Šta je novo?

Samsung Galaxy Mini vs Huawei U8110

Sh0m1

Cenjen
Učlanjen(a)
25.05.2010
Poena
169
Dakle, koji od ova dva? Nemojte da mi predlazete druge jer uzimam preko MTS/Telenora.

Mini obavezno,Huawei U8110 je krs naspram ovog,makar fabricki...ako neces da se zezas sa mod romovima i sl (jer je fabricki SW na Huaweiu uzas...),onda uzimaj Samsung

OK. Trebalo bi sledeceg meseca da uzmem preko telenora. Uf, samo da mi ne uvale belo zeleni :d

Uzeh svojoj sestri nedavno crno-sivi Mini, super je zadovoljna, kao i ja, koji naravno nisam propustio priliku da joj obavim podesavanje svega moguceg... :D

Cisto da napomenem, placen 100€ nekom liku koji ga je uzeo u Vipu, nov, sim-free.

Kao mane bih istakao naravno losu rezoluciju, koja sliku cini dosta bezdetaljnom, slabu iluminaciju (drzi ga na jedno 60-70%) i opet je dosta tamnija slika nego na mom Optimus One-u, koji je na 40%, a i nesto slabiju autonomiju (mada ga sestra stvarno razbija, kuca poruke i visi na netu konstantno - nikad joj se u toku dana nije ugasio).

Prednosti su kvalitetna izrada, iako je mob ceo od plastike, vrlo dobra tastatura zbog dosta sirokog ekrana u portrait modu i sasvim solidna odzivnost, valjda zbog niske rezolucije.

U svakom slucaju, topla preporuka.

Optimus One Tapatalking

+1

Definitivno Mini

+1 za Huawei, cena je dosta niza, s tim sto ovo vazi, kao sto su kolege gore
napomenule, ako imas volju da ubacujes custom rom (a nije tesko uopste).
Posle toga sve je mnogo bolje u odnosu na fabricko stanje, brze radi, osetljiviji ekran,
baterija duze drzi, kratko jasno dobijes dobar telefon za male pare.

Uzeh pre par dana Galaxy Mini.
Zadovoljan sam fonom, lepo lezi u ruci, ima ekran solidne velicine, dobar odziv, kad se flashuje na 2.3.4 samsungov baterija duze traje, brz je, kamera je solidna... Ako nekog nesto zanima, pitajte. :D

Koristio oba i naravno da je fabricki mini bolji mnogo, ali i razlika u ceni nije mala ~70-80E...

Tacno ali posto mi je razlika u pretplati ne toliko velika(huawei preko mts-a 1000 din mesecno a mini kod telenora 1500) uzeo sam mini jer mi je delovao bolje.

Uzeh pre par dana Galaxy Mini.
Zadovoljan sam fonom, lepo lezi u ruci, ima ekran solidne velicine, dobar odziv, kad se flashuje na 2.3.4 samsungov baterija duze traje, brz je, kamera je solidna... Ako nekog nesto zanima, pitajte. :D

Jel ti izasao update preko Kiesa ili si ga nekako drugacije ubacio?

Inace, kamera je sve samo ne solidna, oko ostalog se slazem :D .

Nije preko kiesa, skinuo sam sa samfirmware-a i ufleshovao preko ODIN-a. Nista lakse :D

Ok, tako sam i mislio. Cisto da potvrdim, nema potrebe ni za kakvim rootovanjem, ne bih da izgubim garanciju? :D

Hmmm za sam proces fleshovanja ti ne treba root, ali da bi se iskoristio pun potencijal najbolje je rootovati, ja sam to uradio prvi dan ;)
A u ostalom, nema nikakvoh straha od gubljenja garancije, to su gluposti, to je garancija na softver, a to nema sanse da zaebes, jer ja sam uspeo da brickujem telefon(skroz da ga s****m, nije mogao da se upali) i onda sam pratio tutorial na netu i unbrickovao ga, nista tesko, ali malo panicno :p

Da, ali moj je uzet preko Telenora :) . Da sam ga uzeo kod ovih lokalnih lopova ne bih se brinuo.

I moj je isto :p
Al ono, trudim se da ne zeznem nista :)
Btw. nisam ni znao da ima autofokus dok nisam procitao :d

Nazad
Vrh Dno