Šta je novo?

Samsung Galaxy A52 (5G)

A52s ima proximity senzor dok je kod A52 virtualni? Tako pise na GSMareni.
Nema problema po pitanju toga?
 
A52s ima proximity senzor dok je kod A52 virtualni? Tako pise na GSMareni.
Nema problema po pitanju toga?
Svašta piše, ali istina je da uglavnom svi novi modeli imaju virtualni proximity senzor.
Kao što za neke modele ne piše da je GG, a imaju.
Ne treba verovati svemu što piše na GSMareni.
 
A52s ima virtuelni proksimiti senzor. Uglavnom radi dobro, imam telefon skoro dva meseca i jednom mi se upalio ekran tokom dužeg razgovora i nije hteo da se odmah isključi kad sam ga malo odmakao pa vratio, tako da sam u toj situaciji isključio ekran pritiskom na power dugme.
 
Evo skoro 48h se druzim sa ovim telefonom (A52s 5G) i imam samo rijeci hvale, odusevljenje ne krijem. Dolaazim sa iPhone 12 koji je duplo skuplji ali uopste nije duplo bolji, pitanje je cak i da li je. Po pitanju brzine procesora vjerovatno jest, to meni ne znaci mnogo. Iako je ovaj plasticni dobar osjecaj imam dok ga koristim, uopste ne djeluje jeftino kako sam gledao da spominju u recenzijama na Youtube. 120Hz i baterija od 4500 mAH su me prijatno iznenadili, jer imao sam 120Hz i na S21 (snapdragon) i na Mi 11, baterija je bila kao 60% ove. Trenutno ne koristim drustvene mreze, moguce da one uticu na skracenje iste. Kamera mi je vise nego zadovoljavajuca, zadovoljan sam.
 
Da li neko zna ima li negde u Beogradu izložen i upaljen A52s da može da se testira malo. Kod nekog od operatera, ili u nekoj većoj radnji. Dosad sam samo vidjao izložen a52 za koji napišu da je A52s. Zanima me da testiram brzinu. Dvoumim se izmedju njega i Poco f3. Poco je realno brzi samo me interesuje kolika je ta razlika. Uzeo bih Poco da nema onako shebane boje na stock cameri.
 
A dobro sad. Nije baš da su samo brojke. Evo npr otvori coinmarketcap na iPhone 12 i na običnom a52. Uporedi koliko treba jednom a koliko drugom.
Ili Aj da ne bude da sam izabrao telefon koji je 3x skuplji. Uzmi pomenuti Poco f3 koji je iste cene. A52 običan se vuče kao prebijena mačka naspam njega
 
Ta brzina meni nista ne znaci. Imao sam iP12 i bas mi je drago sto sam presao na ovaj telefon. Dobio sam dvije godine garancije, nadam se da cu ga zadrzat kod sebe dok ne istekne jer cesto to mijenjam.
 
Poco F3 je brži u igrama i u benchmark testovima, u svemu ostalom ga MIUI uspori dovoljno da ga A52s prestigne.



 
Po čemu prepoznati original Samsung masku za ovaj telefon?
Ima li neko možda sliku? Ne bih da za punu cijenu dobijem aliexpress original
 
Ranije ovdje pitah za printscreen gesture, pošto je ova koju je Samsung inicijalno zamislio, sa prevlačenjem dlana, potpuno neupotrebljiva.
Nevjerovatno, ali rješenje se nalazi u Samsungovoj kuhinji: One Hand Operation +
Podesio prevlačenjem sa lijeve strane printscreen, a sa desne volume control. Savršeno radi i tasteri više nisu potrebni.
Možda nekome bude od koristi.
 
Također da napišem svoje iskustvo, prešao sam sa iphone Xs Max i mogu reci da je ekran svjetliji vani na a52s i primjeti se 120Hz ekran, također baterija je bolja, što se tiče fluidnosti a52s glađe radi jedino je na iphonu prelazak iz aplikacije u aplikaciju ljepse ispeglan sto se nekad primjeti na a52s da trzne milisekundu. Kamera glavna je na a52s solidna i rekao bih da je bolja od iphona dok iphone bolje radi portret, sve u svemu odlican telefon za ove pare.
 
