Šta je novo?

Samsung Galaxy A55

Realno računam da će svi koji su uredno poslali dokumenta i registreovali se i dobiti famozni sat, iako je realnije da ću ga pokloniti klincu nego ga ja nositi ... Barem mala satisfakcija za sve što smo doživeli od mobilnih provajdera ove godine...
FE je inace igracka, i nista se tu ne dobija, tj vec je uracunato u telefon, sat ne vredi 30.000 dinara ni u ludilu, xiaomi satovi od 70 eura su u rangu ovoga. Imao sam prilike da ga vidim i koristim. cak i ovo sto se prodaje po 150e na oglasima ne vredi, i realno cim krenu da se salju od samsunga ima da padnu na ispod 100e. Ja ga uziimam samo jer je dobar poklon...

Sasvim realna opservacija, ovo ni u ludilu nije 250evra...a cene od decembra smešne, to sigurno...ali kao što rekoh, bolje i to kao barem neka satisfakcija...

Наравно да је гратис. Где га плаћаш регуларно. Ако сам ја купио А55 пре септембра и не добијам сат, а онај ко га је купио у току ове акције добија сат, а исто смо платили телефоне, значи да је сат гратис
Nije bas tako. U maju preko operatera sam ga platio manje, sada je cena podignita taman koliko sat kosta.

🙃

Prilozi

• Screenshot_2024-09-23-16-09-39-63_e307a3f9df9f380ebaf106e1dc980bb6.jpg
    Screenshot_2024-09-23-16-09-39-63_e307a3f9df9f380ebaf106e1dc980bb6.jpg
    330.4 KB · Pregleda: 187
I onako se kaže da je sva draž kupovine on line u čekanju isporuke, time se vodio Samsung tim kada je osmislio ovo ... Savršeno za mazohiste 🙈

Ne moraš se prijaviti za poklon, pa onda nemaš šta ni čekati

FE je inace igracka, i nista se tu ne dobija, tj vec je uracunato u telefon, sat ne vredi 30.000 dinara ni u ludilu, xiaomi satovi od 70 eura su u rangu ovoga. Imao sam prilike da ga vidim i koristim. cak i ovo sto se prodaje po 150e na oglasima ne vredi, i realno cim krenu da se salju od samsunga ima da padnu na ispod 100e. Ja ga uziimam samo jer je dobar poklon...
Koji na primer? Na Mi Srbija nema ispod 20000?
Nije bas tako. U maju preko operatera sam ga platio manje, sada je cena podignita taman koliko sat kosta.
U maju za manje od 40000?

супруга је платила 45000 верзију од 256 ГБ крајем августа

Ja platio u akciji 8/128 40000 + sat, sa garancijom

Kod:
https://www.gsmarena.com/compare.php3?&idPhone2=13112&idPhone3=12587&idPhone1=12828

Obzirom da su mi sa prethodnog A52s 5G bukvalno prekopirana podešavanja, stari telefon je od početka tokom noći gubio barem 10% baterije, novi A55 bukvalno 1% za noć...Odradili su mu optimizaciju baterije vrhunski...Jeste sama baterija za 10% veća , ali joj je trajanje i optimizacija apsolutno savršena, prvi telefon koji je kod mene prešao prag od 48h između punjenja...očekujem da bude još bolja kad prođe vreme prilagođavanja , punim je inače brzim punjačem od 25W koji nije originalan Samsungov...Da dodam da je AoD uvek uključen...

Ako je kao na S23 onda nije samo do kolicine vec do brzine te memorije (UFS 4.0 vs UFS 3.1 a izgleda da A55 ima UFS 2.0)... e sad nije samo do brzine nego ta brza trosi manje struje (mada mislim da na A55 to i nije presudno)

"Double read and write speeds, consumes 46% less power. It's massive for sure. Soc have 10 percent improvement per year and we can see how one goodnight soc can dramatically change the whole experience using the phone (see snapdragon 8 gen 2). So ufs 4.0 is a big improvement to ufs 3.1"

Zbog ovoga sam, iako ne znam za A55, kada sam ga kupovao insistirao na 256.
Sudeci po Antutu storage testu kod mene 128GB - UFS 3.1 za A55.

Ja imam paket od 800 din u MTS bez telefona.

U principu, ne moraš ni da imaš paket niti telefon.

Nego, da li neko može da mi odgonetne kako da uključim da telefon čita vesti preko asistenta (držim dugo srednje dugme)?
Na na Samsung tabletu imam opciju i mogu vam reći da čita super. Izgleda ovako:
1000003938.jpg
1000003939.jpg

Na telefonu nemam ovu opciju:
1000003940.jpg

Prilozi

• 1000003938.jpg
    1000003938.jpg
    167 KB · Pregleda: 109
Da li imate problem sa spikerfonom na A55? sa kim god da pricam u jednom momentu spikerfon prestane da radi i ne cuje me niko sta govorim , to moze biti posle 10 sek poziva , a moze i posle 5 min...resava mi se jedino ako ga iskljucim pa upalim opet
Inace izgleda da su satove vec krenuli da dele, ima ih po oglasima

Da li si možda na a1 mreži ?
Slično mi se dešavalo dok sam bio kod njih, ali samo dok obavljam razgovor u stanu. Na konto toga sam i raskinuo ugovor sa njima bez ikakvih penala.

