Šta je novo?

Samsung Galaxy C7

Ivan I.

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
28.12.2005
Poena
510
samsung-galaxy-c7-1.jpg
samsung-galaxy-c7-2.jpg

image.jpg

NETWORK Technology
GSM / HSPA / LTE
LAUNCH Announced 2016, May
Status Available. Released 2016, June
BODY Dimensions 156.6 x 77.2 x 6.8 mm (6.17 x 3.04 x 0.27 in)
Weight 169 g (5.96 oz)
SIM Dual SIM (Nano-SIM, dual stand-by)
DISPLAY Type Super AMOLED capacitive touchscreen, 16M colors
Size 5.7 inches (~74.1% screen-to-body ratio)
Resolution 1080 x 1920 pixels (~386 ppi pixel density)
Multitouch Yes
PLATFORM OS Android OS, v6.0.1 (Marshmallow)
Chipset Qualcomm MSM8953 Snapdragon 625
CPU Octa-core 2.0 GHz Cortex-A53
GPU Adreno 506
MEMORY Card slot microSD, up to 256 GB (uses SIM 2 slot)
Internal 32/64 GB, 4 GB RAM
CAMERA Primary 16 MP, f/1.9, autofocus, dual-LED (dual tone) flash, check quality
Features Geo-tagging, touch focus, face detection, panorama, HDR
Video 1080p@30fps, check quality
Secondary 8 MP, f/1.9
SOUND Alert types Vibration; MP3, WAV ringtones
Loudspeaker Yes
3.5mm jack Yes
- Active noise cancellation with dedicated mic
COMMS WLAN Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, WiFi Direct, hotspot
Bluetooth v4.2, A2DP, LE
GPS Yes, with A-GPS, GLONASS/ BDS (region dependent)
NFC Yes
Radio Stereo FM radio with RDS; recording
USB microUSB v2.0
FEATURES Sensors Fingerprint, accelerometer, proximity, compass
Messaging SMS(threaded view), MMS, Email, Push Mail, IM
Browser HTML5
Java No
- Fast battery charging: 83% in 30 min (Quick Charge 3.0)
- ANT+ support
- MP4/WMV/H.264 player
- MP3/WAV/WMA/eAAC+/FLAC player
- Photo/video editor
- Document viewer
BATTERY Non-removable Li-Ion 3300 mAh battery
MISC Colors Gold, Pink Gold, Dark Gray

Stigao update za C7. Videćmo kada se instalira...

Samo one od 3500mAh, ovaj ne ulazi u tu kateguriju sa 3300mAh :)

Neki utisci, telefon koristi lepša polovina.
Cena C7 u radnji 400e sa 2 god. garancije (hardver i softver) i računom (nije fiskalni).
Pri izboru kupovine novog telefona presudne su bile tri stvari, nov fon sa validnom garancijom (ne polovan jer neću da rizikujem da je baterija ispustla dušu), dual sim aktivan i velik dobar ekran. Kod operatera nema dual sim boljih modela (od duala video sam samo J5 i P8lite), tako da ostaje radnja.
Telefon je za svaku preporuku, izrada odlična i to ga izdvaja od odstalih samsung, lepo leži u ruci (mora da se uzme u ruku i isproba, nije od stakla, ko više voli htc/iphone alu izradu ovo je definitivno pogodak, tanji od A7 i izgleda i bolje).
Ekran odličan, zvuk je bolestan (zvono, spikerfon, kvalitet razgovora, muzika na sluškama, bolesno) bolji od S6 ili note 5, baterija brutalna, otisak prsta identičan kao na S7... Telefon je nenormalno brz, da li zbog 4GB RAM ili su još utegli TW. Za sada samo reči hvale.
Ima nova podešavanja i za zvuk i razgovor i za VoLte (koji kod nas još ne radi)... koje ne vidoh na note 5 (ima samo za VoLte) ili S6. Kažem, zvuk je brutalan, ne znam šta su radili i ubacili ovde.

Dual sim je aktivan, podešeno, testirano, sve šljaka kako treba.

Sim 1 je 4G-3G-2G, Sim 2 je 3G-2G, net je podešen na 4G sa Sim 1.

4G u stanu VIP:

Poslednja izmena:
Kao što sam rekao, baterija C7 brutalna, S6 istim korišćenjem bi se ugasio do sada. Sve popaljeno, nikakve uštede, dve kartice, automatika za osvetljenje, fejs, instagram, viber, whats, duo, itd...

400e u radnji sa garancijom 2god.
Sve popaljeno bez ikakvih ušteda, automatsko osvetljenje, gps itd.
0aefc87e4c1b35b51c1f45fd2d2029e3.jpg
21a68b4d3a488ab98924ced074809298.jpg

Ozbiljno razmisljam da se fismanem kupovine n7 ako ovaj telefon nema mane.Trenutno sam na n4 pa ne znam koliko bi tu bilo velikog pomaka.Medjutim 800 evrica i 400 nije isto.Molio bih jos neku korisnu informaciju vezano za c7.

