Da podelim svoje iskustvo sa preorderom.
Novi Sad, Tehnomanija u Promenadi - 24. 02. otišao da se raspitam oko preordera s22 ultra, kada su mi rekli da se isporuka očekuje od 11. 03., ali da nisu sigurni da li će u prvoj turi telefona koje dobiju pokriti sve koji su preorderovali, jer je velika potražnja. I ne plaća se depozit pri preorderu. Otišao sam sutra, 25. 02. da rezerviem telefon, odradili papirologiju, ali ovaj put - mora plaćanje, celokupnog iznosa. Ok. Dobiješ potvrdu da si preorderovao, na njoj iznos, ali ne i šta si preorderovao, ne piše ni samsung ni S ni 22 ni ultra, samo piše depozit, i iznos. Tada mi kaže da će dobiti telefone tek 15. 03., pa dok iz magacina odrade papire za radnju, proći će još par dana, tad te pozovu pa dolaziš po račun, a tek par dana posle toga i po telefon. Telefone dobijaju na svakih nedelju dana, pa tim tempom isporučuju, po redu preordera.
Zvao sam juče kol centar Tehnomanije, nisu mogli da mi daju bilo kakvu informaciju u vezi konkretno moje porudžbine, ajd ok, i da su od Samsunga dobili informaciju koju standardno već znate: velika je potražnja, trudiće se da podele sve do kraja aprila, ko ne dobije u roku od 30 dana od porudžbine telefon dobija i bežični punjač, bla bla... Za punjač se posebno napominje prilikom registrovanja i za slušalice, i o tome dostavlja dokaz - potvrda kada si preorderovao, i potvrda kada si primio telefon (što ti valjda daju u radnji).
Da napravim malu digresiju, kada se registruješ za slušalice na Samsung members aplikaciji, telefon mora biti podešen na srpski, verujem da većina tako i stavlja u startu, ja ne, uvek je na engleskom, tako da obratite na to pažnju, piše negde sitnim slovima, ne sećam se više gde sam našao uslove promocije...
Ne cupkam u mestu kad će stići telefon, i nije mi hitno, nek dođe i krajem aprila, ali mogli su da stave neko obaveštenje makar na sajt.