? Kako sam čitao da je to jedina mana ovog uređaja i da je sve ostalo skoro na nivou top modela?

1000005416.jpg
Ja ga dobio kao poslovni, pa javljam kakva je situacija. Tj da li moze dan da izgura.

Posle nekog kratkog koriscenja od nekih 7 dana ovo su moji utisci.
U ondosu na s23u ide baterija dosta brze, ali nije katastrofa. Imamo sada 2 s23fe u kuci i supruga kaze da nije primetila da joj se baterija brze trosi nego na dosadasnjem A52s. I ja sam imao A52 pre ovog i onako odokativnom metodom rekao bih da se baterija slicno ili isto trosi, sa tim da je A serija bila stara 2 i 3 godine.
Telefon radi brzo na flagsip nivou, kamera je odlicna, ekran lep i svatao slicno kao na s23u( naravno sa vecim crnim ivicam oko ekrana koje doduse se i ne primecuju posle nekog vremena) nekad se malo oseti da se zagrejao kada je na mobilnim podatcima, ali bas blago.
Silikonska zastita stvarno dobra( mnogo bolja nego na A52).
Malo je cudna velicina, jer je tezi malo a kratak, pa odaje utisak da je jos tezi. Ne znam kako bih opisao, ali raspored tezine je cudan malo. Nije klizav i ne bezi iz ruke kada se nosi bez zastite.
Za novac koji kosta nije losa kupovina za nekoga kome igra da ga malo cesce puni , ali jedan dan izgura kombinovano wifi i mobilni podatci.

Tesko... A sto je problem staviti telefon svako vece na punjac? Meni je bitno da izdrzi od ujutru do spavanja. Koliko vidim, baterija je ista kao na S21FE, 4-5 sati SOT, maksimum 6.

U Teh... 60000 dinara. Čudno da im je na sajtu druga, veća cena.

Nazad
Vrh Dno