Šta je novo?

Samsung Galaxy A53

A53

Prilozi

• FOAvoY7WQAI34DM.jpeg.jpg
    FOAvoY7WQAI34DM.jpeg.jpg
    84.1 KB · Pregleda: 179
Mene interesuje kada će da krene prodaja, odnosno preorder i da li ide neki poklon, da li sestra da uzima ovaj ili da juri A52s.

Nema tu mnogi razlike, ali kao hajde da vidim.

Moje misljenje je da ne ceka, da kupi A52s, ipak je to "Snapdragon inside". 😁 I to proizveden od strane TSMC-a... Za Exynos iz A53 jos nema konkretnih testova, ali koja je sansa da je bolji od zmaja?🙂

S obzirom da je 778G trenutno najoptimalniji Android chipset (uz SD 865/870), sansa da bilo koji Exynos bude bolji od njega su negativne 😁

Podržavam, kao skorašnji vlasnik A52s 5G. Sad ih ima po oglasima i za 220-250 evra minimalno korišćeni.

Ljubitelj sam Samsunga, smatram njihov One UI najboljim u Android svetu, toliko je dobar da sam postao "zavisnik" (tesko cu preci na neki drugi UI), ali zbog politike rezanja troskova, zelim im sve manju prodaju. Postaju sve bezobrazniji.

Pošto vidim da pišete kupujte A52s dok ima, ima ih, proizvode se i dalje...
Ja sam pazario pre neki dan običan A52, ovogodišnja proizvodnja, baš je spomenuo prodavac da su stigle ture A52 i A52s iz sveže proizvodnje iako su generalno bili deficitirana roba.

Cena kod nas u prodavnicama 52999din + Buds live slušalice do 30.04.

Cjena kod nas sada je oko 7000den odnosno oko 110 eur, sto je previse. Momentalna cjena u Njemackoj su oko 70 eur, dok tamo za manje od 100 eur imas prosli top model od Sony koji svkako je bolji od ove Samsungove slusalice.

A53 je očekivano ispao fail zbog SoC-a.
Cijena je veća od A52s koji je bolji telefon od A53. Naravno da se ni jedan exynos te klase ne može nosit sa SD-om. I još sa A53 ne dobiš punjač.

Da, baš sam ispratio.

Ajde što je Snapdragon vs. Exynos nego što A52s ostavlja za dobar pedalj A53 i u sintetičkim testovima.

Screenshot_2022-04-04-14-44-21-440_com.google.android.youtube.jpg

Da li je neko kupio ovaj telefon, utisci?

Koliko ja znam, A52s nije dostupan na svim tržištima. A53 je u Americi dobar upgrade na A52 (5G) jer S nisu ni imali.

Samsung je mislio da malo "ispegla" situaciju sa ovim A53 u odnosu na A52S, tako što će doneti veću bateriju i unapređen software za kamera sistem. Tj. kako se pričalo, kamere su ostale iste kao na A52S, ali je software poboljšan i uspeva da napravi kvalitetnije fotografije.
To je trebalo da bude kao neki kompromis zbog slabijeg čipseta i odsustva punjača i 3.5 mm ulaza.
A stigao je i test na G. Areni gde se vidi da ni to nisu uspeli da odrade kako valja. Niti baterija duže traje, iako je za 500 mAh veća, niti su fotografije bolje u odnosu na A52S.

Samsung je ove godine uradio što i ostali konkurenti, izbacio gori i skuplji model no prošlogodišnji...

Verovatno najgora godina, kada je u pitanju srednji segment... Samsung, Xiaomi, Realme, svi pustiše podosta telefona koje treba zaobići zarad njihovih prošlogodišnjih pandana.

Ono o čemu se premalo priča kod A53 re: kamera i razlike u odnosu na A52s je Camera API podrška - A53 ima "limited" a A52s "Level 3", što je maksimum. U praksi to znači da je na A52s bez roota moguće imati 100% funkcionalan GCam, a na A53 skoro nemoguće.

Znači definitivno je A52s bolja kupovina od A53...

Jedina realna prednost A53 se svodi na softversku dugotrajnost. 4 Androida, i 5 godina zakrpa. Što znači, do Androida 16 i podrška do proleća 2027. godine.

Naspram A52s koji bi trebalo do Androida 14 i jeseni 2025. da bude podržan.

U suštini A53 će imati dosta bolji resell value ako neko misli da prodaje telefon za 2 godine recimo.
Ili ako neko stvarno mislim da ga koristi sve te godine, mada sumnjam da će neki veliki broj ljudi da koristi midrejdžera do kraja.

Ja jedva i godinu izdržim sa istim telefonom a kamoli do 2027 🤦‍♂️

Vrh Dno