Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Oktobarsko ažuriranje je skratilo trajanje baterije. Pričamo već par tema u nazad da se ne ažurira telefon, ali nema ko da čita.
Nikad mi ovaj stav nije bio jasan. Poenta kupovine novog telefona jesu nove hardverske i softverske funkcije... Ja uvek ažuriram čim stigne update i uvek sam imao 6-7 SOT-a od kada sam kupio telefon.

Uzeo sam s23U krajem februara prosle godine i primetio sam da mi je poslednjih meseci prilicno opala baterija. Ranije sam mogao lagano da izguram ceo dan (5-6 sati sot) sa mojim nacinom koriscenja, sada je to gotovo nemoguće (3,5-4h)

Posto mi je tel i dalje garanciji, da li da proverim za bateriju? Neko slicna iskustva?

U nastavku je današnja potrošnja.Pogledajte prilog 471020
Ili si koristio neku aplikaciju koja ti je uništila bateriju (kao na pr. Tiktok) ili ti neki procesi rade u pozadini i jedu bateriju.

Nikad mi ovaj stav nije bio jasan. Poenta kupovine novog telefona jesu nove hardverske i softverske funkcije... Ja uvek ažuriram čim stigne update i uvek sam imao 6-7 SOT-a od kada sam kupio telefon.

Ili si koristio neku aplikaciju koja ti je uništila bateriju (kao na pr. Tiktok) ili ti neki procesi rade u pozadini i jedu bateriju.
Па добро, има разних људи и разних уређаја, неком је можда запао овакав, неком онакав примерак. А и не користимо сви телефон на исти начин.

A sta realno dobijas azuriranjem, ako se ne dodaje nista inovativno ? Skupljaš bezbednosne zakrpe, kako ti ne bi hakovali telefon ?

Oktobarsko ažuriranje je skratilo trajanje baterije. Pričamo već par tema u nazad da se ne ažurira telefon, ali nema ko da čita.
Pričamo o smanjenju od cca 30-35%. Ne vidim da je neko pričao o toliko drastičnoj promeni. Uostalom, valjda je i poenta da se podele iskustva da bi ljudi znali sta moze da ih čeka.
Ne koristim Tik Tok, koristim IG i Fb, ali mislim da ni tu nisam heavy user. Tel mi je povezan sa satom i generalno dnevno ga koristim najvise za pozive (cca 1-1,5h). Ne sacam se da sam nesto specijalno radio poslednjih par meseci, pa da sam zbog toga sjebao bateriju.

Ja vec neko vreme nema sanse da izadjem na 6h sot. Ako dobro razumem ti i dalje guras na 6-7h? Kad si uzeo tel?

3h SOT,ostalo jos skoro 40%....sto se mene tice,fabrika :)

Prilozi

• Screenshot_20241211_212653_Device care.jpg
    Screenshot_20241211_212653_Device care.jpg
    60.5 KB · Pregleda: 96
Кад кажеш фабрика, јел мислиш на фабрички ресет, или телефон је ко из фабрике/нов?

Nov,kao iz fabrike. Fabricki reset radim samo kad prodajem telefon.

Realno, 6-7h dnevno da se bulji u ovako mali ekran neće ništa dobrog donijeti za vid osobe koja to radi iz dana u dan. Kome treba zbog posla, investicija u barem neki 10" tablet, ili još bolje laptop će očima puno više prijati. Ali svako sam o svojim postupcima odlučuje, naravno.

Realno očaj za ultru i 5k mAh
Bitno da mi se ništa nije promenilo od kupovine telefona,kao što je ovde nekima srezano 30% kapaciteta posle update-a. Meni je bitno da tel bez problema izgura dan sa mojom upotrebom. Sve ostalo ne ne zanima.

Slazem se ali hoces da mi kazes da sa azuriranjem nema propusta. E tu gresis... Svuda gde postoji softver ima i propusta cak i unazadjenja izmedju verzija. Prost primer evo kada su bili uprskali kameru tj cini mi se na 13x zum ili nesto vise-manje. Slikas, slika mutna a ovako dok ne okines sve ok se vidi u samoj kameri.
Na Samsungu sam pitaj boga koliko dugo i ovo im je tradicija bukvalno :D Umeju da uprskaju perfomanse baterije, cak su imali momente na prethodnim modelima da kada izbace update, nakon toga telefon se greje kao ringla, pa sledecim updateom rese i to tako u krug i sta ne sve jos...
Ako se kao korisnik ne zavlacis sa telefonom na neke nepouzdane izvore, nemas potrebe da brines o bezbednostim zakrpama i ako kroistis isti u poslovne svrhe, nemas mesta za takve propuste i rizike koji donosi svaki update kod njih. Ako radi dobro ne diras nista, jer sve ostalo nije vredno a i ujedno telefon je vec 2 godine na trzistu i sve moguce kljucne stvari su mu ispravljene.
Ako si nekad imao prilike da koristis CFW na telefonu e onda tu tek mozes da vidis koliki ustvari telefon moze da ima potencijal i koliko sama baterija ume da traje..
No to je tema za neku drugu priliku.

