Šta je novo?

Samsung Galaxy Note20 / Note20 Ultra

Društvo, kakav je sa baterijom note 20 običan, ne ultra? Prevenstveno, tu mislim na bateriju na 4G, na exynos verziji. Pretpostavljam da je sličan ultri, baterija jeste malo slabija, ali je i ekran manji, plus nije na 120hz. Može li da izdrži dan na 4G?

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
Требало би да може без проблема, разлика између 60 и 120 херца као небо и земља, ја сам и са 120 на ултри изгурао дан ако не играм игрице

Послато са SM-N986N помоћу Тапатока

Samo mi je frka od exynosa......Da li su ovi iz mts zaključani? I pitanje u vezi ovog sata, koga trenutno daju kao poklon. Piše, dok traju zalihe. Da li to znači da ja i ako poručim telefon, mogu da ne dobijem sat?

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Moze

Poslano sa mog SM-N960F koristeći Tapatalk
Evo za danas. Od 7 ujutru do sada (23:18) 85% baterije potrošeno skoro 6 sati SOT. Dual sim aktivan, 4g na simu dva upaljen non stop ali samo 80% dana proveo na wifi-ju. 120Hz mi je takodje aktivan kao i sve sinhronizacije (2 gmaila, outlook, messenger, viber, whatsapp, instagram, skype, slack i MS teams).

Ja sam poprilicno zadovoljan.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

Za nekog prosecnog korisnika, dali je velika razlika izmedju obicnog N20 i Ultre..?
Najbitnija mi je kamera, a koliko sam gledao, nije bas drasticna razlika..

Sent from my LIO-L29 using Tapatalk

Огромна је разлика, ако се већ двоумиш боље узети ноут 10+ него обичан 20(пластична леђа, освежавање 60 херца, 8gb ram)

Ja sam baš neki dan čeprkao običan N20 u vipu dok sam čekao nešto i uopšte ne odaje utisak premium uređaja. A to potvrđuje i činjenica da ga malo ljudi kupuje pa su oborili i broj proizvedenih jedinica.
Nekako bih pre rekao da je iz neke A serije Samsung telefona nego Note ili čak S serije.
Nedavno sam N9+ nosio par dana, pa mi čak i on odaje utisak mnogo kvalitetnijeg uređaja nego što je običan N20.

Note 20 ultra HK ozbiljno kasni sa update-om, na n10 plus stizalo je kad i svima mozda bio dan razlike a ovde bas kasni

Imao sam Note 10 Plus..bio zadovoljan sa njim, ali reko aj zbog promene malo uzeo Mate 30 Pro, medjutim navikao na Note, pa bih zato da se vratim..Ultra mi malo skuplja, a tel najvise koristim pozive, mail, malo viber, a najvise slikanje dece i nesto oko posla..
Pa reko zbog toga mozda bi bio zadovoljan sa obicnim N20..
Iskreno, ram, osvezavanje, plasticna ledja mi nisu uopste presudna..aj osvezavanje, ali ovo drugo, nije..
U kameri ima velike razlike ili i ne bas..?

Imao sam Note 10 Plus..bio zadovoljan sa njim, ali reko aj zbog promene malo uzeo Mate 30 Pro, medjutim navikao na Note, pa bih zato da se vratim..Ultra mi malo skuplja, a tel najvise koristim pozive, mail, malo viber, a najvise slikanje dece i nesto oko posla..
Pa reko zbog toga mozda bi bio zadovoljan sa obicnim N20..
Iskreno, ram, osvezavanje, plasticna ledja mi nisu uopste presudna..aj osvezavanje, ali ovo drugo, nije..
U kameri ima velike razlike ili i ne bas..?

Што се тиче камере највећа ти је разлика што обичан нема ласерски аутофокус па очекуј споро и проблеме са фокусирањем ,главни сензор је 64 МП наспрам 108 на ултри имаш на јутјубу гомилу клипова и поређења N20 - N20U
Само куцај camera comparison ако те баш само камера интересује...

Ali ima dual pixel, to je senzor sa S20 koji nema nikakve probleme.

@zlaja81 zašto ne S20+ umesto Note20?

@Vojkan Imao sam sve Note modele i navikao na njega..malo za promenu, sam uzeo Mate 30 Pro, ali vratio bi se na Note..
Slike i video na 10 Plus su mi bili odlicni, pa ne znam dali ima neke velike razlike u odnosu na 20ku, samo da nisu losije..
A ove razlike u odnosu na Ultru, iskreno, nisu mi bas presudne da bi uzeo nju..mozda samo malo edge, nisam navikao na flat.. [emoji4]

Pojuri n10+ snap. I Note i i S serija su ove godine flop za taj novac.

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Za nekog prosecnog korisnika, dali je velika razlika izmedju obicnog N20 i Ultre..?
Najbitnija mi je kamera, a koliko sam gledao, nije bas drasticna razlika..

Definitivno je bolje uzeti sad po ovim uslovima kod operatera Note 20, (MTS) na najmanjoj tarifi od 850 din. pretplate N20 izađe oko 80.000 din na 24 rate + na poklon Galaxy Watch . Em su smanjili cenu N20 , em poklon sat (prodaš sat ) i izađe te N20 oko 500€ , e to je Best buy . Novo + fiskalni i garancija 2g. na tvoje ime .

Послато са Самсунга помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Ako je tako, realno da...za 500e odlična kupovina; mada mislim da bih lično opet dao prednost n10+ [emoji56]

Sent from my SM-G9810 using Tapatalk

Definitivno je bolje uzeti sad po ovim uslovima kod operatera Note 20, (MTS) na najmanjoj tarifi od 850 din. pretplate N20 izađe oko 80.000 din na 24 rate + na poklon Galaxy Watch . Em su smanjili cenu N20 , em poklon sat (prodaš sat ) i izađe te N20 oko 500€ , e to je Best buy . Novo + fiskalni i garancija 2g. na tvoje ime .

Послато са Самсунга помоћу Тапатока
Slazem se s tobom ako dobije sat, da ne bude istekle zalihe

Ja sam takodje nasao nov iz MTS-a, a uzeo bi ga u zameni za Mate 30 uz neku malu doplatu, pa zbog toga mi najvise i odgovara..
Nazalost, bez sata..[emoji23]

A na sajtu MTS-a nema vise u ponudi N20..ili ja nisam video..

Evo dve nocne na N20U, exynos:

Druga je napravljena na Noc svih svetih, a prva pre par minuta...

Kako kod tebe stoji stanje sa baterijom?

Poslano sa mog SM-N960F koristeći Tapatalk

Evo ga Accu:

Jedna kartica, wifi 70% vremena, pozivi, poruke, malo surf + YT Vanced i to je to.

Aktivan od 8 do 24h i vidim po "Battery usage" da mi SOT oko 5.5h i da potrosim cca 80% baterije. S tim da mi je tesko da tu budem bas tacan, jer ga punim 2 do 3x na dan. Cim mi baterija spadne na cca 50 %, ja ga napunim na 90...

Pozdrav drugari,imam jedno pitanje...drugar ovih dana uzima N20 Ultra (MTS) pa bih da mu namestim taj "konstantni" refresh rate 96hz (ako se ne varam) kad mu stigne telefon,covek je totalni duduk :)Moje pitanje je:
Da li taj refresh rate sljaka isto samo na FHD rezoluciji ili se moze namestit da radi na punoj rezoluciji?

Sent from my OnePlus 8 using Tapatalk

Ma sto bi mu to cackao bezveze. Ako je duduk svejedno nece primijetiti nista vezano ni za bateriju a ni ostalo. Stavis mu 120hz i nek goni.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrav drugari,imam jedno pitanje...drugar ovih dana uzima N20 Ultra (MTS) pa bih da mu namestim taj "konstantni" refresh rate 96hz (ako se ne varam) kad mu stigne telefon,covek je totalni duduk :)Moje pitanje je:
Da li taj refresh rate sljaka isto samo na FHD rezoluciji ili se moze namestit da radi na punoj rezoluciji?

Bolje mu namesti 120hz na medium power.:)

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Ok,onda ce tako i biti :)

https://labs.xda-developers.com/store/app/com.tribalfs.n20umaxhz

Evo linka ka aplikaciji, možeš da biraš između 60, 96 I 120hz

Na qhd radi samo 60hz.

Evo i ja da se upisem sa mystic bronze exy-jem. Da li se nekome cuje zveckanje iz kamere kada se protrese fon?

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Moze li mi neko reci sta se tu cuje uopste,citao sam i ranije da su neki korisnici pisali da se cuje neko zveckanje kada se protrese telefon.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

cuje se svima, bez brige budi!
radio sam neki detaljniji test stock night camera moda, bolje mi je na Note 9 .... ovaj ima los image proccesing... agresivan, previse sredjuje šum i gubi na detaljima... al dobro sredice to kloshary ;) expreminetisem sa raznim gcam varijantama. Ušao sam u srž podesavanja...

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno