Šta je novo?

Samsung Galaxy S II & "mobile network not available"

twister

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
660
Dobih jedan Samsung Galaxy S II. Uvezen, potpuno otkljucan (takav je i kupljen) znaci "full price" (bez obaveza).

Kada otkucam: *#7465625#

Dobijem ove podatke:
network lock off
network subset lock off
sp lock off
cp lock off

...medjutim, telefon ne moze da se nakaci na mobilnog operatera. U mom slucaju je to MT:S. On odskenira i nadje MTS, VIP i Telenor. Ali kada izaberem MTS, samo ispise:
"mobile network not available, try again later"

Pogledao sam nesto po netu i mozda je u pitanju stara SIM kartica, a ova moja je BAS stara (ima jedno 8 godina).

Zanima me da li je neko imao slicna iskustva i da li je nova kartica resila problem? (vec sam isprobao sve dostupne SIM kartice ali sve su stare).

I takodje me zanima da li 'ovi' u MTS-u hoce i koliko im treba da mi daju novu 'upgradeovanu' ISTU SIM karticu sa istim brojem? Koliko to traje?

Ako SIM kartica nije u pitanju, onda sta moze biti problem?

Hvala unapred na odgovorima!

Poslednja izmena:
Pa cekaj, zasto ne probas neku drugu karticu, sta je problem? Probaj drugu neku ili vise njih i vidi da li radi, ako radi znas na cemu si

Zato ti je napisao probaj drugi sim, ako nece ni sa drugim sim-om onda he do telefona, ako hoce sa drugim idi I zameni sim u mts-u..

Ljudi, sta je sa vama? Evo, editovacu moj post i PODEBLJACU kako bi mogli da vidite ono sto izgleda ne vidite. :)

Hmmm da ti nije kojim slučajem padao telefon na beton pa se tako oštetio ? Vrlo moguce je da ti se telefon na neki način oštetio, ajde seti se da li ti je padao i tako slično...

Hmmm da ti nije kojim slučajem padao telefon na beton pa se tako oštetio ? Vrlo moguce je da ti se telefon na neki način oštetio, ajde seti se da li ti je padao i tako slično...

Ne, nije padao. Kupljen 28.10, juce donesen u Srbiju, danas (30.10) podignut. Kod mene je radio nekih 30 minuta i nikako nije padao niti trpeo bilo kakav udar. Telefon je nov u potpunosti i nije ispustan.

Hmmm ako odlazak u Telekom po novu karticu ne urodi plodom, najverovatnije imaš pokvaren primerak telefona...jedino rešenje onda je da ostvariš pravo na garanciju i dobiješ nov primerak tog telefona.

Sve je meni to jasno. :)

Ja sam pitao da li je jos neko imao isti problem pa da ga je resio zamenom SIM kartice?

Dobićeš odmah novu sim karticu povezanu sa istim brojem a trebalo bi da je aktiviraju u roku od 30min do 1h.

Ok Lazo, hvala na informaciji. Da li moram da idem tamo gde sam pre 8 godina podigao karticu (preko puta Doma Sindikata), ili mogu u bilo kojem MT:S objektu?

Sad jos neko kada bi mogao da potvrdi da je imao isti problem kao ja...i resio ga zamenom SIM-a.

I sam koristim s2 od maja ove godine, dosta sam prolistao xda I benchmark o s2, nisam naisao da je neko imao takav problem ili nisam obratio paznju..zamenu sim-a mozes odradi u bilo kojoj poslovnici, pozovi 064789 I objasnice ti celu proceduru..ja ne bih bio miran a da ne uzmem od nekog sim drugog operatora Ili sim novijeg datuma istog, to bi sve resilo..desavalo se da neki aparati ne prihvate odredjeni "model" sim-a, pa je potrebna zamena..

Op izvini nisam primetio :) ocigledno sam protrcao kroz post...
Mozes u bilo kojoj MTS poslovnici.
Moja preporuka ti je da sad odmah skoknes do trafike i kupis neki prepaid za 200din ;) probas, ako nece - pravac servis (nadam se na imas medjunarodnu garanciju)

Moja preporuka ti je da kupis na trafici neku karticu i isprobas. Ako ne bude radilo, do telefona je. Mada i ne verujem da je do kartice.

Edit: hehe Pretece me bata. :D

+1 za ovo sto ti je bata rekao

I sam koristim s2 od maja ove godine, dosta sam prolistao xda I benchmark o s2, nisam naisao da je neko imao takav problem ili nisam obratio paznju..zamenu sim-a mozes odradi u bilo kojoj poslovnici, pozovi 064789 I objasnice ti celu proceduru..ja ne bih bio miran a da ne uzmem od nekog sim drugog operatora Ili sim novijeg datuma istog, to bi sve resilo..desavalo se da neki aparati ne prihvate odredjeni "model" sim-a, pa je potrebna zamena..

