supruga je kupila a55 pre neki dan.. nema nikakvu futrolu sa magnetom niti drzac, ali telefon ne hvata GPS kako treba.
moj a52 drzi fix bez problema svuda, nikad nije izgubio signal ni kad je oblacno ni po gradu izmedju zgrada, dok njen, par puta sto smo probali, tek povremeno uhvati GPS signal i prikaze navigaciju u Google mapama kako treba i onda se posle par trenutaka opet dezorijentise.
Sa nekim programcicem koji pokazuje GPS info, njen telefon vidi oko 31 satelit u kuci, u sobi, i navodno je povezan na 29 satelita. Na mom a52 pokaze da mu je vidljivo oko 37 satelita od kojih je povezan na 27-29 satelita..
ne znam da li su ove informacije tacne ali znam da bi GPS trebao da radi i kad hvata 4-5 satelita, pa nek mu treba i 10, ovde pokazuje da hvata 29 i opet ne radi kako treba..
Stvarno ne znam do cega je problem i da li ga uopste vredi nositi na reklamaciju, da pokusaju da poprave, a nece ga popraviti sigurno ili mozda daju drugi telefon, ali pitanje da li ce i drugi raditi..
niko nije ni rekao da a54 ima GPS problem nego A55. nemam ni ja problem sa a52, ali ovde se radi o a55