Koja te informacija zanima, mogu da proverim/testiram?
Note 4 je sada već star iz 2014 god. U odnosu na note 4 dobio bi bolju izradu, bolju bateriju (vidno bolji bateriju, malo je jača, ali ekran iako iste veličine ovde je manje rezolucije, realno teško ćeš primetiti ako uživo porediš istu sliku, odličan je ekran iako je 1080 x 1920), bolji skener otiska prsta, dual sim aktivan, bolji zvuk, noviji TW. Gubiš olovku.

Ivane hvala.Najvise me zanimalo kod c7 da li ima kakvih problema jer na netu ima jako malo informacija.Mnogo su retki i u prodaji sto me cudi a dobar telefon.U svakom slucaju dobra kupovina.Jos da dodam da na n4 nisam koristio nikad olovku tako da nije presudna.Ne znam nisam pametan,nema tu nekog velikog napretka recimo na note 7 osim skenera za oci(dobro ima pomaka u kameri,displeju,samozapaljivanje da ne racunamo sigurno ce da rese taj problem) pa se pitam vredi li iskesirati 800 evrica ili kupiti tel srednje klase kao sto je c7?

Ja priznajem da nisam normalan, pljuso bih lovu za note 7 da je sve kako treba bilo, uživo mi se dosta svideo, a iP7 ništa posebno za mene (treći put prodaju isti fon, 6, 6s i 7, kao da nisam ni menjao 6). Uzeo sam privremeno nexus 5x (sa kojim nisam bio zadovoljan, koliko para toliko i muzike i to je to, 5x zamenim za 6p koji je ono što "ja" očekujem od nexus/google telefona). Bio mi je plan da na 5x sačekam note 7 i iP7, vidim koji mi se više sviđa uživo i to je to, sa tim bih završio (kao, ne bi ni pogledao telefone bar godinu dana). Onda se desio peh sa note 7, iskreno to me dosta udaljilo od note 7 (kao i nove najave za S8, to kao treba da bude brutalan fon, verovatno da poprave malo ugled). Bio sam zadovoljan sa note 5, ali što se mene tiče, proćiće vode Dunavom dok ne pogledam note 7, moraju da objave da su svi problematični povučeni i da nove serije nemaju problem, plus ceo utisak o nekoj brutalnoj zveri od fona kvari najavljen novi S8, ako budu vidno dosta bolji onda ***, koliko se isplati uzeti telefon koji kasni a lošiji od modela koji uskoro izlazi. Da nema problem sa baterijom, rekao bih da je note 7 najbolji fon na tržištu, ovako stoji na čekanju ta izjava.

Za sada mi se nije žalila.
Baterijom oduševljena, dve kartice, nikakve uštede, korišćenje punom parom, ovo sam juče snimio:

Ivane posteno receno jeste n7 trenutno najbolji tel na trzistu i tu nema price.Desio im se ovaj peh koji izgleda ne mogu lako da rese,jos ako se stvarno i zamenski tel zapalio naebali su debelo.Priznajem i ja sam se zapalio za n7 jer na svake dve godine menjam tel sto je sasvim ok.Deca su mi porasla i trebam dva tel sto bi bio jedini razlog kupovine,jer n4 jos radi ok pa bih ga dao starijem sinu.U svakom slucaju po meni je trenutno c7 dobra kupovina a n7 i kad bude ok opet ce mi u glavi postojati sumnja kao da nosim tempiranu bombu u dzepu,tako da stvarno suosecam sa Samsungom,jer problem je veliki,naravno zagrizeni fanovi n7 odluciti ce se da nose tempiranu bombu dzepu pa sta bude.Ipak 44 mi je banke pa ozbiljno zapitam?Sta je prece zdravlje ili n7?Za mene naravno zdravlje.

Ivane zaboravih da te pitam kakva je kamera sto se tice fotki a narocito kad je osvetljnje tamnije tj.nema dovoljno svetla?Da li na postoji onaj sum kod fotkanja na tamnim mestima i glupo zumiranje koje ne moze nikako da izostri sliku kao kod n4 ili je ostalo isto kao kod n4?Posao mi je takav da je kamera presudna pa mi zato reci i najmanje falinke ako postoje.Svaki odgovor dobro dosao.

Videću za vikend kada samo oboje kući da otmem telefon i okinem par slika da postavim.

Imaju neke nadogradnje, ko zna koliko stoje, vidim sada kada sam uzeo telefon da joj zamenim silikon:

Ne mogu da se načudim da mojoj ženi koji je S6 dva puta dnevno punila, na C7 traje baterija 2 dana, maksimalno korišćenje telefona sa dosta poziva. Jedini problem koji ima je što joj postaje malo 32GB :smash: :wave:

Ako joj je malo, neka uzme verziju od 64 GB, a meni prodaj taj od 32 :) samo ako nije roze ili gold :) sivi i crni može.

Update:

Prilozi

• Screenshot_20161211-090139.png
    Screenshot_20161211-090139.png
    206.9 KB · Pregleda: 110
Vrh Dno