Šta je novo?

Samsung Galaxy S 5.0 Wifi

Da li je vec neko probao ovaj tablet?
Kakve su utisci? Vredi ovo cudo 160 Evra?

www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s_wifi_5_0-3838.php
Нису превелике, ал' постоје већ две теме о њему :p
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?264234-Samsung-Galaxy-S-Wifi-4.0-and-Galaxy-S-Wifi-5.0&highlight=galaxy
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?269271-Samsung-Galaxy-S-WiFi-5.0

Имам га већ ~месец дана и јако сам задовољан. Хардвер је исти као у Galaxy S и Galaxy Tab 7 (P1000). Јако брз, сјајан квалитет израде (мој примерак је Made in Korea :banana: ).
Последњи званични Android је 2.3.5.
Батерија траје, траје, и траје... standby једе смешно мало батерије, уз средњу употребу пуним га у просеку на свака 2-2.5 дана.
Има интегрисан GPS који проназали сигнал за пар секунди.
Све у свему брука добар уређај, једина мана је што нема HDMI излаз.

Величина је и предност и мана. Мана јер се доста садржаја који није прилагођен за мобилне уређаје мора зумирати, али је слика јако оштра, има таблета који такође имају резолуцију 800x480, али на 7" тако да ми баш нису јасне приче неких људи на нету којима је слика мутњикава јер се иста резолуција среће и на инч мањим телефонима...
Предност је што се може такорећи свуда понети, стаје у џеп од панталона, мада га ја ипак због обостране безбедности :d носим у торбици, било шта веће захтевало би неку већу торбицу/футролу. Ако су се неки људи навикли на Galaxy Note који је за 0.3" већи не би ни овај уређај требало да представља превелики проблем :)

Poslednja izmena:
Jesi siguran da je isti hardver kao u SGS i P1000, a ne kao u P1010? Koliko mi je poznato, on ima TI SOC?

U svakom slucaju, ima svoj podrofum na XDA, sto je meni jako bitno pri kupovini.

Jesi siguran da je isti hardver kao u SGS i P1000, a ne kao u P1010? Koliko mi je poznato, on ima TI SOC?

U svakom slucaju, ima svoj podrofum na XDA, sto je meni jako bitno pri kupovini.
http://en.wikipedia.org/wiki/Samsung_Galaxy_Player
On ima Exynos 3110, Hummingbird, a GPU je PowerVR SGX540 :banana:
http://en.wikipedia.org/wiki/Exynos
isti ide u Galaxy S i Tab P1000

P1010 doista ima TI SoC :) konkretno 3630, a GPU je PowerVR SGX530
http://en.wikipedia.org/wiki/OMAP
imao sam ga u Archos 70, i to je sasvim pristojna brzina, samo što je Archos imao u odnosu na Samsung smehotresan kvalitet izrade i kontrole kvaliteta, o svega 256MB RAMa i da ne govorim :d

Ma mali je sila samo da je ekran malo veći. Da je 6" sa 4:3 u 1024x786 :p bio bih prezadovoljan, al' ovu veličinu sam do sad video samo kod ebook readera.
Tek kad čovek vidi ovaj pixel density (mogu tek misliti kako je na Galaxy Noteu) shvati koliko je oštrina bitna i koliko je 800x600 na 8" tj. 800x480 na 7" zapravo musavo :d

Poslednja izmena:
Znaci, moja greska :) Kako mu radi market? Ja sam se mislio izmedju P1000 i P1010 i definitivno prelomio kada sam procitao da P1010 ne moze da pristupi svim aplikacijama sa marketa...

Imate li neku sliku na kojoj se vidi poređenje veličina ekrana 3, 4 i 5"? (može i 3.5", 4.3" - najbitinije mi je da vidim odnos između 3 i 5" - ja imam 3", a u životu nisam držao veći mob/tab u ruci da bih imao osećaj koliko je to)

Mislim da je od svih novih (ne polovnih) tableta, ovaj najjeftiniji a da je stvarno kvalitetan...

