Šta je novo?

Samsung Galaxy A52 (5G)

Ne, on dolazi WW sa Snapdragon 778G.
 
Koliko mi je poznato, procesor je isti,. Kada sam kupovao, proveravao sam samo da li ima NFC (navodno nema ga na izdanjima na sva tržišta).
 
vidim da je ista cena po radnjama i na kupujemprodajem, 310 evra, nema smisla mlatiti se sa postarinama

koja je fora sa otvorenim kutijama po radnjama i imaju samo jedan komad u radnji, sto otvaraju te kutije?

kupis poklon nekome i treba da dobije raskupusanu kutiju
 
Izlozbeni modeli. Bili u vitrinama.
 
Ne mora znaciti. Možda je nas pametni zakon neko iskoristio. Naručio online čačkao malo telefon i vratio.
 
Kako A52s bolji sa kamerom, kad na testovima A53 ima bolju? U stvari kamere su iste, samo A53 bolje obradi softverski.
Mnogi ne uzimaju u obzir a jako je bitna stavka i stalno ponavljam: A52s ima punu podršku za Level 3 Camera2 API, a A53 nema, što znači da na A52s može da se instališe modovani Gcam bez roota i bilo kakvih modifikacija, a na A53 ne može.
 
Ne radi ovo. Probao na A52s i ne da download.
 
Ima na ovim stranama unazad, neko kacio sa sve config/xml fajlovima, ako vas ne mrzi da trazite.
 
Ovo bi moglo u prvi post za svaki telefon...
 
Zato sto se radi o aplikaciji koja se koristi iskljucivo na google pixel telefonima.
Za sve ostale mora da se koristi portovana (neoriginalna verzija).
Odes na sajt i pronadjes koja verzija odgovara za tvoj telefon, ili pregledaj malo temu posto vidim da je neko vec okacio odgovarajucu verziju.
 
Još neko sa A52s iz A1 zaglavljen na septembarskom peču? 😂
Čisto da znam da li je do A1 ili su ovi iz ProMobi nešto loše flešnuli. 😁
 
Vidim sada sa su izmislili novitet 52s NE.

Samo me interesuje šta taj New Edition nosi u sebi.

Ima li neko info?
 
Ja ga imam, ne bi me cudilo da je refabrikovan.
 
A13 i One UI 5 izašli u Rusiji za A52. Mene zanima ima li sad tu neke ograničenosti u funkcijama, posebno zbog Rusije? A12 sam instalirao preko češkog regiona, tako da nisam ništa drugačije primetio, ali sad već Rusija je skroz druga priča.

P.S. Molim bez komentara "gde žuriš, treba sačekati" i slično.

 
Komentari gde žuriš su realni i normalni. Oni odaberu tako jedan region da posluži kao beta testeri, puste tamo tu prvu verziju, sad čekaju da vide na šta se sve ljudi žale, pa će da peglaju bagove i da puštaju i u drugim regionima apdejt. Može proći i mesec dana i više da puste Android 13 world wide.
Ako baš imaš želju da budeš pokusni kunić i beta tester, slobodno instaliraj taj ruski rom. 😁
 
Razumem ja sve to, zato sam i hteo da izbegnem takve komentare jer mi je jasno i svestan sam "rizika". Samo mi je bitno da ne gubim neke funkcije zbog drugog regiona.
 
Instalirao One UI 5, šljaka top, bez greške za sada. Ima nekih stvari koje su očigledne promene, ali i dosta njih koje ili ne vidim/ne koristim ili ne umem da nađem - npr. video sam da bi One UI5 trebalo da ima neke naprednije opcije za izmene slika, ali ne mogu da nađem - editor izgleda isto kao ranije.
Najveća promena su definitivno ikonice koje se mogu prilagoditi temi, ali je problem što nemaju sve aplikacije te prilagodiljive ikonice - što nije do Samsunga nego androida i njihove politike da svaki developer mora da ubaci takve ikonice - pa mi ekran sada izgleda baš odvratno.
Druga stvar su notifikacije, izgledaju uniformnije, urednije, imaju ikonice sa leve strane u jednoj liniji, ali mi se čini da nema više onog spajanja, nego su sve otvorene ili izgledaju veće.
I zaključani ekran sada može da se menja, što je lep dodatak.

Telefon radi brzo, za sada. Jedina greška, mada retko se dešava, jeste da kada je isključen ekran i pokušam da otključam otiskom, onda kao da ne prepoznaje da sam stavio prst pa ništa ne radi, nego moram uključiti ekran. Ali mi se to desilo dva puta, nemam pojma zbog čega.

Još dosta stvari nisam isprobao, na primer One rutine i scene, imam pametne uređaje u kući na home assistant, tako da ne vidim potrebu za time na telefonu. A ni rutine mi nisu privlačne, gde god da sam, telefon koristim na isti način, ne ometa me na poslu ili faksu pa da moram isključivati neke stvari. Pozive još nisam obavio.

Sve u svemu, za sada je okej, ništa posebno.
 
Malo da dopunim utisak i spomenuti problem - ima neki taj bag da, kad je zaključan ekran, me reaguje čitač otiska prsta pa ekran mora da se "probudi", bilo na AoD ili skroz i tad radi otključavanje. Ali to se povremeno dešava, dakle nije konstantan problem.

E sad, možda je to samo kod mene, jer nisam brisao keš ili bilo šta drugo što bi verovatno vi brisati.
 
То се мени дешавало на А72, до неког јунског апдејта када се средило. Нисам брисао никакав кеш.
 
Nazad
Vrh Dno