Pa ni ja ne bih bio miran, ali od svih SIM kartica koje sam mogao danas (nedelja) da probam, sve su MT:S i SVE su matore (doduse moja je najstarija).

Secam se da je negde (otprilike) 2004-2005, bilo potrebno uzeti 'novu' SIM karticu jer je imala vise 'memorije' dok stare koje su imale manje memorije, nisu mogle 'nesto' (ne znam sta) da odrade. Meni je ova SIM kartica radila pos'o, pa nisam imao potrebe da se cimam i nesto menjam.

Op izvini nisam primetio :) ocigledno sam protrcao kroz post...
Mozes u bilo kojoj MTS poslovnici.
Moja preporuka ti je da sad odmah skoknes do trafike i kupis neki prepaid za 200din ;) probas, ako nece - pravac servis (nadam se na imas medjunarodnu garanciju)
Mozda cu to i da uradim. Problem je da ovde u okolini ni jedna trafika ne radi nedeljom u ovo vreme.

Telefon je kupljen u Svajcarskoj i imam papir sa garancijom kod mene. A da li je ostvariva kod nas, ne znam. Ono sto me je zacudilo jeste da je nakon ukljucivanja telefona, jezik bio madjarski. Uputsvo koje dolazi u kutiji sa Galaxy S II (i ostalim dodatcima) je napisano na madjarskom.

Telefon je kupljen u Svajcarskoj i imam papir sa garancijom kod mene. A da li je ostvariva kod nas, ne znam. Ono sto me je zacudilo jeste da je nakon ukljucivanja telefona, jezik bio madjarski. Uputsvo koje dolazi u kutiji sa Galaxy S II (i ostalim dodatcima) je napisano na madjarskom.

Malo mi cudno to sa madjarski jezikom :trust: ako je kupljen u CH moralo bi da bude lokalizovano... Procitaj garanciju... I nadji trafiku :)

Problem je resen.

Dakle, nasao sam MT:S karticu od komsije (staru 4-5 godina). Ubacio i sve je proradilo. Po ukljucenju telefona odmah je stigla poruka od MT:S da cu dobiti uskoro podesavanja (nisam ni skenirao dostupne operatere).
Znaci telefon radi.

Sledeca, cudna stvar je: Vracam ja svoju karticu u telefon, i po ukljucenju, sve je opet proradilo, i opet sam dobio poruku (sada za svoj broj) da cu uskoro dobiti podesavanja od MT:S.

Zakljucak: Matora SIM kartica je kocila a ne telefon. Jedino mi je cudno to sto je nakon vadjenja SIM kartice novijeg datuma i vracanja ove moje stare, i ona (stara SIM kartica) proradila.

Sto se tice madjarskog jezika po prvom ukljucenju telefona...stvarno ne znam. Nisam pratio nista sto ima veze sa Galaxy S II telefonima do danas. Mozda postoji Samsung fabrika u Madjarskoj?

Jos jednom hvala svima na savetima.

Poslednja izmena:
Meni se to desilo nepunih nedelju dana po kupovini.
Tel je uvezen iz madjarske sa mreze i normalno sam stavio postpaid VIP karticu uzetu pre nepune dve godine. I sve je radilo super kada posle par dana uvece kada sam zvao nekog pise network busy ili je bio zvucni signal, Probao sam sve zivo kartice i da zovem sve poznate brojeve i ostavljao sam pitanje na ovom forumu u galaxy s2 sobi, ali nije bilo resenja.Uradio sam i hard reset i nista. Isto se nastavilo i sutradan. I onda ja uvece tog dana proradilo samo od sebe.
Prvo sam posumnjao da sam instalirao neki program sa virusom jer sam eksperimentisao i navikavao se na android i njegove aplikacije.

Ne znam zasto se tebi tako nesto desavalo. Meni je mob uvezen i placena je puna cena. Znaci nije skidan sa mreze u inostranstvu, vec je kupljen nov. Evo ga radi bez problema. Meni je samo matora SIM kartica stvarala problem.

A možda su na kartici samo bili prljavi kontakti.

hm, to mi nije palo na pamet. Medjutim, ipak je cudno da nakon sto sam ubacio noviju karticu, sve je proradilo, a zatim nakon vracanja svoje SIM kartice nazad u telefon, i ona je takodje proradila. Ja je nisam cistio :)

Takodje sam isprobao i ostale SIM kartice koje su mi bile dostupne u tom trenutnu i ni one nisu 'radile'. I dalje verujem da je u pitanju bila samo matora SIM kartica.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno