Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Ma cene kod nas će biti ludačke, kao i uvek do sada.
 
Ekipo imam pitanje, primjetio sam par ogrebotina koje se vide prilikom osvetljenja tog dijela ekrana. Najvjerovatnije od ključa. Ima li neki način da se to riješi ? Što je najjače ovo se desi kad vodim računa xD.
 
Pa ništa tu ne možeš. Stavi neku zaštitu na ekran, staklo ili foliju.
 
Ako FR ne pomogne, a pod garancijom si, servis ProMobi pa neka se mlate sa tim.
 
Da li je neko imao problem da mu telefon zablokira prilikom koriscenja olovcice? Ne pomaze nista osim hard reset-a. Prodao sam S22U poznaniku i u proteklih mesec dana mi se zali da mu je telefon blokirao 2-3 puta pa se tripuje da nije nesto hardverski. Zali se i na bateriju ali tako je kako je. Ja sam mogao da izguram dan i po bez problema ali ja sam samo surfovao, pomalo Viber/Youtube a on je stalno u nekim video pozivima i koristi poprilicno neke aplikacije zbog posla. Model sa SD cipom.
 
SD verzija kod mene, ne koristim često olovku ali nije mi se desilo da zablokira, tj da mora da se radi restart. Što se tiče baterije, video pozivi su, barem kod mene, smrt za istu 🤣. Viber i Meet znaju dobro da je ukake 😂
 
Da li je neko imao problem da mu telefon zablokira prilikom koriscenja olovcice? Ne pomaze nista osim hard reset-a. Prodao sam S22U poznaniku i u proteklih mesec dana mi se zali da mu je telefon blokirao 2-3 puta pa se tripuje da nije nesto hardverski. Zali se i na bateriju ali tako je kako je. Ja sam mogao da izguram dan i po bez problema ali ja sam samo surfovao, pomalo Viber/Youtube a on je stalno u nekim video pozivima i koristi poprilicno neke aplikacije zbog posla. Model sa SD cipom.
Koristim Exy verziju i nikada se nije desilo bilo kakva blokada telefona pri korišćenju s-pen. Najbolje da odradi hard reset da eleminiše softverski problem, jeste cimanje instaliranje ponovo sve app i vraćanje podataka, ali tako će bar isključiti softverski problem.
 
^ ma menja mu se samo ne može da prezali sto je raspakovao S22U 😀
 
I kad neko kaže da je baterija loša na S22U (Exy) .... Sve uključeno , ceo dan 17 sati rada, SOT PREKO 5h i ostalo 31% baterije .Screenshot_20230203_232716_Device care.jpg
 

Prilozi

  • Screenshot_20230203_232716_Device care.jpg
    Screenshot_20230203_232716_Device care.jpg
    37.1 KB · Pregleda: 18
Ovo je odličan rezultat za batariju na S22 Ultra.
 
Nije loš ali je 90% na wifi, nema šanse da je na 4G toliko
 
@Lemaja, pošto znam da ne koristiš ni jednu društvenu mrežu a ni AOD (koji su najveći potrošači) , tebi bi baterija uz 4G i WIFI na S22U trajala "ladno" dva dana uz 7-8 h SOT-a .
 
^ sigurno ne bi, posto ja provodim 70% na 4G. Isključi wifi i koristi isto na 4G pa ćeš videti da nećeš izvuci pola od toga sto si pokazao. Jednostavno exy nije ni blizu SD po tom pitanju
 
Poslednja izmena:
@Lemaja , ajde kad se vratiš sa zimovanja , napravićemo test . Obrisaću iz tel : Facebook, Instagram, Messenger, TIK-TOK, Business Subote, Meta Ads, Always on Display ću isključiti i isključiću WIFI ... Sad i mene živo zanima koliko bi bilo trajanje baterije .
 
^ može, a posebno kod Samsunga sto mu posle duzeg vremena sa dosta update kad se ne vraća na fabricko baterija postaje sve lošija. I drugi proizvođači imaju iste aplikacije, AOD pa ipak bolje baterija traje
 
Nema ništa od tog testa, ovaj će zameniti za S23 Ultra (svi navijamo za to, i njega svrbe prsti), a onda može test :)
 
Opšte je poznato da na svakom telefonu na 4G baterija kraće traje nego na WiFi, nema to veze da li je Samsung ili neki drugi proizvođač, i da li je SD ili Exy. Nema potrebe da se oko toga bilo ko opterećuje.
 
Znate kako , kući i na poslu imam brz internet (a tu najviše vremena u toku dana provodim) i ne vidim svrhu onda stalno držati na 4G (iako je uključen stalno wifi i 4g + volite)... Sve je to individualno od aplikacija koje se koriste pa do jačine i kvaliteta mreže . Ja držim bukvalno sve uključeno na S22U pa mi i tako baterija odlično traje , sigurno da tel samo koristi 4G , baterija bi znatno kraće trajala (sa mojim korišćenjem) ali iskreno ne znam nikog ko tel drži 24/7 samo na 4G. Tako da sve je to drugačije kod svakog.
 
Koliko recimo na bateriju utiče stalno uključen BT pošto je i to jedna od funkcija koju ne koriste svi podjednako?
 
Meni je stalno povezan sat sa fonom, nisam primetio neku razliku u potrošnji.
 
Meni je zadnjih 8-9 meseci non stop ukljucen BT, baterija isto drzi
 
Meni je često povezan sa autom ili sa slušalicama a sada i sa satom i nisam ni obraćao pažnju da li i kako utiče ali pomislih dal' se možda i to treba ubaciti u jednačinu pored 4G i WiFi...
 
Mislim da BT ne utiče na bateriju previše, bar ne vidim Wearable app u potrošnji baterije, a S22U mi je povezan konstantno sa Watch 4 Classic i nekih 2-3 sata dnevno sa Buds pro.
 
Tako je, BT maltene ne troši bateriju, po nekim testovima možda 1-2%
 
I sad posle cele sage, jel s22 treba izbegavati ili ne? Razmisljam se da iskoristim ovu zelju za neverovatni s23 i uzmem s22 jer ga sad vec ima za 550e na kp u vakumu...
 
Možeš lagano S21, nije kao da je S22 bio neki upgrade. Sem glavne kamere i stakla pozadi sve je manje-više isto. I S21FE se isplati više od S22.
 
Nazad
Vrh Dno