Šta je novo?

Samsung Galaxy A55

Redovno na biciklu koristim brzinomer app sa mapom.Brzo nakupi satelite i na otvorenom radi odlicno.Ali,desilo mi se da udjem veliku poslugu i da ne pauziram aplkaciju.Tada moze da pobrljavi ,ispise na mapi neke bez veze putanje i brzine.

supruga je kupila a55 pre neki dan.. nema nikakvu futrolu sa magnetom niti drzac, ali telefon ne hvata GPS kako treba.

moj a52 drzi fix bez problema svuda, nikad nije izgubio signal ni kad je oblacno ni po gradu izmedju zgrada, dok njen, par puta sto smo probali, tek povremeno uhvati GPS signal i prikaze navigaciju u Google mapama kako treba i onda se posle par trenutaka opet dezorijentise.

Sa nekim programcicem koji pokazuje GPS info, njen telefon vidi oko 31 satelit u kuci, u sobi, i navodno je povezan na 29 satelita. Na mom a52 pokaze da mu je vidljivo oko 37 satelita od kojih je povezan na 27-29 satelita..

ne znam da li su ove informacije tacne ali znam da bi GPS trebao da radi i kad hvata 4-5 satelita, pa nek mu treba i 10, ovde pokazuje da hvata 29 i opet ne radi kako treba..

Stvarno ne znam do cega je problem i da li ga uopste vredi nositi na reklamaciju, da pokusaju da poprave, a nece ga popraviti sigurno ili mozda daju drugi telefon, ali pitanje da li ce i drugi raditi..

niko nije ni rekao da a54 ima GPS problem nego A55. nemam ni ja problem sa a52, ali ovde se radi o a55
Ja sam pitao da li i A54 ima problem sa GPS-om kao A55, otud komentari o A54. Zelim da kupim A54 ili A35, a GPS mi je jako bitan pa da se ne zeznem ako cela serija A34,A54, A35, A55 ima isti problem. Ako je u pitanju softverski bag onda nije problem ispravice se al ako je hardverski problem koji se provlaci na svim Exynos-ima onda ce i A54, A35 imati problem. Mozda najbolje da kupim A34 on ima MTK cip 😅

Ja sam pitao da li i A54 ima problem sa GPS-om kao A55, otud komentari o A54. Zelim da kupim A54 ili A35, a GPS mi je jako bitan pa da se ne zeznem ako cela serija A34,A54, A35, A55 ima isti problem. Ako je u pitanju softverski bag onda nije problem ispravice se al ako je hardverski problem koji se provlaci na svim Exynos-ima onda ce i A54, A35 imati problem. Mozda najbolje da kupim A34 on ima MTK cip 😅
Moguće da je softverski. Jučer sam primjetio jedan bag kada je u pitanju status mreže. Imam dual sim i obje kartice na području gdje sam ja imaju identičnu jačinu signala, s tim da je SIM 1 za nijansu jači. U postavkama telefona, u sekciji "O telefonu-Status mobilne mreže" prikazuje ispravno jačinu. SIM 1 je na -100 dB, SIM 2 je na -104, obje mreže su 4G, a status bar u istom trenutku za SIM 1 ne pokazuje ni jednu crticu jačine signala, dok za SIM 2, koji je slabiji pokazuje 3 crtice. To je tako bilo dok nisam restartovao telefon.

Ovo je bag u prikazu jačine signala u status baru. Vrlo vjerovatno je i kod tebe bag vezan za GPS. Kako god, ispraviće se.

Moguće da je softverski. Jučer sam primjetio jedan bag kada je u pitanju status mreže. Imam dual sim i obje kartice na području gdje sam ja imaju identičnu jačinu signala, s tim da je SIM 1 za nijansu jači. U postavkama telefona, u sekciji "O telefonu-Status mobilne mreže" prikazuje ispravno jačinu. SIM 1 je na -100 dB, SIM 2 je na -104, obje mreže su 4G, a status bar u istom trenutku za SIM 1 ne pokazuje ni jednu crticu jačine signala, dok za SIM 2, koji je slabiji pokazuje 3 crtice. To je tako bilo dok nisam restartovao telefon.

Ovo je bag u prikazu jačine signala u status baru. Vrlo vjerovatno je i kod tebe bag vezan za GPS. Kako god, ispraviće se.
A koj telefon imas?! A54 ili A55?!

Mozes ti da pričaš sta hoćeš i da stavljaš glupe smajlije, ali to je istina, uostalom evo ti pogledaj npr kamera i displej

Prilozi

• Screenshot_20240825_122222_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20240825_122222_com.android.chrome.jpg
    62.1 KB · Pregleda: 65
  • Screenshot_20240825_122217_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20240825_122217_com.android.chrome.jpg
    67.5 KB · Pregleda: 64
  • Screenshot_20240825_122157_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20240825_122157_com.android.chrome.jpg
    60.5 KB · Pregleda: 56
  • Screenshot_20240825_122150_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20240825_122150_com.android.chrome.jpg
    60.9 KB · Pregleda: 62
Što se GPSa tiče, upravo sam sa burazerom koji ima S24+ uzet legalno kod nas i ima isti problem. Gubi signal, ne moze da se sastavi mapa.

Što se GPSa tiče, upravo sam sa burazerom koji ima S24+ uzet legalno kod nas i ima isti problem. Gubi signal, ne moze da se sastavi mapa.
Pa da, softverski bag. Tako je kako je do slijedećeg ažuriranja.
Sta nije jasno u ovim screenshot-ovima?
Nije ništa jasno. Šta su ti brojevi, šta oni predstavljaju, kojom metodologijom se došlo do tih cifri i zašto su baš te cifre koje jesu?

Vidimo neke cifre i usporedbe, a odakle one tu i šta predstavljaju, vjerujem da ne zna ni autor tih aplikacija sa screeshoota.

Boduje se i mjeri se nešto što je nemjerljivo i onda se ispali neka brojka, neki benchmark, na koje se ljudi furaju, a šta oni u stvarnosti predstavljaju i kako se do njih došlo, niko ne zna, niti može da zna, jer sve te benchmark brojke su obična ubleha.

Pa nije npr jasno ni kojom metodologijom deca u školi dobijaju ocene, pa ih poštuješ, nadam se. Ovo su ocene sa sajta dxomark. Vidis skor koji su dobili za ekran i kameru npr.
Ali da ne idemo previše u off

Poslednja izmena:
:) Kakva paralela sa ocjenjivanjem u školi :) .To su novinari(valjda) koji na tom sajtu za lovu pišu šta hoćeš...

😂😂😂 Pa da, svi su placeni, samo je vrv vase mišljenje merodavno 😁😘😂
:) Kakva paralela sa ocjenjivanjem u školi :) .To su novinari(valjda) koji na tom sajtu za lovu pišu šta hoćeš...
Verovatno, a kome je onda za verovati??? Mozda vasem mišljenju, vi ipak niste placeni?
Na osnovu cega se onda prave liste telefona i koji je bolji?
Ni benchmark, ni antutu, ni geekbench ne valjaju 🤔😉😘

Verovatno, a kome je onda za verovati??? Mozda vasem mišljenju, vi ipak niste placeni?
Na osnovu cega se onda prave liste telefona i koji je bolji?
Ni benchmark, ni antutu, ni geekbench ne valjaju 🤔😉😘
Škola (kruške) ima jasne kriterije i metodologiju. Od 6 zadataka, 3 tačna je dvojka, 4 tačna je trojka, 5 tačnih je četvorka, a svih šest tačnih su petica.