Znaci, moja greska :) Kako mu radi market? Ja sam se mislio izmedju P1000 i P1010 i definitivno prelomio kada sam procitao da P1010 ne moze da pristupi svim aplikacijama sa marketa...
Vidi više aplikacija nego onaj na aPad FR-809 :p
Ne sećam se da sam naleteo na nešto što mi treba, a da ga nema u marketu. Daj neku listu programa za koje znaš da ih ne vidi P1010 pa da vidimo da li ih moj mališa vidi :)
Imate li neku sliku na kojoj se vidi poređenje veličina ekrana 3, 4 i 5"? (može i 3.5", 4.3" - najbitinije mi je da vidim odnos između 3 i 5" - ja imam 3", a u životu nisam držao veći mob/tab u ruci da bih imao osećaj koliko je to)
[YOUTUBE]lZ1jltdq2qM[/YOUTUBE]
4.3" vs 5"

[YOUTUBE]iBEzOJmZu1g[/YOUTUBE]
3.5" vs 5"
Mislim da je od svih novih (ne polovnih) tableta, ovaj najjeftiniji a da je stvarno kvalitetan...
Kao i za mobitele, najisplativije je uzeti polovan sa garancijom, najčešće oni koje je prodavac uzeo na ugovor kod domaćeg operatera.
Za kvalitet garantujem ,)

Poslednja izmena:
dali moze wi-fi tethering da radi sa galaxy s-om.

Imam htc cha cha koji ima tu opciju pa bi na taj nacin nadomestio internet svuda sa sobom posto s nema nista od neta osim wi-fija.

Da, ako ti ne smeta sto ce Cha Cha da ti sprzi bateriju u rekordnom roku ako ostavis duze ukljucen tethering.

hvala za odgovor.

Koristio bi to u kolima da dete gleda garfilda na jutjubetu.....a moj cha cha bi bio na punjacu u kolima.

Kontam da je to cena za polovan? Nov u tehnomaiji košta skoro duplo više :d

Pozdrav, kakvi su ti utisci posle nekog vremena sa korišćenjem uređaja od 5"? Pre neki dan sam uživo video Galaxy Note i frapirao se veličinom, više dođe kao manji tablet nego kao veći telefon, bar je takav bio moj utisak. Pa opet, taj veliki ekran me tako mami, moj Galaxy Ace sa 3.5" mi deluje kao ružno pače spram njega. :D
Nekako mi se čini da bi tih 5" možda bila prava mera za tablet, koji je već dovoljno upotrebljiv i nije previše mali ekran, a opet bukvalno uvek mogu da ga nosim, pošto mi za njega torba ne treba. Kako se tebi čini, na osnovu tvog iskustva sa Galaxy S 5.0 wifi?

Pozdrav, kakvi su ti utisci posle nekog vremena sa korišćenjem uređaja od 5"? Pre neki dan sam uživo video Galaxy Note i frapirao se veličinom, više dođe kao manji tablet nego kao veći telefon, bar je takav bio moj utisak. Pa opet, taj veliki ekran me tako mami, moj Galaxy Ace sa 3.5" mi deluje kao ružno pače spram njega. :D
Nekako mi se čini da bi tih 5" možda bila prava mera za tablet, koji je već dovoljno upotrebljiv i nije previše mali ekran, a opet bukvalno uvek mogu da ga nosim, pošto mi za njega torba ne treba. Kako se tebi čini, na osnovu tvog iskustva sa Galaxy S 5.0 wifi?
Veoma sam zadovoljan, veličina je taman, kucanje na on screen tastaturi je fantazija u odnos na bilo koji drugi Android uređa koji sam probao. I sa super debelom hama futrolom staje u džep od jakne. Super je i da se koristi kao GPS uređaj.

Zavisi od tvojih potreba tj. koliko ti je bitna prenosivost. Ako ćeš tablet uglavnom koristiti kod kuće bolje uzeti neki telefon za 200-250e tipa Samsung Galaxy S ili LG P990 i neki tablet za ~300e od 7" ili 10".
Za igranje i net je super. Meni je nezgodno što su knjige koje čitam uglavnom skenirane pa čitanje istih na 5" zahteva malo više zumiranja i skrolovanja.

Jesi probao da koristis ezpdf? Ja sam verovatno jedan od retkih ovde koji zapravo imam original, ulovio ga na popustu za 10 centi :D Radi solidan text reflow, on bi mogao da ti resi probleme sa citanjem.

Ne mozes raditi reflow skeniranog teksta.

Ispala :D Odgovorio pred spavanje, nisam citao pazljivo :D

Može se naći u oglasim nov za 150e.
Mene interesuje da li radi Skype bez problema, konkretno video pozivi?

i mene to isto zanima.jako je slabo zastupljen kod nas i ima jako malo informacija o njemu.

Može se naći u oglasim nov za 150e.
Mene interesuje da li radi Skype bez problema, konkretno video pozivi?
Vredi više :p

Radi bez problema, instaliran direktno sa marketa. E to su te male stvari koje život znače koje su na brandiranim uređajima odrađene kako trebe, a na no name uređajima znaju da zezaju.

Hvala.
Pitanje je šta uzeti za kućnu upotrebu po ceni od oko 150e, Prestigio 5080B, Wayteq XTab-70 ili ovaj Samsung!? Inače imam Android fon sa 3.2" displejom.
Čisto razmišljam naglas, ne mislim da uzimam tablet pre marta..

Hvala.
Pitanje je šta uzeti za kućnu upotrebu po ceni od oko 150e, Prestigio 5080B, Wayteq XTab-70 ili ovaj Samsung!? Inače imam Android fon sa 3.2" displejom.
Čisto razmišljam naglas, ne mislim da uzimam tablet pre marta..

Pazi, ovaj Samsung ima oko 130-140% vecu povrsinu ekrana nego tvoj telefon. Moj Galaxy Tab 7" je opet otprilike duplo veci od ovog, Wayteq jos malo veci od njega, a Prestigio ako se dobro secam oko 40% veci od Galaxy Taba (pisao sam vec u nekoj temi, mrzi me opet da racunam), sto izlazi na mozda i 3x vecu povrsinu. Galaxy Tab je taman da stane u dzepove, za Wayteq vec nisam siguran (bar u moje, imam normalne unutrasnje dzepove na jakni i meni staje u zadnji dzep od farmerki). Njega je prakticno nositi, cak sam ga koristio i kao telefon jer je moj posetio Valhalu (za ovo nije uopste praktican, uzeo sam konacno nov telefon, jeeej), ali poenta je da jeste lako prenosan. Za bilo sta vece, pre svega sire (cak i Wayteq), nosanje je problem.

E sad, ako hoces da ga koristis samo po kuci, ni 10" ti uglavnom ne bi bilo previse (mada sam i dalje misljenja da je za citanje najbolji najveci tab koji ti nije presirok za saku), a svakako ti svaki inc znaci. Ali ima razlike i u kvalitetu slike. Galaxy S 5" ima 150% vise piksela nego tvoj telefon (pretpostavljam da ti telefon ima reoluciju 320x480 i tako sam pravio racunicu), sto znaci da nece biti neke razlike u ostrini slike. Wayteq i Prestigio imaju samo 25% vise piksela nego Galaxy S 5", u praksi ces ih drzati dalje od lica nego sto drzis telefon, ali ne dovoljno dalje da ne vidis pikselizaciju.

Ako ti je prenosivost prioritet, ne treba ni da pominjem da je Samsung bolji, ali vredi pomenuti da druga 2 nisu preterano dobra po tom pitanju.

Svakako ces bolje sredjen softver dobiti od Samsunga. Takodje, data particija je mnogo veca.

Bolji kvalitet ekrana - definitivno Samsung.

Procesorska snaga - svi su tu, mozda cak Samsung ima najslabije graficke performanse, ali daleko od toga da je los. U igrama u kojima mu fali graficke snage, verujem da ce svima faliti procesorske.

Sto se tice baterije, Wayteq je zekaisapa prijavio na 4 sata rada sa WiFi ukljucenim, Prestigio su prijavljivali i na duplo toliko, neka ti Adam K kaze koliko traje Samsung. Svakako ima manju bateriju, ali i daleko manji ekran (veliki ekrani prosto pojedu bateriju).

Sto se tice podrske zajednice, za Wayteq ima nesto malo na madjarskim i ruckim sajtovima, za Prestigio na italijanskim (ako se dobro secam, kod njih se zove Mediacom 810 ili tako nesto), a za Samsunga opet postoji tema na XDA. Nije preterano bogata, ali postoji, sto znaci da postoji i daleko vece interesovanje zajednice.

Sto se mene tice, Samsung je bolji uredjaj (i vredi vise od navedenih 150 jura definitivno), kvalitet ekrana na Waytequ i Prestigiu je meni licno nedovoljan. Jesu veliki ekrani, ali ja volim kvalitetan ekran. Volim da citam sa ekrana i za ovo bi mi bio bolji Samsung, definitivno. Ne citam skenirane PDFove inace :) Ali meni nije dovoljno 5" za tablet, 7" mi je definitivno idealna dimenzija (najvece sto mogu da spakujem u dzep), a za po kuci bi mi bio dobar i 10". Moraces sam da razmislis sta ti treba, ja sam se s razlogom odlucio da puknem vise para i uzmem Galaxy Tab.

Zahvaljujem na vrlo detaljnom odgovoru. :)

Obzirom da mi tablet treba za kućnu upotrebu, prvenstveno za net i skajp (poželjno je da ima jaču bateriju i mogućnosti BT), najviše bi mi odgovarala dijagonala 7", 8".
Nego me je ovaj Galaxy S 5.0 Wifi za tu cenu najviše zaintersovao zbog toga što je u pitanju Samsung uređaj, zbog kvaliteta izrade, kvalitetnog ekrana, jake baterije, BT, bez obzira što je u pitanju samo 5".

Sve sto si rekao stoji. Svakako ima jaci kvalitet od ova 2. Oni su prihvatljivi, ali nemaju isti osecaj koji ce ti dati Samsung. Ipak veliki igraci znaju sta rade, a Samsung je i sa prvim Tabom napravio jako dobar posao.

Zahvaljujem na vrlo detaljnom odgovoru. :)

Obzirom da mi tablet treba za kućnu upotrebu, prvenstveno za net i skajp (poželjno je da ima jaču bateriju i mogućnosti BT), najviše bi mi odgovarala dijagonala 7", 8".
Nego me je ovaj Galaxy S 5.0 Wifi za tu cenu najviše zaintersovao zbog toga što je u pitanju Samsung uređaj, zbog kvaliteta izrade, kvalitetnog ekrana, jake baterije, BT, bez obzira što je u pitanju samo 5".
Ja sam bio u sličnoj dilemi pa sam odabrao Samsung. Zaista daje osećaj ozbiljno odrađenog uređaja što kod nebrandiranih tableta često nije slučaj. Vidi se da se neko ozbiljno pozabavio dizajnom i celokupnim "user experiencom" :D tj. da je zaokružen uređaj. Ovo je u suštini Galaxy S kome je skinut SIM slot i dodat 1" :)

Za moj rezon shvatanja bolje je ici(ko moze) na telefon 4-5" rezolucije 800*480 i ne baktati se sa tabletom od 5", nego ici na tablet malo vece dijagonale bar 7" i jacom rezolucijom, samsung ili slican neki brend.

A kako ga vidite naspram Huawei ideos s7 slim...po specifikacijama i ceni su tu negde, s'tim sto ideos ima veci ekran!?

Nazad
Vrh Dno