Šta je novo?

Mobilni telefon Samsung Galaxy A54 ili Motorola Edge 40 Neo

Koji mobilni telefon kupiti

leethium

Cenjen
Učlanjen(a)
27.01.2022
Poena
115
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ovako, treba mi pomoć oko izbora telefona. Uzimam preko operatera (znam, nije najbolja opcija ali mi je lakše tako jer nemam keša), ista cena je za oba.

Šta je od ova dva bolje? Ako nešto znači planiram da uzmem i polovni Galaxy Watch 4, tako da ne znam koje funkcije gubim ako ga koristim skupa sa non-samsung telefonom, ako je velika razlika onda bih uzeo Samsung.

Poslednja izmena:
Ja razumem da moras nekako sebi da opravdas to sto si dao duplo vise para na Samsung telefon, ali tripovanje da druga ikonica trosi bateriju nije pravi nacin.
Ne troši ikonica, već program preko koga si to odradio... Može biti neki launcher ili samsung theme program. Oba rade u pozadini ako ih koristiš, kad blokiraš samsungov porgram za teme ili ga ukloniš trajno što isto može kao što sam ja uradio. Pa, ni iphone više ne radi kao nekada. Skoro sam imao prilike da testiram jeftiniju varijantu i popalio sve, dešava se da trzne i moraju se gasiti programi koji rade u pozadini da bi to radilo kako treba. Na androidu ima milion neki procesa u pozadini koji se vode kao bloatware-i i možeš ih ukloniti uz pomoć posebnog programa. Veruj mi, telefon leti u odnosu na korisnika koji ne vodi računa i koristi ga bez ubijanja aplikacija. Ja nikog ne prisiljavam na ovo, nekome je to komplikovano, nekom ne. Poenta je da telefon može da traje i 5 godina za malo para, ali se mora drugačije koristiti, a ne samo kliktati i vikati posle dve godine da je loš, da koči, da se restartuje, da se greje... U tom je suština moje priče. Ovaj telefon ima noviji procesor od mog starog S9 koji je brži za 20% i ta razlika se oseti najviše ako se telefon koristi sa kilovanjem aplikacija u pozadini. U suprtonom garantovano bi S9 bio brži. :D

Ne troši ikonica, već program preko koga si to odradio... Može biti neki launcher ili samsung theme program. Oba rade u pozadini ako ih koristiš, kad blokiraš samsungov porgram za teme ili ga ukloniš trajno što isto može kao što sam ja uradio. Pa, ni iphone više ne radi kao nekada. Skoro sam imao prilike da testiram jeftiniju varijantu i popalio sve, dešava se da trzne i moraju se gasiti programi koji rade u pozadini da bi to radilo kako treba. Na androidu ima milion neki procesa u pozadini koji se vode kao bloatware-i i možeš ih ukloniti uz pomoć posebnog programa. Veruj mi, telefon leti u odnosu na korisnika koji ne vodi računa i koristi ga bez ubijanja aplikacija. Ja nikog ne prisiljavam na ovo, nekome je to komplikovano, nekom ne. Poenta je da telefon može da traje i 5 godina za malo para, ali se mora drugačije koristiti, a ne samo kliktati i vikati posle dve godine da je loš, da koči, da se restartuje, da se greje... U tom je suština moje priče. Ovaj telefon ima noviji procesor od mog starog S9 koji je brži za 20% i ta razlika se oseti najviše ako se telefon koristi sa kilovanjem aplikacija u pozadini. U suprtonom garantovano bi S9 bio brži. :D
Podsecas me na one likove koji su se bunili sto Windows Vista/7 trose sav RAM(zbog kesiranja) kad je XP trosio samo lupam 100mb, ili na one koji su gasili "nepotrebne" procese i servise (za skupljanje telemetrije jelte) u Windows 10, pa se onda cude sto im pola stvari nasumicno ne radi.

Nije ikonica kao ikonica, već launcher preko koga to radiš... Samsung je majka u odnosu na Motorolu i da je ta Motorola valjala bila bi danas profi telefon, a nema ih u prvih 5 među najboljim telefonima... Isto će oni kao HTC i Alcatel da završe.

Ne vidim što bih uzimao A54 koji je star godinu dana kad je A55 povoljan u A1, mesečno 3600 uz Neo 24, ili 3430 uz Neo Surf, galaxy watch ide najbolje uz Samsung, plus metalno kućište vredi na A55 za razliku od plastike na A54

imam motorolu edge 40 neo i baterija je jako losa. Nekih 30 minuta na facebook i instagram i baterija pada 10%. Imam i samsung a32 koji koristim nepune 4 godine i mogu da kazem da je baterija i posle toliko vremena bolja od motorole. Neko sa slicnim problemom?

Samsung radi software kao i kompatibilnost istog sa procesorom koji ubacuju u telefon. Zato je Samsung izgurao na broj jedan što se android telefona tiče, ali i cena je otišla gore u odnosu na ranije... Što se Motorola telefona tiče, oni su kao krenuli sada intezivnije da se probijaju i naši youtube-ri ih ireklamiraju i hvale na sva zvona, jer su plaćeni i to je marketing... u suštini, oni će završiti isto kao Alcatel sa android telefonima. Vidim da sada guraju izgled i oblik kao što je samsung imao kod S8 i S9 serije. Sve isto, ali Motorola je kinez samo dobro upakovan i malo kvalitetniji delovi. :D To se oseti posle godinu dve korišćenja, jer da nisu ubacili čist android u njega, pitanje kako bi se ponašao u radu, a hvale se sa tim čistim androidom... :D

Vrh Dno