Amortizzer
Slavan
- Učlanjen(a)
- 04.06.2011
- Poena
- 215
...
Punjači third-party brendova, tipa Baseus, mogu imati tehnologije nekoliko standarda brzog punjenja u sebi pa će vam takav punjač raditi sa skoro svim uređajima na maks brzini punjenja bez problema.
Preporuka za ovaj od 65W, imam isti, samo lepše boje...crni 😁😋Preporuka za punjač + kabl (komplet - da ne kažem kit), koristim ga skoro godinu dana...
Неки сте и са западне трибине? 😂😂Nismo svi ultrasi 😁
To je ono što hoće da isprave sada krajem marta u apdejtu za kameru.Jedan zadatak za korisnike Ultra modela. Probajte da slikate neki tekst izbliza. Da li i kod vas postoji sa strane mutni deo teksta,dok je u sredini čisto sve?
Evo primera. Gornji deo teksta,mutno
Pogledajte prilog 380913
Pogledajte prilog 380914
Jedan zadatak za korisnike Ultra modela. Probajte da slikate neki tekst izbliza. Da li i kod vas postoji sa strane mutni deo teksta,dok je u sredini čisto sve?
Pogledajte prilog 380913
Pogledajte prilog 380914
Da, isto je bilo tako kada sam probala slikati tekst, ali mislim da je bilo u redu kada sam stavila na opciju 3:4, cini mi se da je tako dosta bistrije bilo
Мислим да је то до сензора, једноставно новији и већи сензори имају тај проблем са сликањем објеката и текста изблиза, укључи Grid у камери и тако ћеш увек имати у фокусу оно што желиш. Кад се сетим само несрећног S20U, ту је тек била игранка са фокусом.Na 3:4 i stoji.
@-V-O-Y-A-G-E-R-
Nadam se. Iščitao sam gotovo sve teme na reddit-u,većina su mišljenja da teško može softverski da se pegla. Ali ajde da sačekamo još malo i vidimo
Ovo je normalno i nikakav update to neće rešiti, navikavajte se na to jer su senzori koji se ugrađuju sve veći a otvor blende sve otvoreniji.Jedan zadatak za korisnike Ultra modela. Probajte da slikate neki tekst izbliza. Da li i kod vas postoji sa strane mutni deo teksta,dok je u sredini čisto sve?
Pogledajte prilog 380913
Pogledajte prilog 380914
Normalno je, moraces malo da udaljis telefon ako hoces sve da ti bude ostro. Minimalna fokusna daljina je povecana. To se desilo vec sa 108mp kad su izbacili, isto tako svaki 12mpx mali senzor moze da se priblizi. Doduse veci senzor bolji bokeh, idu sve vise na to. Halabuka je bila kod iPhone-a sad kad su ubacili na 14 Pro (Max) ovaj novi senzor isto se desava... Zamisli tek to, minijaturni senzori 13 godina i onda odjednom bum, svima odjednom sve mutno i problem gde su ljudi vracali telefone i menjali, jer su mislili da je problem u telefonu.Jedan zadatak za korisnike Ultra modela. Probajte da slikate neki tekst izbliza. Da li i kod vas postoji sa strane mutni deo teksta,dok je u sredini čisto sve?
Pogledajte prilog 380913
Pogledajte prilog 380914
I o slušalicama takodje 😁😁 mene zanima jel dobio ko potvrdni mejl a da nije bio prijavljen na "live event" meni ce sad jos malo mesec dana kako sam aplicirao za sluske čekam i daljeKoliko je S23 ultra dobar telefon,govori ova tema.
Pretvorila se u temu o punjačima,maskama i zaštitnim staklima 😂😂😂😂😂😂
Presao sam ja, sve isto radi kao obican sim, samo je esimDa li je neko presao sa obicnog sima na eSim?
Trebaju svi odraditi test na istoj dužini. Postoji mogućnost da su i senzori defektni ako se dešava na svim fotkama, a ne samo ako se izbliza fotka. Dosta stvari, a šum se stvara, a detalja nigde kako je i šta urađeno. Klikovi samo pršte.Interesantno je da svi o tome pišu,a da niko nije o ovome razmišljao što su gore članovi pisali
![]()
Are your Samsung Galaxy S23 photos strangely blurry? You aren’t alone
Some S23 owners are noticing blurry rings on their snapswww.techradar.com
Ne da si ga rekao, kao da si serviser foto aparata ili vrsni poznavao.Ovo je normalno i nikakav update to neće rešiti, navikavajte se na to jer su senzori koji se ugrađuju sve veći a otvor blende sve otvoreniji.
Dakle, ukoliko želiš da ti sve bude u fokusu ili slikaj sa ultra wide ili x3 a možeš i sa glavnim ali ne smeš da slikaš iz ugla već bukvalno na 90° uspravno u odnosu na papir i da udaljiš prilično. E sad, zašto je to tako? Pa kada imamo veliki otvor blende (f1.7 u ovom slučaju) i veliki senzor, dolazi do plitkog DoF-a (depth of field), to znači da je mala razlika između onog što je u fokusu i onoga što izlazi iz fokusa, i to ne može da se promeni softverom. Ultra wide kamera ima blendu f2.2 a x3 f2.4, i imaju skoro pa duplo manje senzore, s toga će obe bez ikakvih problema moći da uslikaju ovakav tekst.
Edit:
Nisi imao problem na s21u jer ima zatvoreniju blendu f1.8 i manji senzor, ali i tako se javlja problem pod nekim uglom. Eventualno ako ti je bio uključen onaj focus enhancer ali tada ne koristiš glavni senzor već uw.