Šta je novo?

Samsung Galaxy S20/S20+/S20 Ultra

Sudeci po tome, S20+ ima nesto manji ekran i manje klokovan CPU, pa bi taman bilo isto na 60Hz... :)

@Migrant i ja sam se vodio tom logikom kada sam uzeo s20 (manji ekran i manja baterija) pa sam opet uvideo da i nije baš tako...note definitivno bolji sa autonomijom.

I kad jednom probaš 96 ili 120hz zaboravi više na 60 [emoji2960][emoji6]

Gesendet von meinem SM-G9810 mit Tapatalk

Poslednja izmena:
Pre nego sam uzeo fon, citao sam da je slabija baterija na 120Hz pa sam mislio ok, koristicu ga na 60Hz, sta me briga. Medjutim, bash to, jednom kada vidis kako lepo izgleda na 120Hz tesko se vratiti na 60Hz.

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Jel su S20 u MTSu sim free? Nisam uzimao telefon preko paketa godinama, sad se razmišljam zbog Galaxy Watcha što dele.

Svi su svugde sim free, ja uzeh preko vipa pre neki dan,a na mtsu sam,e sad neda djavo mira razmisljam u pravcu n20u,nikako posle n10+ se naviknuti na s seriju a zaista je vrh, čak i toliko napljuvana baterija me oduševila kako drži.

Navodno su ovim novembarskim updatom poboljšali exinos 990 ?

Послато са SM-G985F помоћу Тапатока

Ja sam procitao da je bash samo secuirty patch.

Poboljšanje se odnosi na sigurnost...u augustu je otkrivena "rupa" koja utječe na sigurnost uređaja koji koriste Android 10 i Exynos 990 i sa novembarskom sigurosnom zakrpom je to poboljšano tj. riješeno.

P40Pro+ & Tapatalk

Jutros mi stigao novembaraki patch za S20 Ultra (mts).

Sent from my Samsung Galaxy S20 Ultra

Obicno slot 1 bude zakljucan, 2 ne.

Sent from my iPhone using Tapatalk

U firmi u poslednjih nekoliko godina, uzimali smo brdo aparata od sva tri operatera, bukvalno nijedan nije bio zaključan. Evo i moj S20+ sa Telenora nije :)

Nesto me zulja sedalni deo pa bi mozda probao Note 20 ultra . Trenutno sam 11pro max. Da li vredi uzimati Exynos verziju, da li je toliko losija od Zmaja? Ne interesuje me brzina koliko trajanje baterije.

Vidim d aje Zmaj oko preko milje sto ne dolazi u obzir za Android. Ovi sto ja gledam su oko 850-870.
@Proday ce mi biti najmerodavniji, verovatno[emoji6]

Nesto me zulja sedalni deo pa bi mozda probao Note 20 ultra . Trenutno sam 11pro max. Da li vredi uzimati Exynos verziju, da li je toliko losija od Zmaja? Ne interesuje me brzina koliko trajanje baterije.

Vidim d aje Zmaj oko preko milje sto ne dolazi u obzir za Android. Ovi sto ja gledam su oko 850-870.

Ako hoces note svakako snap verzija i nema greske nije exy toliko los al kad ima bolje za iste pare snapi to je to.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Pa ja ga nisam video za iste pare, 1050 zmaj i ispod 900 Exy.

Za 100e vredi razlike,ako vec dajes 900 daces i 1000 realno.Ako mene pitas sacekaj jos 2-3 meseca da spadne jos cena ici ce to jos dosta dole.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Ne mogu da ti dam realno poređenje obzirom da note 20 ultra nisam imao u exynos izvedbi i ni jedan drugi exynos sa 4500mAh. Što se baterije tiče, mogu da kažem da je tek nešto (tipa 5-15%) iza s10 lite koji mi je jedini telefon (posle nekadašnjeg huawei p10 pro) koji nisam morao da dopunjavam u toku dana (6 ujutro do 22h) uveče. Note sam npr od 10 dana, 2dana morao da stavljam na punjač.

E sad, ja sam moj 20 ultra snap prodao za 920e što smatram da je extra cena za taj telefon. Trenutno nemam pojma koliko se kreću exynosi, ali ako je npr exynos 750e a snap 1000+ onda je već pitanje da li vredi doplatiti tolike novce samo zbog bolje autonomije od 15-35%.

Šta god još mogu da pomognem, tu sam.

Gesendet von meinem SM-G9810 mit Tapatalk

Pozdrav forumasi,

Uzeo sam s20+, imam problem oko registracije uredjaja za promociju. U samsung members app mi ne nudi opciju za registraciju (kuponi/promocije) su prazni. Pre ovoga sam imao s10+ registrovan na istom nalogu i SW active 2. Da li to moze da pravi problem?

Tel sam stavio na "srpski" kako pise u promociji, ali idalje nista :S

Jel imao neko iskustva?

Preso sa s10+ na s20+ i jos mi nije stigo novembarski update... Samo kad sam gledao oznaku fw tj za koju je zemlju, nisam mogao da verujem

Prilozi

• Screenshot_20201115-130124_Settings.jpg
    Screenshot_20201115-130124_Settings.jpg
    329.7 KB · Pregleda: 224
^ ubaci DBT preko odina i update će biti na vreme.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Pozdrav forumasi,

Uzeo sam s20+, imam problem oko registracije uredjaja za promociju. U samsung members app mi ne nudi opciju za registraciju (kuponi/promocije) su prazni. Pre ovoga sam imao s10+ registrovan na istom nalogu i SW active 2. Da li to moze da pravi problem?

Tel sam stavio na "srpski" kako pise u promociji, ali idalje nista :S

Jel imao neko iskustva?

Ubaci SIM karticu ako nisi

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

I ja sam na Oktobru, S20+, Vip, nema updatea.

Nije baš najbolja tema, al me interesuje, da li neko od vas koristi samfirm za download fw?

Ako da, je l vam normalno funkcioniše?

Sent from my SM-G988B using Tapatalk

I ja sam na Oktobru, S20+, Vip, nema updatea.

VIP ubacuje neku svoju verziju u Samsnug modele, dolazi sa njihovim app mWallet, VipDrop, VipMagic itd. Nije mogao da se menja region ubacivanjem strane kartice, jedino fleš novog softvera.

Te njihive app dobijes i kad ubacis njihovu karticu, ubacivao sam cistu verziju SEE, cackao malo tel bez kartice, kako ubacim VIP karticu tako se tel restartuje instalira te APP i u svim pretrazivacima podesi da je VIPov sajt home stranica, naravno mogu da se deinstaliraju.
Najbolje preko SamFirm skinuti SEE, ubaci se preko Odina, pobrisu se te app koje povuce kad se ubaci kartica i relatvno brzo stizu update za SEE.

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
120hz na Medium
1. Namestis fon na 120hz optimized
2. Zatim napravis rutinu koja startuje manuelno i koja jedini zadatak ima prebaciti na medium power.
To jedbom pokrenes i fon ce prebaciti na medium power ali ce zadrzati 129Hz stoninace ne moze. Mislim da treba posle restarta ponovo rucno pokrenuti.

Btw. Imas video tutorijale na youtubr

Gasenje 4g kada nisam na wifi
1. Podesis rutinu da startuje kada si zakacen na neki poznati wifi (kuca, posao, gde providis vise vremena)
2. Zadatk postavis gasenje 4g (meni se gasi i lokacija, bluetooth)

Namestio sam i da se pali 4g ako je wifi signal ispod 40% jacine.

Da potvrdim - ovo radi posao, hvala!

Predjoh sa N10+ da testiram Ultru i baterija je bila najveca briga, ali ispade da nije bauk nakon par dana podesavanja.

Namestih na Optimized (uz adaptive), BT i lokacija su uvek ukljuceni. Rezultat je podjednak SOT kao na 60hz, odnosno:

1d81908b8604c140936bad4ef89fb083.jpg

^ to je najbolja opcija. Posle toga će update stizati redovno.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Imam solidne probleme sa fingerprint.

Stavih na ekran zastitno staklo (bez one uzasne rupe) i radi prilicno lose. Pokusao sam da obrisem fingerprints i dodam iznova, sto je bio pakao s gomilom "press harder" i "cover entire sensor" poruka u krug. Kada mi je uspelo da dodam palac ponovo, otkljucavanje prstom je ostalo jednako neupotrebljivo,sto vec vidim da ce biti problem za payment i logovanja na sajtove.

Da li je neko imao ovakve slucajeve?

Kako sam shvatio, ovo lepljeno staklo sto stavih je manje-vise optimum jer stiti fino ekran, a da ne izgleda uzasno.

Nazad
Vrh Dno