Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Uzmeš tu dobru ponudu, probaš, pa ako ti se ne svidi prodaj i kupi ip15.
Nisam o tome razmisljao, posto nisam u gasu da cesto i lako menjam telefone, a i lakse mi je prelaz iP na iP nego da prelazim na Andorid pa da se ponovo vracam na iOS ako mi se ne svidi. Generalno mi je svejedno koji je sistem, koristio sam oba, oba imaju svoje prednosti i mane ali svo to podesavanje kada se prelazi sa jednog sistema na drugi me smara, pa ne bih dva puta da radim isto. Isprobacu oba u nekoj poslovnici pa cu videti. Hvala na savetu.

A šta te je to tačno toliko pokolebalo za S23? Ja iskreno nisam primetio ni poboljšanje ni pogoršanje kamere, preko dana više nego odlična, uveče mulja, kao i kod većine telefona manje-više. Pričam o stock kameri naravno, nisam se zezao sa Gcam

A šta te je to tačno toliko pokolebalo za S23? Ja iskreno nisam primetio ni poboljšanje ni pogoršanje kamere, preko dana više nego odlična, uveče mulja, kao i kod većine telefona manje-više. Pričam o stock kameri naravno, nisam se zezao sa Gcam
Pa te price da sa azuriranje SW Samsung fakticki pogorsava stvari koje su lepo radile. Nije da me bas pokolebalo, ali jednostavno nisam o tome razmisljao, pa kad sam video iskustva ljudi malo sam se smorio. Verovatno ce ipak on da padne, malo da se vratim na android.

Iz mog iskustva, nikakva pogoršanja nisu bila. Ljudi su se žalili i da je 6.1 ukinuo brightness na aod i na boju ikonica na istom, što jeste tačno, ako te takve stvari dotiču...

Nekoga ko koristi iP teško da stvari poput izostanka podešavanja osvetljenja na AOD i boje ikonica mogu da dotiču, with all due respect prema iP korisnicima.
Ljudi na internetu pišu svašta, baš ništa (za sada) ažuriranjem softvera nije naudilo kameri na seriji 23. Standardni naud je taj što Samsung ne ume da napravi kršten softver da iskoristi potencijal megalomanskog kamera hardvera koji je klasu iznad bilo kog iP-a, ali tamo je prednost što neko to ume da naštimuje tako da korisnik, makar imao i jedno oko, samo škljocne i kaže wow. U većini slučajeva i jedni i drugi prave wow fotke i imaju prednosti i mane, što 95% korisnika ne primećuje, uvek ima 2% onih koji primećuju i ono što ne postoji (npr. da je security update uprskao kameru i bateriju, iako su u ažuriranju samo sigurnosne zakrpe i ništa što se tiče kamere i baterije) i naravno onaj postotak ljudi koji kažu za ovo je moj telefon wow ali za ovo je krš, budimo realni. Treba znati i kako slikati, nije sve samo škljoc, daš neukom DSLR i neće znati ni sa najboljim da napravi sliku kao neko sa A53.

Slike i dalje imaju onaj neprirodni vajb kada sam doradi nebo/oblake, ali meni se svidja, sta znam 🤷‍♂️

Prilozi

• 20240615_113408.jpg
    20240615_113408.jpg
    214.9 KB · Pregleda: 203
  • 20240615_113206.jpg
    20240615_113206.jpg
    220.5 KB · Pregleda: 173
uporedio sam pixel 8 i s23 slike, na default tj auto... Pixel 8 mnogo realnije boje hvata

pa da...
mislim nije tema, ali ja sam se dvoumio izmedju s23 i pexel 8... kvalitet izrade mi je bolji na s23, takodje i izgled, pixel 8 ima onu ruznu budzu iza koja mnogo strci...

Porucio mali s23 posle dugog razmisljanja, imam trenutno iphone 12. Stize u utorak pa da vidimo kako ce da mi se dopadne :D Zanima me je l se to s23 i dalje proizvodi posto vidim da ih na oglasima ima i dalje ili su to neki modeli koji stoje duze vreme, sa kojim androidem da ocekujem da dodje?

Pa ukinuo iz fabričkih podešavanja i prebacio u app koja mora dodatno da se skida. Meni lično ne smeta, samo konstatujem.

Društvo jel.koristi neko onaj YT bez reklama vanced ili revanced kako se vec zove?
Ako ima neko link gde bih mogao da skinem ili ako neko ima apk.

Sa sajta revanced.net...Skini ReVanced Manager pa redom instaliraj.5 min posla.

Uzmi Newpipe po meni bolji.

Jeste,ja to koristim godinama.MicroG ti je na istom sajtu ako ti ne daje da ga instaliras preko managera.Kad instaliras,prijavi se na svoj nalog i disejbluj youtube slobodno da ne trosi bateriju ako ne mora...
Ako ti revanced pocne kociti,samo aptejdtuj na novu verziju koju ces skinuti sa sajta.
Ja sam mu cak i ikonicu promijenio tako da izgleda kao oridjiji youtube:)

Prilozi

• Screenshot_20240618_115721_One UI Home.jpg
    Screenshot_20240618_115721_One UI Home.jpg
    280.8 KB · Pregleda: 77
Društvo jel.koristi neko onaj YT bez reklama vanced ili revanced kako se vec zove?
Ako ima neko link gde bih mogao da skinem ili ako neko ima apk.
Ja koristim Brave i Vanced/Revanced Extended i nisam YouTube reklamu video 4-5 godina. Možeš da skineš Revanced Extended i instaliraš, kada instaliraš i otvoriš odvešće te do Github repo-a gde ćeš skinuti MicroG, instaliraš, prijaviš se i to je to.

Skinuo ikonica je ista kao i za yt i terasom.me da skinem neku microG aplikaciju koja ne znam za sta je.
Da li je bezbedno da prijavim nalog?
Ja koristim MicroG već 4-5 godina, i nisam imao nekih bezbedonosnih pretnji, ali sam za svaki slučaj napravio zaseban nalog koji koristim samo za YT i YT Music. Ne bih baš preporučio da prijavljuješ svoj primarni nalog.

A što ne uzmete premium preko Ukrajine, nego se patite sa tim glupostima?
Za ovo što sam ja napisao treba otprilike 2 minuta (+revanced aplikacija nudi veliki broj opcija za customizaciju koje YT aplikacija nema). Za neke online servise koji su mi korisni za posao ili učenje platio bih, za YouTube nikada.

Najbolja stvar koju sam uzeo je YT Premijum za 200 din mesecno. Ako je to nekome trosak, onda stvarno...
Ne bih im dao ni dinar.

A razlika je u čemu u odnosu na revanced?Neka bude da sam ja budala što neću da plaćam pretplatu da ne bih gledao reklame...
I inače na bilo koju aplikaciju.Jednokratno da,ako to ostaje u mom vlasništvu ali ja pretplate shvatam kao pravljenje budala od ljudi,nevezano za Youtube nego za sve aplikacije za zabavu...

A razlika je u čemu u odnosu na revanced?Neka bude da sam ja budala što neću da plaćam pretplatu da ne bih gledao reklame...
I inače na bilo koju aplikaciju.Jednokratno da,ako to ostaje u mom vlasništvu ali ja pretplate shvatam kao pravljenje budala od ljudi,nevezano za Youtube nego za sve aplikacije za zabavu...
Slažem se. Da ne bude da smo otišli previše u ot, kao što sa novim update na telefonima dobijamo neke opcije koje su isprva besplatne, ali će nakon nekog perioda morati da se plaćaju na mesečnom nivou. Šta će se desiti sa S27/S28 Ultra? Telefon će imati 5 kamera, ali će samo 1 moći da se koristi besplatno? Max osvetljenje ekrana će biti 3000 nitsa, ali će do 1000 nitsa biti besplatno? Bez mesečne pretplate bateriju ćeš moći da puniš do 50% i tako dalje? Sve se svodi na to da uređaj platiš jednom i da onda još moraš da plaćaš i mesečni najam za njega i mi treba da mirno pristanemo na to? Ne.

Iako jako volim Google i zahvalan sam mu, realnost je da Google poseduje veliki broj podataka o nama koje koristi da bi sebi obezvedio finansijsku dobit i na sve to još treba da plaćam za servis kao što je YouTube? Rado bih platio za servis kao što je Drive da mi je neophodno, ali za servise kao što su YT, Netflix i slično gde plaćaš mesečne najmove nikada ne bih platio pa makar bili 100din/mes.

Stigo mali s23, ekran, android sve ekstra, za bateriju ce mi trebati neko vreme da istestiram, ali kamera ogromno razocarenje. Moj iphone 12 lepse slike pravi od s23, a izaso je 2 i po godine ranije. U nedoumici sam sta cu dalje.

Stigo mali s23, ekran, android sve ekstra, za bateriju ce mi trebati neko vreme da istestiram, ali kamera ogromno razocarenje. Moj iphone 12 lepse slike pravi od s23, a izaso je 2 i po godine ranije. U nedoumici sam sta cu dalje.
Stavi neki gcam. Cak i sa onim banana defektom, pravio je odlicne slike i sad se i meni ljudi zale da je "opao" kvalitet.

Nazad
Vrh Dno