Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Meni je radilo ok pre par update-a. Ne sećam se tačno koji je "napravio" problem, ali kud ču skuplje od WSD stakla da stavim :D. Jedino Spigen da probam, ali mislim da će biti ista stvar, jer i na drugom S23 Ultra mi se dešava isto, sa potpuno novim, nema 2 nedelje stavljenim WSD.
Meni bez folije/stakla/premaza otisak radi savrseno u svim situacijama

Da se javim, imam par meseci s23u, sve radi kako treba, zadovoljan sam telefonom u potpunosti, takodje i maskom i zastitnim staklom i otiskom prsta.

Koje folije ili stakla koristite i gde ih uzimate? Koliko sam primetio, ništa od boljih nema na KP. Whitestone shipping skuplji od folije ili stakla 😁

Danas mi ispade telefon na beton. Bio je u masci.
Rezultat puklo staklo kamere, izgleda da je potrefio neki kamencic na betonu.
Narucio sam novo odmah 10 evra.

Jos ja razmisljam jutros necu ga nositi u sumu da ga ne razbijem dok secem drva u tovarim... pola sata kasnije drmnu od beton....🤣

Možeš da flešuješ ručno u Odin-u (HOME_CSC ubaci obavezno inače će odraditi factory reset), a možeš i da prebaciš na neki drugi CSC (XXV, THL) u SamFW koji ima septembarsko ažuriranje pa da vratiš kasnije CSC na INS.

Imaš tu fajlove i uputstvo za ODIN:

Hvala sad sam se vratio sa puta pa ću da probam

Danas mi ispade telefon na beton. Bio je u masci.
Rezultat puklo staklo kamere, izgleda da je potrefio neki kamencic na betonu.
Narucio sam novo odmah 10 evra.

Jos ja razmisljam jutros necu ga nositi u sumu da ga ne razbijem dok secem drva u tovarim... pola sata kasnije drmnu od beton....🤣
Koja maska?

Koje folije ili stakla koristite i gde ih uzimate? Koliko sam primetio, ništa od boljih nema na KP. Whitestone shipping skuplji od folije ili stakla 😁
Imaš Na Aliexpress jako slična stakla kao WSD 5x jeftinija, malo samo čitaj reviews

Ma kucajte samo S23 Ultra glass UV i malo pročitajte reviews
Staklo ko staklo uz malog lepka
Kao da se WSD pravi na Marsu, isto kina

Treba da mi stigne S23 Ultra za dan dva, a kako mi telefon često ispada razmisljam o nekoj kvalitetnijoj zaštiti jer sam za prethodni samo na zamene stakla displeja dao preko 150 eura, a imao je masku i zaštitno staklo ( neko no name kupljeno u servisu za 1000 din)...
Šta mislite o Mobile Outfitters i njihovoj Bumper i Fusion foliji? Vredi li dati 10000 za to, i ima li neko iskustva da li stvarno štiti dobro telefon od lomova?
Da li čitač otiska prsta radi bez problema sa tom folijom?
Raspoložen sam da čujem i neke druge preporuke ukoliko ih ima.

Treba da mi stigne S23 Ultra za dan dva, a kako mi telefon često ispada razmisljam o nekoj kvalitetnijoj zaštiti jer sam za prethodni samo na zamene stakla displeja dao preko 150 eura, a imao je masku i zaštitno staklo ( neko no name kupljeno u servisu za 1000 din)...
Šta mislite o Mobile Outfitters i njihovoj Bumper i Fusion foliji? Vredi li dati 10000 za to, i ima li neko iskustva da li stvarno štiti dobro telefon od lomova?
Da li čitač otiska prsta radi bez problema sa tom folijom?
Raspoložen sam da čujem i neke druge preporuke ukoliko ih ima.
Ja imam mobile outfitters foliju samo na ekranu, fusion folija,nije matirana. Ne smeta,sta znam,otisak kao otisak,ne reaguje uvek idealno kao što je to slucaj kad nemas nista na displeju ali je ok. Olovka zna da preskace na toj foliji,to mi je zamerka.

Ako se odnese folija od starog telefona, jer naplaćuju punu cenu ili može da prodje kao zameba folije za nižu cenu? :)

Ako se odnese folija od starog telefona, jer naplaćuju punu cenu ili može da prodje kao zameba folije za nižu cenu? :)
Mozes da probas. Kad se ugradi kod njih, pa posle dodjes ponovo,tipa za 2 godine, uz sliku racuna mozes da ugradis ponovo tipa za 500,1000 din. A sad ovako, ukoliko doneses neki stari telefon sa tom folijom, pitanje je da li ce uvaziti. Ne kosta te da probas :D

A otkud mi račun, nije valjda da i to mora. :D Foliju imam s S20 bivšeg, pa mogu da ih pitam, ne košta me ništa.

Ja imam mobile outfitters foliju samo na ekranu, fusion folija,nije matirana. Ne smeta,sta znam,otisak kao otisak,ne reaguje uvek idealno kao što je to slucaj kad nemas nista na displeju ali je ok. Olovka zna da preskace na toj foliji,to mi je zamerka.
Hidrofil folija koju lepe po meri i košta 1500 din rešava te probleme, a kao da imaš staklo na telefonu

Evo posle skoro nedelju dana korišćenja malog S23, da iznesem par utisaka u poredjenju sa S20 SD.
1. Fingerprint 50 puta bolje radi. Bukvalno kada odlažem telefon, slučajno otključam nekada, jer zakačim palcem taj deo.
2. Baterija očekivano mnogo bolja. Na S20 sam u roku jednog dana izvlačio oko 3.5-4h SOT-a, dok je ovde oko 6h, ali na dan ipo recimo.
3. Za divno čudo primetio sam da je fluidniji u radu iako sam mislio da to neće biti slučaj, jer S20 je bio brz isto.
4. Primećujem da su kamere mnogo upotrebljivije u uslovima slabijeg osvetljenja, iako se ne razumem u kamerw i slabo ih koristim.

To bi bilo ukratko to, S20 ostaje kao drugi telefon, jer ne bih da ga dajem u bescenje, a i dalje je dobar telefon, posebno za hotspot kada odem negde, navigaciju i tako to.

Trebalo bi da je hidrogel.

Izvinjavam se, hidrogel. U Beogradu ima u jednom servisu u Takovskoj, preko puta RTS-a. X mobile ili tako nešto. 1600 dinara, postave je za 10-15 minuta. Jako je tanka a osećaj je kao staklo. Otisak prsta radi bez greške.

Osećaj jeste takav, ali "problem" sa tim folijama, pa i sa običnim je zaštita od pada. Tu je presudan faktor sreće, a da folija bolje radi od nekih non-brand name stakala, radi definitivno. Jedino što mislim da će takva folija da ostavlja tragove od olovke jer je ona slična kao Fold i Flip ekrani pa "upija" otiske. Imao sam je jednom davno na S9+ modelu čini mi se, i znam da je bila malo čudna pod prstima u početku.

Moje iskustvo je sa običnim S23, za ultru i olovku ne znam. A i realno, folija štiti od grebanja, pad je druga priča

Zavisi šta je grebanje :). Meni je folija recimo bila probijena sa ključem, zaparao je tako da je pocepao. Sve ima svoje.

Nazad
Vrh Dno