Šta je novo?

Samsung Galaxy Core I8260

Koliko ste zadovoljni baterijom? Planiram da uzmem ovaj telefon preko operatera i zanima me trajanje baterije, jer citajuci raznorazne komentare misljenja oko trajanja su dosta podeljena. Konkretno moze li uz osvetljenje od oko 70 - 80%, aktivne sihronizacije i ukljucenog 3g interneta izdrzati recimo od 8 ujutru do 12 uvece? Sat vremena razgovora, sat vremena fejsbuka i dopisivanja i recimo sat vremena igranja surfera?

Da li je moguce da na ovom fonu nema mogucnosti da se aplikacije prebace na sd??

To zavisi od verzijr androida. Tek od 4.2 mogu se prebacivati aplikacije na sd karticu

Ne mogu da verujem kako je to retardirano,secam se da sam taj problem imao na x8 pre nekoliko godina na nekom praistorijskom androidu.

Ma ima sasvim dovoljno memorije. Imam instalirano 35 app I 3-4 igrica i ostalo mi 3.5 gb. Teško da se može potrošiti.
Baterija mi izdržava lagano ceo dan sa sinhronizacija, ne razgovaram mnogo, možda 10-15 minuta dnevno ali koristim fb, tt i internet. U zadnje vreme koristim ekran na 100 % osvetljenja i tako izgura dan sa 3 sata ekrana, kad se smanji na 60,70% ide preko 4sata screen on.
E da ja sam većinom na wifi, kad sam u pokretu koristim 2g,zato što je 3g loš.

Poslednja izmena:
Da li neko zna gde sigurno i pouzdano mogu otkljucati ovaj telefon pomocu koda? Nasao sam nekoliko na kp ali niko mi bas ne uliva poverenje, da je sigurno tacan kod ili da vraca novac ako ne uspe otkljucavanje. Bitno mi je pomocu koda da bude zbog garancije kod operatera.

Ja sam to do sada radio kod drugara u Novom Sadu, drži prodaju i servis za mobilne telefone. Nikad nije bilo problema.
Drugi drži već godinama servis mobilnih telefona i samo se servisom bavi. On ima lokal na stadionu Vojvodine. Javi mi se na PP da ti dam podatke.

Sestra je uzela ovaj telefon u telenoru, za 9000. Nije los telefon, mada je ekran malo slabiji, i manja rezolucija, baterija osrednje drzi, ali to je kao i svaki telefon. Sa kamerom ima dosta problema, cim udje da slika odmah puca i zatvara, pa cemo sutra da reklamiramo..

Jedno pitanje: Postoji li šansa da i mi koji koristimo ovaj telefon dobijemo bar 4,2 ako ne 4,3 verziju abdroida?

Da li Core ima LED notification za propustene pozive i poruke?

edit: citam na netu da ima Smart Alert funkcionalnost. Kakva je, moze li da zameni notification LED?

Poslednja izmena:
Koliko ja znam, nema led notifikaciju, ali ima za poruke ponavljanje obaveštenja na svaka 2 minuta.

A kako ti se cini "Smart Alert", da li je korisno?

The Samsung Galaxy SIII has a inbuilt feature called as Smart Alert which is an motion gesture based feature.
It will cause the device to vibrate when you pick it up when you have unseen notifications like Missed Call, Text Message.

Pa ako daju 18months support. Ovaj uredjaj svakako ima sasvim dovoljno resursa da gura KitKat.

Poslednja izmena:
Telefon star 3 dana i bateriju puni do 97% i ispise fully charged.

Da li je to bug ili feature? :)

desilo mi se da sam izgubio sliku na displeju, nista se ne vidi. tacnije, ima ono kao pozadinsko osvetljenje (razlikuje se od onoga kad je ekran totalno ugasen), ali sve je tamno. deluje mi da je neki konktakt u pitanju. ranije mi se jednom desio isti slucaj, ali je problem nestao kada sam malo pritisnuo ekran u dijagonalnim coskovima.

imate li ideju sta bi moglo da bude i posto bi bila popravka?

Da ti se desilo pre 10 dana pretpostavio bih da je zbog one "paklene" hladnoce.
Cenim da je kontakt u pitanju jer kazes da reaguje na pritisak po ćoškovima ekrana.

Je li u garanciji?

Sestra ima problem sa displejom, kada pritiska ekran odjedanput se pojave kao miks boja na sekund presece ekran i onda sve ok. Ovi iz telenora kao da se dodje u poslovnicu, al cenim da ce biti odgovor sve je ok...

jeste u garanciji, odneo u servis i zamenili su ekran for free, posto nije bilo tragova ostecenja :wave:

kupio sam telefon ali duos tj. i8262 otkljucan na sve mreze,prezadovoljan sam i vise nego sto se moze dobiti u toj klasi za taj novac, e sad ubacio sam u njega dve kartice obe vip jedna pripade a druga postpade kako da podesim da kada razgovaram sa jednom a dobijam poziv na drugom da me upozori, meni se desava da kada mi je prva linija aktivna da kada se zove na drugu kaze da je mreza zauzeta ako neko zna nek zakaci podesavanja korak po korak jer je uputstvo bas dosta sturo, sledece dali ste koristili kies i dali telefon radi normalno ako se uradi update softwera preko kiesa

Poslednja izmena:
Vidim stara je tema, ali računam da ne otvaram novu.
Koristim ovaj telefon malo više od pola godine i delimično sam zadovoljan. Imam par problema, pa ako se neko sretao bio bih zahvalan na savetim:
1. U poslednje vreme imam utisak da dosta usporava, pogasim sve aplikacije, oslobodim mu memoriju i on opet koči kad pokrenem npr Subway Surfers. Da li je neko čačkao nešto, instalirao neki ROM, rootovao ili neki launcher instalirao, pa da se telefon bolje ponaša?
2. Sledeći problem koji se javlja je da nekad nakon otključavanja ekran dobije znatno tamniju boju, kao da se sve nijanse umrtve i otklanja se jedino kad ga opet zaključam i otkučam.
3. Skoro mi se izgubila vibracija, uopšte nije radila, ni kada telefon zvoni, ni kada kucam, a sve je pojačano, hteo sam da ga reklamiram, ali se onda posle nekih nedelju dana samo povratila. Do čega bi to moglo da bude?

I za kraj imam jednu zamerku samo ako neko i dalje planira da kupi ovaj telefon. Plastika na ivicama je jako nekvalitetna, od dana kupovine telefon je u gumenom coveru ili kako se već zove, a ivice (koje su prekrivene) svud imaju nekih sitnih ogrebotina, bukvalno celom dužinom.

Još jedan problem koji sam zaboravio je flickr ekrana, ako se tako zove. Najčešće mi se dešava kad otvorim Chrome i hoću da skrolujem, obavezno pobrljavi na pola sekunde.

Dobio sam ovaj telefon pa imam par noob pitanja s obzirom da nemam pojma oko androida i ovih pljosnatih igračaka uopšte :) navikao sam na symbian i mehaničku tastaturu i koristio sam samo nokie, 3510i 3660 6630 pa n95...

- Telefon je verovatno zaključan pošto mislim da ga je brat uzimao preko telekoma, ali kako da to proverim da budem siguran
- Ako je zaključan mogu li ga otključati nekako? Ako ne, može li u servisu i koje su okvirne cene?
- Da li skraćenu sim karticu mogu posle koristiti u običnom telefonu? Ne znam još da li će mi odgovarati telefon pa ne bih još da sečem karticu.
- Može li se na ovaj fon instalirati neki noviji android ili neki mod, i ima li svrhe? Navikao sam na nokiama da se prvo flešne najnoviji firmware... Može i neki direktan link pa ću ja polako da ulazim u materiju, bio sam malo na xda ali nisam se snašao da li nešto od modova pasuje na taj, da li može da se stavi kitkat, vredi li itd...

Poslednja izmena:
OK, a ima li neki drugi (strani) forum gde se može dobiti pomoć? Jedan link je sve što tražim.

Od modova ima slab izbor, uglavnom su to modovi postojeceg Samsungovog roma 4.1.2.
Bilo je pokusaja da se uradi full CM ali Core ima cudan hardverski sklop i problem sa device tree.

Uglavnom, sve imas na:
forum.xda-developers.com/galaxy-core

E to, hvala vam. To mi je bitno za početak, da mogu da počnem da koristim telefon, stoji mi tu bezveze. Nisam hteo da naistaliram svašta pa posle da skontam da je trebalo iz ovog ili onog razloga da rutujem ili instaliram neku drugu verziju sistema. Ja bukvalno ništa ne znam o ovome za sad. Ovaj direktan link mi znači pa ću polako, kad sam bio malo gledao na xda nisam našao tu sekciju baš samo za core...
A karticu nemam nijednu microsim pa nisam mogao da probam, mislio sam ako postoji drugi način da se proveri. Odneću u servis pa odmah i da se otključa ako treba.
Bitno mi je da može i preko adaptera, pa kad se isprazni da mogu prebaciti u n95 jer za njega imam tri baterije :) trebaće za neka višednevna putovanja i kampovanja biciklom.

Nazad
Vrh Dno