Ја сам, кад сам купио телефон, могао да изгурам 2 дана са 10+ сати сота, сад за два дана једва 6 сати. А баш чувам батерију, и генерално водим рачуна о техници. Или су нешто зезнули апдејтовима, или су ми дали неку слабију батерију кад ми је телефон био на сервису. 🤷

Ја сам, кад сам купио телефон, могао да изгурам 2 дана са 10+ сати сота, сад за два дана једва 6 сати. А баш чувам батерију, и генерално водим рачуна о техници. Или су нешто зезнули апдејтовима, или су ми дали неку слабију батерију кад ми је телефон био на сервису. 🤷
Ja je ne čuvam (bateriju),punim kad stignem i kako stignem. Ona vremenom degradira pa degradira,par % gore dole za koju godinu,meni nista ne znaci. Proslo je vreme kada sam se opterecivao tim stvarima,sada tehnika radi za mene,ne ja za nju.

Jasno je da degradira, ali ovo je 30ak % razlike u odnosu na pocetak, prirodna degradacija je 10-15%. Ne sumnjam da nekima i dalje drzi sjajno baterija, meni je primetno lošija a nisam promenio obrasce korišćenja niti instalirao dodatne aplikacije u odnosu na postojeće. Ili same aplikacije nisu uskladjene sa 6.1 ui-em, ili je samsung nešto zeznuo svojim apdejtima. Treće nema.

P.s. 23 ultra je u pitanju.

Zaključak je da odnesem u servis čim uhvatim vremena, pa da vidimo šta kažu.

Jel zna neko kakva je procedura? Jel treba račun, kutija ili mogu sve preko IMEIa? Tel je uzet u MTSu.

Ako nosiš u Promobi, trebalo bi da je IMEI dovoljan, barem je tako bilo ranije, može neko ko je skorije nosio telefon na servis da to potvrdi...

Pričamo o smanjenju od cca 30-35%. Ne vidim da je neko pričao o toliko drastičnoj promeni. Uostalom, valjda je i poenta da se podele iskustva da bi ljudi znali sta moze da ih čeka.

Ne koristim Tik Tok, koristim IG i Fb, ali mislim da ni tu nisam heavy user. Tel mi je povezan sa satom i generalno dnevno ga koristim najvise za pozive (cca 1-1,5h). Ne sacam se da sam nesto specijalno radio poslednjih par meseci, pa da sam zbog toga sjebao bateriju.

Ja vec neko vreme nema sanse da izadjem na 6h sot. Ako dobro razumem ti i dalje guras na 6-7h? Kad si uzeo tel?
Uzeo sam tel prošlog novembra. Dakle godinu i mesec dana. Mislim da mi je mnogo pomoglo u očuvanju baterije to što je skoro nikad ne punim do 100% nego do 80%, jer dnevno iskoristim 60-70%. Punim telefon na slow charge dok spavam pa smatram i da je to dosta doprinelo. Pre mesec dana sam radio battery health test sa 3 razl. aplikacije i sve 3 su mi dale rezultat od 95% (koliko su precizne te aplikacije ne znam).

Uzeo sam tel prošlog novembra. Dakle godinu i mesec dana. Mislim da mi je mnogo pomoglo u očuvanju baterije to što je skoro nikad ne punim do 100% nego do 80%, jer dnevno iskoristim 60-70%. Punim telefon na slow charge dok spavam pa smatram i da je to dosta doprinelo. Pre mesec dana sam radio battery health test sa 3 razl. aplikacije i sve 3 su mi dale rezultat od 95% (koliko su precizne te aplikacije ne znam).
Evo kod mene ista situacija kao kod tebe. Bukvalno sam kupio u isto vreme kao i ti i punio do 80% do oktobra kada sam primetio da telefon ne moze da izgura dan sa takvom baterijom. Da li su nas softverski malo progutali da razmislimo od s25 ili je nesto drugo, ali definitivno drastično lošije neko ranije. Sada ga punim do 100% i opet je ok 😉.

Bitno da mi se ništa nije promenilo od kupovine telefona,kao što je ovde nekima srezano 30% kapaciteta posle update-a. Meni je bitno da tel bez problema izgura dan sa mojom upotrebom. Sve ostalo ne ne zanima.
ne znam kakav si ti telefon uzeo, ali s23u je imao 10-11 sati SOT-a kad je bio nov.

znam da je to bio prvi telefon ikada koji sam koristio da sam punio jednom u dva dana.

da ti je kapacitet baterije pao, i da je na 80-85%, 6 sati je i dalje očajno, što će reći da su ga opet softverski osakatili.

10 - 11 sati? Ne mo gu ce... Ni kao nov... Osim ako ti ne stoji na stolu i samo citas poneku poruku. Realno

ne znam kakav si ti telefon uzeo, ali s23u je imao 10-11 sati SOT-a kad je bio nov.

znam da je to bio prvi telefon ikada koji sam koristio da sam punio jednom u dva dana.

da ti je kapacitet baterije pao, i da je na 80-85%, 6 sati je i dalje očajno, što će reći da su ga opet softverski osakatili.
U mojim uslovima sanse nema da izgura taj SOT. Dve kartice,u hali na poslu 8h dnevno ocajan signal na obe kartice,tih osam sati bez wifi. Plus sat,plus sinhronozacija sa Outlook-om i Teams-om. Probaj samo da kotistis Outlook da vidis kako se topi baterija :) Prosto,nemaju svi iste uslove u kojima koriste tel,neuporedivo je. A tih 10-11h SOT-a na bilo kom Samsung uredjaju,pa to jedino da si na Wifi non stop i da ga ne pipas. Aj da si rekao neki kinez random,ali Samsung...tesko :) Pa ja samo kad krenem malo žešće da cepam GCam,kreće grejanje i procenti baterije idu dole...mnogo je tu faktora. Meni je bitno da sa mojim navikama kako koristim tel,nemam neke padove sa baterijom,to kako drugi koriste,meni nista ne znaci realno,i nije uporedivo.

Poslednja izmena:
Могуће је, ја сам имао у почетку 10+ сати сота, и то на два дана. Сад једва 6.
Мислим да сам негде и постовао у теми скриншот где имам 11-12 сати сота на 2 дана.

Juče ujutru oko 8h skinuta sa punjača S23 Ultra stara 22 meseca. Nije paženo kako se i kada puni.
Ne oprerećujem se sa tim hoće li se puniti do 80% da bih sačuvao bateriju(ne verujem u to), znači stalno punjena do 100% Samsung punjačem od 45w.
Dve kartice, dva Viber naloga( Facebook, Instagram i Tik Tok, ne koristim, ne igram igrice, ne gledam YouTube preko telefona), malko više vremena na WiFi, 4G stalno uključen.

Za moj način korišćenja i za moje potrebe odlično, više mi i ne treba.

Prilozi

• Screenshot_20241213_144152_Device care.jpg
    Screenshot_20241213_144152_Device care.jpg
    47.2 KB · Pregleda: 79
10 - 11 sati? Ne mo gu ce... Ni kao nov... Osim ako ti ne stoji na stolu i samo citas poneku poruku. Realno
i više nego realno, gen 2 je neverovatan procesor a Samsung dosta trotluje i štedi bateriju.

naravno ne 11 sati u periodu od 48h, ali ako ga jedan dan drndam, 10 sati taj dan bez problema.
sa laganim korišćenjem 6-7 sati u periodu od 48h, jednom u 2 dana je išao na punjenje.

baterija je naglo opala pre oko desetak meseci, nešto malo pre nego što sam ga prodao, gde su bukvalno prepolovili trajanje baterije.

ako ste uzeli telefon u poslednjih godinu dana, onda verovatno nikad nije ni bila dobra baterija.
prvih godinu dana od izlaska je bio neverovatan telefon.

Pogledajte prilog 403781
Не знам одакле ми оволико SOT-а, укључио сам light mode у performance profile пре неки дан, можда је то... али нешто не верујем.
Ако коза лаже, рог не лаже. 🤷
Ок, капирам да друштвене мреже више срчу батерију (а ја их не користим), али опет, овај сот ми је сада само сан.

Nazad
Vrh Dno