Šta je novo?

Samsung Galaxy Round - Curved OLED display

ays

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2009
Poena
200
SAM_8899_eng-623x424_large_verge_medium_landscape.jpg

http://www.theverge.com/2013/10/8/4818572/samsung-galaxy-round-curved-oled-smartphone-official

[YOUTUBE]UIEExKSjWi4[/YOUTUBE]

Тренутно се двоумим између: ”Како би било кул да имам телефон са закривљеним екраном!” и ”Шта ће ми кој к телефон са закривљеним екраном?!”

:d

Koja je korist od toga sto je ekran zakrivljen?

@HAD & ays:
Isto toliko kao i kada je ekran ravan. Zakrivljen uredjaj bolje lezi u ruci. Prednost moze da bude npr. da kada zvoni alarm samo malo zaljuljas telefon da ga smiris, ili dok stoji na stolu i svira neku muziku mozes da premotavas pesme ljuljanjem na levo ili desno. Ima nacina da se iskoristi zakrivljenost uredjaja. Konveksni ekran moze da ima bolju vidljivost jer ima manje refleksije nego ravan ekran.

Ne kazem da je ovo killer telefon, ali moze da ima neki prednosti.

Po meni bi idealno bilo da neko naparvi telefon od tvrde providne gume sa savitljivim ekranom, da moze da se ceo uredjaj malo savije a da se ne polomi. Takav telefon bi bio otporan na sve udarce a i tesko bi ispadao iz ruke. Jeste da nema premium osecaj u ruci ali bar ne mora da se stavljaju bumperi i zastite koje premium osecaj pretvaraju u gumeni. A bilo bi cool da vidis kako izgleda unutrasnjost telefona. :)

Po meni bi idealno bilo da neko naparvi telefon od tvrde providne gume sa savitljivim ekranom, da moze da se ceo uredjaj malo savije a da se ne polomi. Takav telefon bi bio otporan na sve udarce a i tesko bi ispadao iz ruke. Jeste da nema premium osecaj u ruci ali bar ne mora da se stavljaju bumperi i zastite koje premium osecaj pretvaraju u gumeni. A bilo bi cool da vidis kako izgleda unutrasnjost telefona. :)

Dole desno na ekranu premotaj godinu umesto 2013 na 2031 :D.

@HAD & ays:
Isto toliko kao i kada je ekran ravan. Zakrivljen uredjaj bolje lezi u ruci. Prednost moze da bude npr. da kada zvoni alarm samo malo zaljuljas telefon da ga smiris, ili dok stoji na stolu i svira neku muziku mozes da premotavas pesme ljuljanjem na levo ili desno. Ima nacina da se iskoristi zakrivljenost uredjaja. Konveksni ekran moze da ima bolju vidljivost jer ima manje refleksije nego ravan ekran.

Ne kazem da je ovo killer telefon, ali moze da ima neki prednosti.

Meni ovo mirise na marketinski trik ;)

Meni je ovo skroz ok. Sigurno bolje lezi u ruci a i u dzepu. Bice sigurno sjajnih ideja vezanih za ovaj oblik ekrana.

Bolje lezi u ruci (lakse drzati posebno vece dijagonale) + kad ispadne, ne moze da padne na display (samim tim ni da se razbije)

Ovo su trebali da izbace kao Note 3, a ne dva potpuno ista uredjaja, samo jedan ravan a drugi zakrivljen...koja glupost i bacanje resursa..

Ovo su trebali da izbace kao Note 3, a ne dva potpuno ista uredjaja, samo jedan ravan a drugi zakrivljen...koja glupost i bacanje resursa..

A kaži mi kako misliš da neko koristi S-Pen na zakrivljenom ekranu?

Ovo shvatite kao Samsungov experiment, isto kao što je experiment bio i Note1. Ako uspe u sledećoj generaciji će mu ispraviti sve mane.

Kakve veze ima s-pen sa zakrivljenoscu ekrana?

Kako nema? Probaj da staviš taj zakrivljeni telefon na sto i pokusaj da crtas s-pen-om. Valjda je lakše crtati i pisati na ravnoj površini a ne na zakrivljenoj.

Da su ga zakrivili u kontra smeru pa da i razumem,ovako nidje veze.

Kako nema? Probaj da staviš taj zakrivljeni telefon na sto i pokusaj da crtas s-pen-om. Valjda je lakše crtati i pisati na ravnoj površini a ne na zakrivljenoj.

Pa valjda ces ga drzati u ruci kad crtas, zasto bi ga drzao na stolu??

@pablo
Ma cepidlacis covece :D Dizajn je sjajan, i super izgleda telefon(phablet) ovako zakrivljen..Samsung je to trebalo da gura kao novu viziju, a ne genericki da izbacuje Note-ove da lice ko jaje jajetu svake godine...nemaju petlju nego izbacuju proveren dizajn, koji je smorio vise

Note je već proveren i dokazan brand nemaju potrebe da sa njim eksepimentisu. Zašto bi rizikovali da izgube kupce koji su navikli Note seriju takva kakva jeste da bi pridobili nekoliko kojim se zakrivljen ekran sviđa? Ovako možeš da biraš.

Nazad
Vrh Dno