To je već druga priča. Meni se dešavalo na svim telefonima sa a1 karticom.
Mada i dalje deluje da je do mreže.. probaj par dana da koristiš sim karticu nekog drugog provajdera pa ćeš biti siguran do čega je.

Наравно да је гратис. Где га плаћаш регуларно. Ако сам ја купио А55 пре септембра и не добијам сат, а онај ко га је купио у току ове акције добија сат, а исто смо платили телефоне, значи да је сат гратис
Ništa na svijetu nema gratis i niko ne nudi besplatan ručak. To ne postoji, niti će ikada postojati.
Sudeci po Antutu storage testu kod mene 128GB - UFS 3.1 za A55.
A55 ima 3.1 memoriju u svim konfiguracijama kada je EU verzija u pitanju. Za druga tržišta ne znam.

Zanimljivo, pala cena+ poklon sat, ali ipak nije džabe.
Satom je plaćena promocija telefona, kojima je možda malo stala prodaja, pa je ovim maksimalno pogurana.

Prilozi

• a55cena.jpg
    a55cena.jpg
    38.1 KB · Pregleda: 92
Ništa na svijetu nema gratis i niko ne nudi besplatan ručak. To ne postoji, niti će ikada postojati.

A55 ima 3.1 memoriju u svim konfiguracijama kada je EU verzija u pitanju. Za druga tržišta ne znam.
Znam, nego je često vođena diskusija da je u pitanju 2.0 memorija, a praktično i za 128GB model i 256GB model je ista memorija.

Da li je ovo original Samsung punjač?

Prilozi

• 20240927_163733.jpg
    20240927_163733.jpg
    67.4 KB · Pregleda: 57
  • 20240927_163748.jpg
    20240927_163748.jpg
    160.1 KB · Pregleda: 74
Kako ide registracija za sat? Moja sestra koristi telefon i instalirala je Samsung nalog sa svojim podacima, a kupio je otac na rate u radnji? Čije podatke ukucava, svoje ili očeve? Da neće biti problema jer preko svoje Samsung Members aplikacije ukucava tudje podatke?

Pišem za one koji žele watch FE uz telefon, ukoliko nema odgovora više od 7 dana, pišite na [email protected] i odgovorice Vam, a ukoliko budete imali problema sa prijavom (npr. na mom ugovoru nije pisao datum, vec na drugom papiru) posaljite na isti mejl i oni ce vam proveriti i odobriti registraciju.
P.S.
Sve ovo sam danas uradio između 00-11h a pola prespavao...
Pozdrav!
Kako ide registracija za sat? Moja sestra koristi telefon i instalirala je Samsung nalog sa svojim podacima, a kupio je otac na rate u radnji? Čije podatke ukucava, svoje ili očeve? Da neće biti problema jer preko svoje Samsung Members aplikacije ukucava tudje podatke?
Neka koristi svoje, njen je telefon, vrv nalog i sat. Ako već ne uzima sebi neka piše drugo ime, mada uopšte nije bitno.
U principu, ne moraš ni da imaš paket niti telefon.

Nego, da li neko može da mi odgonetne kako da uključim da telefon čita vesti preko asistenta (držim dugo srednje dugme)?
Na na Samsung tabletu imam opciju i mogu vam reći da čita super. Izgleda ovako:
Pogledajte prilog 459517
Pogledajte prilog 459516

Na telefonu nemam ovu opciju:
Pogledajte prilog 459518
šta je potrebno jeste da odete u podešavanja/ekran/navigaciona traka i isključite Circle to Search. Nadam se da Vam je pomoglo

Poslednja izmena:
Da li je neko poručio sat već? Koliko dugo se čekalo da preuzme kurirska služba porudžbinu?

Da li je normalno da je zelena boja dok se puni 25W super fast charging i napuni se za preko 60 minuta od 0-100%

Poslednja izmena:
Da li je normalno da je zelena boja dok se puni 25W super fast charging i napuni se za preko 60 minuta od 0-100%
Meni je na neoriginalnom 25W brzom punjaču uvek zelena boja i puni se oko 1:20-1:25 minuta, od 10-100%, jer ga nikad ne praznim do kraja baš...A zelena boja je mislim i znak da punjač puni PD - power delivery tj. brzo... Baterija je ipak 5000mAh, prethodno sam A52s 5G sa istim punjačem punio oko 1:15min, ali on je imao bateriju od 4500mAh

Nazad
Vrh Dno