Šta je novo?

Samsung Galaxy A56

Nadam se da toga nece doci tj do servisa.
Xiaomi mi nam je svaki minimum po 7e godina drzao, neka izdrzi 3-4 i to je dobro

Pozdrav svima. Gde je sad najpovoljnije kupiti punjač od 45w za A56? U petak preuzimam telefon u mts poslovnici pa bih odmah da nabavim i punjač. Listao sam malo temu i vidim da se pominje naručivanje preko samsung members app. Da li je to i dalje aktuelno? Imam jedan od 22w pa bih mogao da čekam. Eventualno da li je ok kupiti Anker punjač za samsung?

Bilo koji brendirani kineski punjač će ga puniti, Anker svakako. Ja koristim basseus 65w GaN, puni ga super fast.

Mislio sam na original samsung punjač. U radnjama je oko 6000din Na KP ih ima već od 30e za punjač u kesici. Ima i još jeftinijih pa je potrebno izbeći neke jeftine kopije. Ima dosta oglasa sa nekom austrijskom garanacijom.

Mislio sam na original samsung punjač. U radnjama je oko 6000din Na KP ih ima već od 30e za punjač u kesici. Ima i još jeftinijih pa je potrebno izbeći neke jeftine kopije. Ima dosta oglasa sa nekom austrijskom garanacijom.
Jasno, ali si pitao i za Anker pa sam se nadovezao na to, čisto da imaš informaciju ako se ne snađeš za original.

Mene zanima dali je ok 2h i 45 min. - 63% posto baterije, telefon je nov nedelju dana, nisam igala igrice

Društvo,kako podesiti da tastatura pokazuje ščć i tako dalje kao na Xiaomi kao na slici?
Pokusao sam sve,instalirao Gboard al ne dozvoljava da izaberem samo Samsung.
Pomoć?
Edit:
Sredjeno.
Trebalo u posebna podesavanja aktivirati Gboard

Prilozi

• Screenshot_2025-06-21-09-32-48-295_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2025-06-21-09-32-48-295_com.android.chrome-edit.jpg
    195.9 KB · Pregleda: 27
Poslednja izmena:
Na KP ih ima već od 30e za punjač u kesici. Ima i još jeftinijih pa je potrebno izbeći neke jeftine kopije. Ima dosta oglasa sa nekom austrijskom garanacijom.

KP je prepun, ali prepun kopija punjača, Samsungovih naročito. 8/10 oglasa se vidi na keca da su kopije jer im kutije dolaze sa onim hologramskim "original product" nalepnicama koje Samsung uopšte ne koristi.
Ni ti iz kesice... Tako se prodaju bundle punjači, mogu biti oriđi a i ne moraju, sa Amazona često tako dolaze kopije.

Samsungov punjač samo iz ovlašćene maloprodaje.

Eno skoro izgori kuća, dečku se zapali punjač, zamalo glave ne pogubiše... Koja crvena stvarno nije vredna uštede i mozganja da li je original, bolja ili lošija kopija.

KP je prepun, ali prepun kopija punjača, Samsungovih naročito. 8/10 oglasa se vidi na keca da su kopije jer im kutije dolaze sa onim hologramskim "original product" nalepnicama koje Samsung uopšte ne koristi.
Ni ti iz kesice... Tako se prodaju bundle punjači, mogu biti oriđi a i ne moraju, sa Amazona često tako dolaze kopije.

Samsungov punjač samo iz ovlašćene maloprodaje.

Eno skoro izgori kuća, dečku se zapali punjač, zamalo glave ne pogubiše... Koja crvena stvarno nije vredna uštede i mozganja da li je original, bolja ili lošija kopija.

Meni je crklo dva originalna Samsung 35W punjača u prethodnih nekoliko meseci.
Tj na jednom je otkazao jedan port, a na drugom može da radi samo jedan port, bilo koji, zajedno neće. Nažalost, bacio sam ambalažu i račune misleci: Kome još punjač crkava?!

Čim to ne radi kao što bi trebalo i kao što je radilo prethodnih meseci, možemo da kažemo da je u najmanju ruku nepouzdano I nepredvidivo kako će dalje da se ponaša.

Meni takođe crkla dva originalna samsung punjača u poslednjih godinu dana, takođe bacio račun i ambalažu. Jedan je mogao kuću da zapali dok nije bio telefon na njemu, srećom video na vreme, ostala izgoretina na parketu.
Moraju se isključivati punjači kad se ne koriste, obavezno

Da, slažem se, treba uvek isključiti, makar rizik bio u promilima.

Ja da kucnem u drvo, nisam imao problem, nego spomenuh jer je kolega tako kupio punjač na KP, previše mu se grejao, našli na netu da su kopije uvek lakše jer imaju manje elwktronike što se tiče zaštite i slično, stavili moj i njegov punjač na kućnu vagu, ono skoro 10g razlike...

Cak i Ikea ima dobre jeftine punjace.
EDIT: Xiaomi takodje.
Takodje i provereni punjaci sa Alija.
Ne treba rizikovati sa no name kopijama i brendovima.

Imam Xioami punjace od 2018 godine pa na ovamo,svi dalje rade. Samsung punjaci su mi krace trajali stvarno prije 10 godina

Opet ja k opet nejasnoća😢
Sinoc napunio telefon na 100%(xiaomi punjac 67w) i jutros bio na 70%.
Naravno tokom noci ga niko nije koristio😤
Uglavnom ovih dana surpuga dopunjavala nekad do 100%, al ovo je prvi put da skine sa punjaca na 100 i ostavi.
Sta bi moglo biti uzok ovolikog potrosnja batarije?

Proveri u settingsu potrosnje baterije.

Pregledao, nista nije bilo van normale. Oko 3% uglavnom sve app bilo. Eto nocas opet testiramo pa javljam

U Fonly je 3880 bez kabla, a 4390 sa kablom.
Uzeo sam na kraju taj od 4390 sa besplatnom poštarinom(ep-t4511). Imali su original beli da se nađu za 3500 plus poštarina. Ovako sam za 4400 dobio i kabl. Probao sam sa njim da punim honor 400 pro i puni ga sa 45w. POslužiće mi da punim honor dok mi ne stigne poklon.

Sinu sam uzeo A56. Honor ima bolju bateriju, kameru i ekran. Nisam ja previše zahtevan korisnik i neko ko će iskoristiti sve te specifičnosti telefona. Još se navikavam na honor jer sam zadnjih nekoliko godina koristio A52s, a posle i S21fe.

Pa pazi, baterija, kamera i ekran su ovom samsungu glavni aduti, onda je ovaj pro izgleda solidna prilika... ima li kakve mane, onako na prvu?

Jeste premium, samo da su manji bazeli i bio bi. Ovako samsung namerno razdvaja klase telefona.
Što je i normalno, ne može isto da bude telefon od 320 i 950 evra

Vrh Dno