Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Ovo ne neverovatno sta rade play services i koliko ždreru bateriju, sta bre radi u pozadini??
Jel pomaže šta ugasiti location kad ne treba za mape?
Kući na wifi većina vremena nisam maps ni upalio danas
Kažu da su nešto *****ali između GP services i gps-a.
Bez njega se smiri.

Prilozi

• Screenshot_20250614_095606_Device care.jpg
    Screenshot_20250614_095606_Device care.jpg
    53.1 KB · Pregleda: 128
Vidis da je on samostalno pravio wakelock 2minuta, budio telefon 100x za 4h. To je ništa. Za njegovo korišćenje u pozadini su odgovorne druge aplikacije, radio u pozadini bez sopstvenog wake lock-a. Znači nešto se oslanjalo na njega.
Šta može od apps terati play services da drndaju telefon?
Ove krvožedne Fejs, Meta, TikTok su mi na deep sleep.
Nikad nijedna app se ne pojavio da pravi neki battery drain.
Par apps samo za posao nisam nista ograničio sa baterijom.

Kažu da su nešto *****ali između GP services i gps-a.
Bez njega se smiri.
Ništa tu nije ****ano nego je namjerno urađeno i to je baš stvar da svi vendori preko Google servisa (to im je i namjena) nisu više zadovoljni da 2 puta u danu provjere u kojem ste gradu, nego sada žele minutno da znaju u kojoj ste sobi 🙂

Sve te tracking health fore, brojanje metara i brzine šetnje treba poslati gdje sunce ne izlazi. Jer upravo je to i jedini razlog zbog kojeg se prodaje priča da GPS bude uključen 24/7.

Sa gašenjem auto navigacije kod mene GPS više nema šta da traži i ide off momentalno.

Namerno ili ne, nema on šta meni da drnda 1000 puta dnevno.
Sad je ugašena lokacija, osim kad koristim mape.

Moguće da su to ove gluposti
Ne mogu da nađem opciju gde se ovo gasi?

Edit:
Valjda je to to
Da ga ne merimo više Samsunže jer mi se sviđa svaka moguća statistika koliko buljim u telefon dok šetam, koliko mi radi fon dok vozim, koliko spavam, ali ne po cenu urnisanja baterije.
Više sreće sledeći update Samsunže.
Ništa tu nije ****ano nego je namjerno urađeno i to je baš stvar da svi vendori preko Google servisa (to im je i namjena) nisu više zadovoljni da 2 puta u danu provjere u kojem ste gradu, nego sada žele minutno da znaju u kojoj ste sobi 🙂

Sve te tracking health fore, brojanje metara i brzine šetnje treba poslati gdje sunce ne izlazi. Jer upravo je to i jedini razlog zbog kojeg se prodaje priča da GPS bude uključen 24/7.

Sa gašenjem auto navigacije kod mene GPS više nema šta da traži i ide off momentalno.
I ja sam počeo to da radim
Napravio routine Kad upalim maps da s upali GPS, verovatno ću morati za još neke apps jer često koristim navigaciju u apps tipa Wikiloc, Suunto sat kad odem na neki nepoznat teren da šetam, trčim da napravim trail.

Prilozi

• Screenshot_20250614_125322_Digital Wellbeing.jpg
    Screenshot_20250614_125322_Digital Wellbeing.jpg
    211.3 KB · Pregleda: 38
  • Screenshot_20250614_125915_Digital Wellbeing.jpg
    Screenshot_20250614_125915_Digital Wellbeing.jpg
    71.3 KB · Pregleda: 95
Poslednja izmena:
Jel radio neko debloat po uputstvu sa xda foruma? Deluje jednostavno, ne znam jel se dobije nesto pametno...

Mnogo se tu stvari dira da bi sve radilo kako treba
Ako neko proba nek javi utiske
To je verovatno ovo

Smirio mi se Google play services kako bar noću gasim location, ko zna šta radi u pozadini dok čovek spava. Nije sad neki battery leak ali ono fudge off, razmišljam I wifi početi gasiti, android rane verzije all over again 😂

Smirio mi se Google play services kako bar noću gasim location, ko zna šta radi u pozadini dok čovek spava. Nije sad neki battery leak ali ono fudge off, razmišljam I wifi početi gasiti, android rane verzije all over again 😂
Ja sve gasim nocu, i internet i wifi, sve zivo, cak i preko dana gasim podatke da ne rade

Ma svako koristi telefon kako mu odgovara. Ako tebi tako odgovara, svaka čast.

Sluzba radi i kad sve to pogasite, do odredjene tacke ima smisla optimizovati, sve preko toga vec samo placebo i gubljenje vremena.

Neverovatno kako dobro UI radi par dana kad se obriše cache is ovih gladnih apps tipa insta, fejs, Telegram, plus Galaxy app booster
Kako bi bilo lepo da to glupi android odradi sam dok spavamo.

Nisam bas ispratio, jel smo dobili Android 15 na Ultri? Kakvo je sad stanje sa apdejtima, jel moze da se odradi?

Ja sam i dalje na OUI 6.1/A14/Security Januar 2025.

Znaci sto sam apdejtovao, apdejtovao sam :D

Dzaba onda 4-5 godina podrske 😂

Telefon kupuješ zbog funkcionalnosti valjda već u startu, a ne mogućuh "popravki" usput. Kako god, imaš nadogradnju pa udri ako te svrbi...mišljenja su podeljena pa kako ti se zalomi.

Previše razmišljate, mali s23 (baterry helth na 96%) star godinu ipo. Sve uključeno, gomila sinhronizacija, dve kartice. Nikad me nije izdala baterija. Skinem ujutro u 6h zavrsim dan sa 30%. Uvek poslednje azuriranje.

Što se mene tiče - telefon kupujem da ga koristim onako kako je proizvođač predvideo. Rutovanje i custom romove vezujem za Spica model, posle Galaxy S serije hvala bogu to je prošlost.
Onog momenta kada mi se ne bude dopalo u potpunosti šta proizvođač radi, prodaću ga i kupiti drugi. Bio je momenat na klackalici u aprilu da to i uradim, ali su popravili, sada opet imam funkcionalnost zbog koje je i kupljen + je malo i ulepšan nadogradnjama (ukusi se razlikuju, meni je UI i doživljaj lepši).
Kao što neko reče, preterano se razmišlja. Telefon je potrošna stvar, da ti ispadne pogrešno zaista ne bi bilo bitno jel se olupao sa 5.1 ili 6 androidom i jel ti SOT bio danas 20% manji od juče.

Nazad
Vrh Dno