Šta je novo?

Samsung Galaxy S2 ili HTC One S

misk0

Slavan
Učlanjen(a)
31.01.2005
Poena
309
Pozdrav

htio bih kupiti novi telefon, a kao i uvijek tesko mi se odluciti. Negdje sam sveo izbor na ova dva modela ali skoro sam i poceo gledati pa je moguce da sam nesto i propustio. Ne zelim display veci od 4.3" zato ne dolaze u obzir modeli poput One X i Galaxy Nexus. Ionako je i 4.3 poprilicno veliko.
Sad trenutno koristim HTC Desire (prva verzija) i poprilicno mi fino sjeda HTC Sense okruzenje ali pitam se da li je Samsung TouchWiz bolji.. gledao sam kod kolega i nije da me nesto impresionira.

Ajd pomagajte.. sta uzeti? :)

TouchWiz i Sense su glupost. Stock je najbolji. Po meni dilema ili Nexus ili S2 zbog velike zajednice.

Sta je Stock?

Nexus ima 4.7" ekran sto je stvarno preveliko. Kad bih nashao model od 4.0" bio bih zadovoljniji ali vidim da nema takvih u ponudi trenutno.
Zajednica? Pa ima to smisla ako bih htio mjenjati ali evo, i Desire imam vec 2.5 godine i nisam root-ovao telefon jer nisam imao potrebe..

Zabluda je da Samsung ima bolji community od HTC-a.
Ja bih uzeo One S, prvenstveno zato što je novija platforma u pitanju, po onome što sam čitao baterija bi trebalo duže da traje, a Sense je bolji od Touchwiz-a, pogotovo u najnovijoj verziji.
Tim pre što si već imao HTC-a i bio zadovoljan njime, mislim da nema potrebe da menjaš tabor.

Sta je Stock?

Nexus ima 4.7" ekran sto je stvarno preveliko. Kad bih nashao model od 4.0" bio bih zadovoljniji ali vidim da nema takvih u ponudi trenutno.
Zajednica? Pa ima to smisla ako bih htio mjenjati ali evo, i Desire imam vec 2.5 godine i nisam root-ovao telefon jer nisam imao potrebe..

Pod stock sam mislio čist android poput onogo na Nexus-u. Mislim da Nexus nije toliko veliki koliko se čini kad se kaže 4,7" jer je ceo u ekranu i dugmići su deo ekrana.

I ja sam za HTC, jednostavno je noviji model, ima kvalitetnije kuciste, najbrzi dual core, sad za gpu ne znam, mozda je malo jaci mali 400 [S2]od Adreno 225 [one s].. Kamera ce definitivno biti bolja na HTC-u kada se softverski zbudzi jer ima bolji senzor. I Audio kvalitet je izgleda na strani HTC-a, bar po GSM Arena testu gde kazu da je One S apsolutni sampion sto se toga tice a autonomija je iznenadjujuce dobra.

Samo sacekaj malo, ove prve serije One S imaju problem sa kucistima, imas u one s temi, sredice brzo to.

+1 za HTC One S

Zabluda je da Samsung ima bolji community od HTC-a.
Ja bih uzeo One S, prvenstveno zato što je novija platforma u pitanju, po onome što sam čitao baterija bi trebalo duže da traje, a Sense je bolji od Touchwiz-a, pogotovo u najnovijoj verziji.

Pa mislim da ima bolji community SGS2 u odnosu na Sensation, a Sense da je bolji od TouchWiz-a, nemoj molim te... Sense je meni vece djubre od TW... Sto se tice Sense, TW i ostalih, to je sve individualno, ne mozes reci da je bolji.

Po cemu ima bolji community SGS2 od Sensationa? Jesi li uopste video Sense 4.0?

Drugar jedan ima Sensation i on mi je rekao, nisam video Sense 4.0 jer ga ne mirisem nesto posebno, a ni on nema Sense na njemu...

Drugar jedan ima Sensation i on mi je rekao, nisam video Sense 4.0 jer ga ne mirisem nesto posebno, a ni on nema Sense na njemu...

Skoro sam bas gledao S2 podforum na xda jer vidim svi pricaju kako je mnogo veca zajednica,al ja zaista ne videh nista epohalno u dev sekciji u odnosu na Sensation dev sekciju...I S2 i Sensation imaju cm9 podrsku,miui v4 official i jos dosta drugih romova kao i nekoliko kernel developera..

Izmedju S2 i One S, definitivno One S.

HTC generalno ima mnogo jacu zajednicu od Samsunga. Ko god kaze da je zajednica za S2 veca od Sensation-ove, taj se grdno vara. Ta tvrdnja je prosto smesna. Pogledajte samo ozbiljnost ROM-ova za Sensation. Tweakuju sve od brzine L2 cache-a, clock-a GPU-a, preko modovanja Sense-a na jako visokom nivou... Samo pogledajte ovaj ROM.

Vrh Dno