Šta je novo?

Samsung Galaxy R i problem sa primanjem poruka/poziva

ZeXx

Cenjen
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poena
170
E ovako imam navedeni telefon http://www.gsmarena.com/samsung_i9103_galaxy_r-3967.php , kupljen pre nekih god ipo dana i super radi medjutim periodicno se desava da telefon ne reaguje kad mi neko posalje sms ili me zove, znaci dajem primer: Neko me pozove, njemu zvoni telefon a kod mene se nista ne dogadja nema vibracije, zvona itd i to se desava kad se telefon zakljuca... Drugi primer je neko mi posalje poruku meni ne stigne tj nema obavestenja i kad ga otkljucam momentalno stigne poruka i desava mi se tad da mi ista poruka dodje i po 10x -.- I to se tako desava periodicno, nekad 5 dana radi ok nekad ceo dan zeza. Sam sam flesovao telefon na noviju tj poslednju verziju androida koja je bila dostupna i sad nesto nmg da se setim ali msm da sa Gingerbread-om nije bilo problema a sa Ice Cream-om imam taj problem a flesovao sam ga ima vise od pola godine i ne bih se vracao na GB zbog usporenosti GB u odnosu na ICS.... Jel neko imao ovaj ili slican problem, kako ga je resio? Razmisljam se da flesujem neki Custom rom ali se ne razumem u pojmove i ima ih gomilu pa bi bilo super ako bi neko samo mogao da mi baci linkove odakle sta da poskidam, da navedem da je telefon jako slican samsung galaxy-u s2 pa neki clan foruma ko je radio ovo sto ja planiram msm da moze najbolje pomoci . Razmisljam da ubacim http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2060186 mozda bi to resilo probleme ali ne kontam sta mi sve treba.... U krajnjem slucaju cu ga odneti u neki servis i platiti da oni ubace ovo pa da vidim hoce li se problem resiti... Hvala unapred.

Jesi li probao factory reset?

Sve se briše, ima neka aplikacija za backup, carbon se valjda zove.
Pitaj tamo u temi za aplikacije neko će ti odgovoriti.
Mislim da će ti reset rešiti problem.

Edit:
Aplikacija se zove helium backup:-D

Poslednja izmena:
Odradio sam fabricko resetovanje pa cu videti u narednom periodu hoce li mob raditi kako treba. Hvala! :)

Problemi se nastavljaju, evo malopre bas gledam sa drugog fona sam zvao i nista telefon ne reaguje, cim ga otkljucam krene da zvoni..... Help help :) Ima li neko ideju sta da radim, ili kao u prvom postu kako da ubacim neki Custom rom....

Vrlo čudan problem. Liči na softver, ali pošto si flashovao firmware na njemu... Ne bih rekao da to može custom ROM da reši. Da li imaš garanciju?

Trebalo bi da se proba sa vraćanjem na GB. Pa da se vidi da li problem i dalje postoji.

Poslednja izmena:
Nemam garanciju istekla je pre par meseci, a mislim ali nisam siguran da na GB nije bilo tih problema, mogu ga ubaciti nije problem, samo koji je postupak kad se vraca na GB, samo ga flesujem ili moram jos nesto dodatno raditi?

Rekao bih da je postupak ovakav:
1. Uðeš u recovery i uradiš Wipe data/Factory reset
2. Ubaciš telefon u download mod
3. Flashuješ GB ROM preko Odin-a
4. Pokreneš telefon i nadaš se da će se uključiti :)

Ali bih ti preporučio da pročitaš downgrade uputstvo na xda. Pretpostavljam da ima za taj telefon (nemoj da gledaš za Galaxy S2, to napominjem pošto si ga naveo u prvom postu, a nema veze sa tim modelom).

Hvala, kasnije cu se poigrati sa njim i vratiti ga na GB ako uspem, ako ga brikujem onda u servis pa nek se oni bakcu sa njim, jako me ovaj problem vec nervira, solucija je ili da sredim to nekako ili da uzmem drugi fon a zao mi da ovaj dajem bud zasto jer je kao nov od prvog dana u silikonskoj futroli i izmenjano vec par onih folija na ekranu nema ni jedne ogrebotine niti je ispadao al eto kad maler hoce nadje drugi nacin da zakomplikuje nesto :)

Naleteo sam da je dosta ljudi imalo ovaj problem, za moj model je "resenje" da flesujem ICS za Indiju, pa sam to uradio pa cu videti sta se desava, nadam se da ce ovo pomoci, ako ne vracam se na GB...

Valjda će ti sada normalno raditi...

Nazad
Vrh Dno