Benchmark ublehe (jabuke) nemaju nikakve kriterije, nikakvu metodologiju. Prodaju pod bubrege ono što se inače prodaje pod bubrege, a ljudi se lože na to.
Antutu, geekbench i ostali daju ti rezultate na osnovu toga koliko za njih plate oni čije uređaje i tražiš. Apple plaća dobro, Samsung također i njihovi flegšipi su u vrhu. Kad Apple smanji budžet, eto Samsunga u vrhu, kad Samsung smanji, eto Apple-a. Tu i tamo pojavi se neki Kinez na vrhu, ali to samo kao opomena ovom dvojcu da odriješe kesu.

E to je razlika između škole i benchmark ubleha. A o plaćenim recenzijama da i ne govorim, čovjek fino objasnio sve:

Ne bih bas rekao, da je škola tako koncizna kao sto si napisao, a i uhvatili ste se toga kao pijan.....
To je dato samo kao primer jer me mrzelo da navodim mmogo drugih. Ali ok. Da ne bi isli vise u off, samo cu jos jednom da pitam, kome je onda za verovati koji je tel dobar, a koji nije. I zasto ekran honor 200 ne valja a a55 je odličan. Iako pise da h200 ima maks 4000 nita, a 55 100 nita. Kome verovati????
Takodje se onda i ovaj video moze dovesti u pitanje i da li mu je za verovati, ko je uopste on, i zasto je merodavan

Ne bih bas rekao, da je škola tako koncizna kao sto si napisao, a i uhvatili ste se toga kao pijan.....
To je dato samo kao primer jer me mrzelo da navodim mmogo drugih. Ali ok. Da ne bi isli vise u off, samo cu jos jednom da pitam, kome je onda za verovati koji je tel dobar, a koji nije. I zasto ekran honor 200 ne valja a a55 je odličan. Iako pise da h200 ima maks 4000 nita, a 55 100 nita. Kome verovati????
Takodje se onda i ovaj video moze dovesti u pitanje i da li mu je za verovati, ko je uopste on, i zasto je merodavan
Ako te dobro služi, ako su slike dobre, ako sve radi dobro i ako je fluidan, to je dobar telefon i jedino mjerodavno mjerilo. Sve ostalo su ublehe i marketing.

Vidi,uzmi dva telefona iz kuce iste klase i testiraj im kamere pa otidji na taj sajt i uporedi...A sto se tice displeja i baterije,oni cak ni ne rade te testove za svaki telefon tako da ni ti njihovi bodovi nisu uopste mjerodavni.Otisla je ova prica u off- taj sajt sluzi samo za reklamiranje kompanija po potrebi.

kome je onda za verovati koji je tel dobar, a koji nije. I zasto ekran honor 200 ne valja a a55 je odličan. Iako pise da h200 ima maks 4000 nita, a 55 100 nita. Kome verovati????
Зашто поредити телефоне који се двоструко разликују по цени?

Honor 200 je 500+ eur, a a55 300

😂😂 Pogledaj zvanicne cene npr u G.....
Isto tako i na KP razlika u ceni oko 5000 kao sto sam i rekao

А да погледам на Марсу?
На КП је а55 300 еур и ту се прича завршава.

А да погледам на Марсу?
На КП је а55 300 еур и ту се прича завршава.
A honor 200 420e. A i a55 je duze na trzistu pa mu i cena pada i ima dosta primeraka da se prodaju, honor je noviji.

Ima ga i za 370 380, sad gledao.
A55 8 256 330 najjeftiniji
Kao sto rekoh, razlika oko 5000.
Ipak ce biti da sam u pravu, a mozda je na Marsu razlika skoro dupla
300 naspram 500
😁

Veruješ svojim očima. Oba sam držao u ruci istovremeno na direktnom suncu, A55 se vidi bolje, dok H200 čak ne podiže automatsko osvetljenje na max. I kad ga ručno digneš na maksimum, A55 je bolji. Možda je H200 bolji u nečem drugom, ali u gledljivosti na suncu, nije.

Poceo i mene da zeza GPS. Au koliko me sad izludjuje ovo a koristim ga za posao na svu srecu ne bas cesto ali me nervira jer mi treba.

Nadam se da ce ovo resiti sto pre.

Nazad
Vrh Dno