Šta je novo?

Samsung Galaxy A55

Ako ti je problem trajanje baterije , namestiš "rutine" da kad se tel poveže na WIFI prebaci na 2G mrežu a kad izađeš iz kuće/sa posla ....itd . WIFI se gasi i mreža prebaci na 4G . Ogromna je razlika + aplikacije koje se ne koriste staviš u mod spavanja a "srkalice" tipa FB, Instagram, Tik Tok = obavezno , inače pojedoše bateriju.

Da lokacija bude stalno uključena i da troši bateriju!

@s4m3m4n
Kako mislis da koristi wifi kada nije kod kuce?
Ne razumem tvoju logiku, da li si mislio da on namerno koristi pola dana wifi a pola podatke jer mu je dosadno ili?

@cekipa jos kad bi nekako namontirali i alternator na ovih 5ah :ROFLMAO:

Ako mu stalno treba net, onda nije izvodljivo. Sve zavisi kako ga koristi. Ja palim i gasim net u zavisnosti kada koristim telefon. Zašto bih držao upaljen net ako telefon ne koristim dok radim nešto? Kada ga koristim upalim i dobijem obaveštenje o tome šta sam propustio... Drastično mi duže traje baterija ali večini je to koplikovano da radi.

Ја сам лепо написао: „Пребацивање на 2G нема апсолутно никакве логике ако у својој кући користи WiFi.” Колико би посто батерије уштедео уз помоћ тог пребацивања?

Ја сам лепо написао: „Пребацивање на 2G нема апсолутно никакве логике ако у својој кући користи WiFi.” Колико би посто батерије уштедео уз помоћ тог пребацивања?
Uštedeo bi dosta manje nego da koristi 4G i bude internet na njemu. Ovako sigurno dosta manje ako je 2G samo za pozive.

Ако користи WiFi код куће, зашто би пребацивао на 2G ако не користи мобилне податке? То сам написао и у претпоследњем посту.

Baterija drži dovoljno dugo i kraj priče, koliko god da koristiš telefon moći ćeš da izguraš dan, a ukoliko ti usfali brzo dopuniš.

Meni kod punjenja pred kraj, kada pise 99% 1 min do pune baterije, tako stoji još jedno 10 min. barem.
Da li je kod vas tako?

Ja ne punim do 100% pošto oštećuje bateriju, već mi je ograničeno na 85% i tu gasi. Koliko se sećam nikad nisam imao tih problema, ali sačekaj nekoga iskusnijeg da ti kaže šta može da bude. Možda je baterija krenula da gubi na kapacitetu i slično. Pa se muči da napuni na 100%

Verujem da se ponaša slično kao i moj A54, kada je bliži napunjenosti telefona usporava punjenje da bi se telefon što manje zagrevao. Npr, do 50-60% ide max brzina, posle sve sporije i sporije kako se bliži 100%

Poslednja izmena:
Upravo to, sasvim normalno.
Ako uzmete telefon i vidite da je na 99% (95+), slobodno ga skinite s punjaca, nemojte da cekate tih par %.

Upravo to, sasvim normalno.
Ako uzmete telefon i vidite da je na 99% (95+), slobodno ga skinite s punjaca, nemojte da cekate tih par %.
Samo uključiti basic zaštitu punjenja u postavkama telefona i nema brige. Kako su to uveli sa OneUI 6.1. više nikad ne brinem za punjenje. Najbolja stvar ikada.

A čemu to?Da se osiguraš da ti baterija ne oslabi 20% za godinu i po pa ga u startu koristiš sa 20% manje kapaciteta?Da ne shvatite pogrešno,nije zlonamjerno nego mi nije jasna logika...
Cuva se za buduceg vlasnika!

Nikad mi se nije promenila baterija posle dve godine koriscenja telefona a ostavim na punjac svaku noc dok ne ustanem.

Ne mrdne posle dve godine, isto kako drzi prvog dana.
Ostavim i ja.Koristim preko dana i dok spavam na punjac I jeste,na poslednja dva(mi 11 lite i A 52s) je oslabila,sto od punjenja sto od azuriranja ali i dalje ne shvatam poentu...
@tablet_fan jedino to je objasnjenje osim sto midrendž android posle 2 godine kosta 150e pa ni ne gledaš kakva mu je baterija...

... Lepo je upakovati tel u masku , zaštitno staklo i puniti do 80% , taman se lepo sačuva za budućeg vlasnika posle 2 god , koji ga takvog kupi za 120-140e . Jedino je malo problematično to cimanje i pogled u procenat baterije 🤔🙄 .

To punjenje do 80% me podseća na jednu moju drugaricu. Ona kupi čokoladu od 100 grama, pojede 80 i baci preostalih 20. Sva ponosna kaže da tako skida kilažu.
E isto tako i ovo, kupiš bateriju od 5000mAh, a koristiš 4000mAh

Kakvo poređenje sa čokoladom, a blage veze nema sa tehnikom. Pa, bateriju uvek možeš da napuniš na 100% kada ti zatreba, a ovim punjenjem na 80% joj produžavaš vek, što znači da će duže trajati i držati kapacitet napunjenosti, nego da puniš na 100%. Posle 2 godine ima da mu radi skoro isto kao kada je kupio, a ne da se prazni za pola dana. Zato je napravljeno to 85% je kod mene pošto nisam ažurirao sistem od dana kupovine telefona, a kod vas 80%. Vidiš da su čak namerno i spustili fabrički kroz software sa 85 na 80%, nije li vam to dovoljno da znaju šta rade, a nama korisnicima na štetu?

Sve je to lepo sto pricate ali baterija vise nije ni skupa da se promeni jednom u dve godine,tako da se ne vredi sa tim vise zamlacivati.

Sve je to lepo sto pricate ali baterija vise nije ni skupa da se promeni jednom u dve godine,tako da se ne vredi sa tim vise zamlacivati.
Slažem se da nije skupa, ali telefon jednom kada se otvori nikad više neće biti kao nov. Tu mislim na onaj original dvostrani lepak koji dolazi sa donje strane maske, to jest poklopca. Serviseri po Beogradu taj lepak ne menjaju, već samo zagreju postojeći i vrate. Posle toga telefon nije vodootporan i ulazi prašina u nekim slučajevima što oštećuje rad kamere. Nagledao sam se svega i svačega i zato sam sebi menjam bateriju kada rešim da zadržim neki telefon ili prodam. Naručim sve preko interneta i zamenim. Doživeo sam čak da ti zamene bateriju i kao original, a ispod nalepnice koja fabrički dolazi uz bateriju i na kojoj piše Samsung sve iskopirano kao na originalu, ispod dolazi još jedna koja dokazuje da baterija nije original. Tako da, teško je naći original bateriju i zbog toga treba čuvati bateriju. Svakako, koga to opterećuje, puni na 100% i tera dalje do zamene telefona.

Nazad
Vrh Dno