E ovako... vise vas je pitalo kakav je one ui 5 i uglavnom ste dobili odgovore kako radi odlicno, fluidno i sve super. Ja sam napredniji korisnik, do pre godinu i po dana koristio sam uglavnom Huawei flagship modele, P i Mate seriju. Znate i sami sta se desilo sa njima, presao sam na Samsung, nisam se odmah zaleteo i kupio najbolje sto nude nego eto, odabrah a52s. U pocetku sam bio zadovoljan ali vremenom sve vise primecujem da ovom telefonu ocigledno nesto fali jer nema tu brzinu i fluidnost kao neki drugi modeli sa SD778g chipom. Verujem da je dobrim delom uzrok i sporija UFS 2.1 memorija i LPDDR4x Ram. No ponavljam, prvih nekoliko meseci bilo mi je to skroz ok. Sada sa poslednjim apdejtom animacije jesu fluidnije i lepse za oko. Medjutim nisu konzistentne vec u 30 - 40% slucajeva itekako znaju da trznu i uspore... cini mi se da je skrolovanje kroz galeriju velikom brzinom i drustvenim mrezama manje smooth. Razumem da je ovo midranger ali opet drugi modeli sa 778g procesorom ipak pokazuju bolje performanse. Dalje, one ui definitivno po meni jeste najbolji android skin, sa najvise opcija a njegova verzija 5.0 nudi sve sto korisnik moze pozeleti. Rutine odavno koristim, nastavicu i sada. Cini mi se da je citac otiska prsta sada brzi i manji je procenat "promasaja" u odnosu na verziju 4.1. Sto se kamere tice nisam primetio neke razlike. Svidja mi se poboljsani izgled notifikacija, call background interesantna opcija. Da me neko ne shvati pogresno, i dalje je ovo jedan od najboljih izbora u klasi, samo sto eto, mom oku ne promice taj lagg i trzanje animacija. I na kraju pitanje... da li jos neko ima problem sa Google Messages aplikacijom? Nove kontakte koje dodam u imenik ne prepoznaje, vec mi ih u aplikaciji prikazuje samo kao brojeve... deinstalirao sam na pocetnu verziju pa opet instalirao, brisao kes ali nista nije pomoglo... Pozdrav svima!