Sestra mi koristi sve Iphone(osim 12) posle samsung s7edge modela.Nije mi jasno zasto bi bilo ko uzeo npr. polovan ip 11 u odnosu na ovaj telefon.Osim nekog osjecaja da je "kvaliteniji" i skuplji ništa nije bolje na tom telefonu...
 
Ne znaš dok ne izadje one ui 4 sa andoidom 12,mozda ce android 12 da vuce vise resursa pa valja doplatiti za 8gb verziju...A i brzo ce praznici,nece to biti tolika razlika u cijeni...
 
Sestra mi koristi sve Iphone(osim 12) posle samsung s7edge modela.Nije mi jasno zasto bi bilo ko uzeo npr. polovan ip 11 u odnosu na ovaj telefon.Osim nekog osjecaja da je "kvaliteniji" i skuplji ništa nije bolje na tom telefonu...
Pa ne znam iskreno, ni meni nije jasno. Ja sam prodao svoju 12 obicnu i srecan sam sad, nisam se pokajao. Uopste nije ajfon 12 duplo bolji(duplo skuplje kosta), pitsnje je i da li je. Video je svakako bolji, ostalo ne bas.
Kako me baterija odusevila na ovom A52s, 120Hz stalno, popaljeno sve i svasta... Xiaomi mi 11 mislim da bih dva put vec punio kako da sam ga ovako koristio.
 
Da li ima i koji GCam za A52, a da je primetno bolji od stock aplikacije?
 
Ja nisam naišao uopšte na verziju koja radi na ovom telefonu.Zamrzava se ekran posle 2-3 sekunde...
 
Da li ima i koji GCam za A52, a da je primetno bolji od stock aplikacije?
Nema. 🙂 Samsung je prilicno ispeglao softver sto se toga tice, a gcam nema ko da razvija, niti postoji Pixel telefon sa tim SoC-om i senzorom, pa da se izvlaci maksimum kao onomad sa Xiaomi Mi8 i slicnim telefonima.
 
Ja nisam naišao uopšte na verziju koja radi na ovom telefonu.Zamrzava se ekran posle 2-3 sekunde...
Probaj verziju 8.1 BSG ali moras ovo uraditi u setingsu gcama :
For a52s gcam

Set the photo session to 61444 or 61448 or eisv2 or eisv3 for all cameras

(EISv2 = 61444 and EISv3= 61448)

(For bsg gcam: Go to settings > modules > back > photo session
And repeat for other lenses)

And all the gcam in the notes should work
Ovo sam kopirao iz neke Telegram grupe .
Ja koristim A72 i sa gcam iskreno i nije neka velika razlika...mooozda za nijansu bolje fotke pravi gcam u zatvorenom prostoru i ima taj astrofoto. Inace u vecini situacija koristim stock cameru.
 
A da li za 52S seriju GCam pravi razliku, posto nije isti SoC?
 
Skinuo sinoc MGC 8.3 verziju da isprobam.Radi na način koji je @cileanac objasnio ali su mi slike nekako kao od plastelina u odnosu na stock cam...Uporedjivao sam ih stvarno samo u nocnim uslovima...
 
Koliko izvucete Sota na A52s? Usput na kojem patchu tj. Iz kojeg mjeseca je?
 
Meni je oko 7h i koji minut mozda najvise sto sam, pola dana wifi pola dana 4G, 120Hz itd popaljeno svasta. Ja sam zadovoljan . Ponekad 5h i ostane preko 30% kad krenem u krevet, ponekad 6h i ostalo 20%. Malo i drustvene mreze, gledanje videa tj ponekad film neki, bez igrica.

Mislim da je sasvim korektno za prosjecnog korisnika.
 
Ja sam baš zadovoljan baterijom. Obzirom da dolazim sa xiaomia koji nazivno ima uvijek jače baterije, čudi me da Samsung marketinški više ne forsira ovaj segment. Jednostavno im je softver bolje optimizovani iz manjeg kapaciteta baterije izvlače jednku ili bolju autonomiju.
Posebno jer se ova priča danas da prodati kao "zelena", a to je baš baš moderno
 
Nazad
Vrh Dno