Šta je novo?

Mobilni telefon Samsung Galaxy A52s ili Realme GT 5G

Koji mobilni telefon kupiti

Milos_00

Poznat
Učlanjen(a)
05.01.2022
Poena
35
Planiram da trenutni Xiaomi Redmi Note 8 Pro zamenim nakon 2 godine, planirao sam da uzmem Samsung A52s, ali sad vidim da je Realme GT 5G (8/128gb verzija) na akciji, pa im je cena ista tj. 40 000.
Znam da je Samsung u tom segmentu preporuka kao najzaokruzeniji telefon, ali Realme je iz višeg cenovnog segmenta.
Nisam osoba koja non-stop igra igrice, to mi nije prioritet, ali tu i tamo volim nešto da odigran. Treba mi telefon koji će lepo da radi barem 2-3 godine, da ne baguje.
Koliko je Snapdragon 888 greje u realnom radu net, yt, Instagram, a koliko u igricama (gledao sam recenziju i znam da ima bolje odrađeno hladjenje od nekih drugih telefona).
Ako neko moze da mi kaže šta je bolja kupovina, kakve su im kamere, baterije, ekrani (oba ekrana su Super amuled Samsungovi, tako da verujem da tu i nije neka razlika, ali možda grešim)...
Znam da je Realme iz višeg cenovnog segmenta, ali me interesuje kakav je u poređenju sam A52s?

Za slične pare moze da se nađe i Realme GT Neo2 (12/256 verzija), koji mi deluje kao bolja opcija od Realme GT 5G, jedino ne znam kakav je u poređenju sa A52s.
Kakva je kamera u poređenju sa Samsungom pošto nema OIS?

Taj Neo 2 je po meni bolja opcija od GT, pre svega zbog bolje autonomije.
U poredjenju sa A52s, Neo 2 je bolji u sirovoj procesorskoj snazi, bateriji, brzini punjenja, a A52s u kameri, IP67 i malo u softveru.

Vrh Dno