Šta je novo?

Samsung Galaxy J7 Prime

blue moon

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
25.01.2014
Poena
230
Ovo ce biti boom na midrange trzistu

J7 Prime

samsung_galaxy_j7_prime_1.jpg

NETWORK Technology
GSM / HSPA / LTE
LAUNCH Announced 2016, August
Status Coming soon. Exp. release 2016, September
BODY Dimensions 151.5 x 74.9 x 8.1 mm (5.96 x 2.95 x 0.32 in)
Weight -
SIM Dual SIM (Micro-SIM, dual stand-by)
DISPLAY Type IPS LCD capacitive touchscreen, 16M colors
Size 5.5 inches (~73.5% screen-to-body ratio)
Resolution 1080 x 1920 pixels (~401 ppi pixel density)
Multitouch Yes
Protection Corning Gorilla Glass 4
PLATFORM OS Android OS, v6.0.1 (Marshmallow)
Chipset Exynos 7870 Octa
CPU Octa-core 1.6 GHz Cortex-A53
GPU Mali-T830MP2
MEMORY Card slot microSD, up to 256 GB
Internal 32 GB, 3 GB RAM
CAMERA Primary 13 MP, f/1.9, 28mm, autofocus, LED flash
Features Geo-tagging, touch focus, face detection, panorama, HDR
Video 1080p@30fps
Secondary 8 MP, f/1.9, LED flash
SOUND Alert types Vibration; MP3, WAV ringtones
Loudspeaker Yes
3.5mm jack Yes
COMMS WLAN Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, hotspot
Bluetooth v4.1, A2DP
GPS Yes, with A-GPS, GLONASS/ BDS (region dependent)
Radio To be confirmed
USB microUSB v2.0, USB On-The-Go
FEATURES Sensors Fingerprint, accelerometer, proximity, compass
Messaging SMS(threaded view), MMS, Email, Push Mail, IM
Browser HTML5
Java No
- ANT+ support
- Xvid/DivX/MP4/H.265 player
- MP3/WAV/eAAC+/FLAC player
- Photo/video editor
- Document viewer
BATTERY Li-Ion 3300 mAh battery
MISC Colors Black, Gold
Price group 6/10

Exynos 7870 Octa,32 GB,3GB Ram,8 mpx f 1.9 selfi,Fingerprint reader ,13 mpx odlicna kamera,3300 mAh...

Juče sam kupio baš ovakav, duos crni (više je to neka "gunmetal" boja). Ima FM. Posle par sati probe, sve radi lepo i fluidno, prelepo izgleda, ekran je odličan iako nije super amoled, zvuk dobar, youtube itd... sve ok. Nema auto brightness, ali ja to inače nikad ne koristim tako da mi ne smeta. Jedino nisam našao opciju da aplikacije instalira na memorijsku karticu(možda to radi automatski?). Ima samo 16gb rama. Ako neko zna, nek mi javi. Android je 6.0.1. Kačiću slike i napisaću još neke utiske kad budem počeo regularno da ga koristim, čekam da mi stigne zaštita za ekran (mada ima gg 4) i oklop.

Koliko ja znam, aplikacije možeš sam da prebaciš na memorijsku karticu, a da automatski instalira na mem karticu nisam siguran da može. Da bi ručno prebacio aplikacije na mem karticu odeš na Settings>Storage>Internal Storage>Used space>Apps>klikneš na aplikaciju koju želiš da prebaciš, otvori ti informacije i između ostalog da je instalirana na Internal storage, klikneš na change i označiš mem karticu, potrebno mu je neko vreme da prebaci ali to je to.

Ne može sve aplikacije ali one koje si sam instalirao, njih bi trebalo sve da može

Poslednja izmena:
Hvala, probaću...

Probao sam, ne nudi nikakve opcije za prebacivanje na karticu. Mislio sam možda ako formatiram ponovo karticu da će da ponudi da bude default storage ali ni to ne nudi. ???!

Instalirao sam baš PINOUT igu, i hoće da prebaci na karticu. Izgleda da su sve ostale one koje moraju da idu na telefon :). Naručio sam ipak 32gb samsung evo + za nekih 1970din sa ebay-a, to će biti i previše, ali bolje da ima više ... hvala za link Mladjo

a, da, probao sam FM, odlično hvata stanice, i zvuk je baš jak i kvalitetan!

Poslednja izmena:
Kakva su iskustva korisnika ovog telefona? :) Vredi li uzimati ga?

Evo nekih moji utisaka posle oko 2 meseca... Dobar je telefon, baterija je baš dobra, koristim ga "normalno", non stop uključeni i wifi i 3g, a traje mi bar 2 i po dana bez problema! Primetio sam da fm radio ima malo lošiji prijem, npr tdi koji uvek ujutru slušam ima tu i tamo malo smetnji, a na bivšoj nokiji 730 nije bilo nikakvih... Imam dual sim, i nije mi se baš svidelo samsungovo rešenje, jer kod poziva i poruka uvek moram da biram sa koje mreže, dok kod nokije sam mogao svakom kontaktu da to unapred dodelim.
Kamera je ok kad uključim hdr, inače prosečna. 3 GB rama dosta znače, i nema štucanja i lagovanja, jako puno stvari ostanu u memoriji, tu nema problema.

Zvuk preko slušalica je dobar, naročito za muziku (ne radio, zbog malkih smetnji). Ekran je odličan, kad je sunčano, stavim brightness na full i sve se vidi jako dobro. Samsung ima neki svoj brojač koraka, koji koristim i sviđa mi se. E sad, vredi li ga kupiti... pa zavisi po kojoj ceni, jer u toj klasi ima baš jaku konkurenciju.

Ko Voli samsung, po meni, S klasa je neprikosnovena, pa A klasa, a onda samo J7 prime. Ostalo mi je bez veze. Jedina mana mu je samo 16gb rama, Posle dosta instalacija, imam oko 6gb slobodno, dosta toga je na kartici.

Zdravo, interesujem se da kupim ovaj J7 Prime nov na KP za 240€, pa da li ima neki bolji telefon u tom rangu? znači od 200-250€? Interesuje me da mu baterija izdrzi ceo dan(sot 3.5-4.5h), kamera da bude dobra, i da ne koči pri otvaranju osnovnih aplikacija?

Bolji je recimo Huawei p9 lite nego J7 prime...
Zagrejana sam i ja bila za ovaj model, ali sam odustala.

Honor 8 lite/P8 lite 2017.

Bolji su izbor od P9l jer imaju fabricki Nougat, 3GB ram i mislim da je i kamera bolja.
Svakako bih i P9 lite uzeo pre nego J7p, a jeftiniji je.

Poslednja izmena:
P9L ima dva quad cora i 2000/1700 takt procesora dok J7 prime octa core i ima 1600 MHz, p9L je manji i bolji za rukovanje, jedina prednost J7 prime je 3gb rama, ali i p9L ima da se nadje sa 3gb rama. :)
P9L je dobio nadogradnju na Nugat dok j7 prime nije, i pitanje je hoce li. Raspitah se pa sam to saznala za nadogradnju. Eto, nadam se da sam od pomoci. Laicki je objasnjenje. ;)

P9L ima dva quad cora i 2000/1700 takt procesora dok J7 prime octa core i ima 1600 MHz, p9L je manji i bolji za rukovanje, jedina prednost J7 prime je 3gb rama, ali i p9L ima da se nadje sa 3gb rama. :)
P9L je dobio nadogradnju na Nugat dok j7 prime nije, i pitanje je hoce li. Raspitah se pa sam to saznala za nadogradnju. Eto, nadam se da sam od pomoci. Laicki je objasnjenje. ;)
A sta je sa kamerom? koja je bolja?
a da li se onda isplati ići na p10 lite koji kosta 280-290€?

Iskreno to nisam proucavala. Znam da j7 obican ima bas losu kameru, posebno prednju...
Ako imas negde u blizini neku poslovnicu operatera svrati pa pogledaj P9L i P10L imaju ih izlozene pa proceni. :)

Ponovicu se ako je previdjeno sta sam napisao, mislim da je Honor 8 lite ili P8 lite 2017 bolji izbor od P9l jer su noviji, imaju vise ram-a, fabricki Nougat i mislim da je i kamera bolja.

Ne pominjete bateriju koja je odlična na j7 prime. Mislim da može od ovih modela jedino P10 lite ili honor 8 lite da mu parira. Nikako p9 lite.

SOT na P9 lite na Nougatu.
Nisam bas full merodavan jer gasim WiFi nocu i kad sam negde gde nemam WiFi, a mobile data koristim samo po potrebi, ali svakako to ne duplira SOT. Ne igram igre.Screenshot_20170423-150011.pngScreenshot_20170423-145957.pngU trenutku mi se smanjila baterija sa 19 na 18%, izmedju screenshottova.
@PetraLe

Za 270e P9 odlicna kupovina, pogotovo ako je pod garancijom.

Poslednja izmena:
Bas dobar sot, evo jos jedno pitanje i neću vise, posto mi je kamera na prvo mestu, pa baterija pa sve ostalo, da li se isplati za 280-300€ lg g5 SE( to je slabija verzija g5 ali sa istom kamerom i baterijom pa da li be to dobra kupovina? :) inače, najverovatnije da ce pasti honor8 ili p9 ili g5 se

Bas dobar sot, evo jos jedno pitanje i neću vise, posto mi je kamera na prvo mestu, pa baterija pa sve ostalo, da li se isplati za 280-300€ lg g5 SE( to je slabija verzija g5 ali sa istom kamerom i baterijom pa da li be to dobra kupovina? :) inače, najverovatnije da ce pasti honor8 ili p9 ili g5 se
Kad vec dajes 300e,uzmes s7 polovan i cao,LG je propao.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno