Instalirao One UI 5, šljaka top, bez greške za sada. Ima nekih stvari koje su očigledne promene, ali i dosta njih koje ili ne vidim/ne koristim ili ne umem da nađem - npr. video sam da bi One UI5 trebalo da ima neke naprednije opcije za izmene slika, ali ne mogu da nađem - editor izgleda isto kao ranije.
Najveća promena su definitivno ikonice koje se mogu prilagoditi temi, ali je problem što nemaju sve aplikacije te prilagodiljive ikonice - što nije do Samsunga nego androida i njihove politike da svaki developer mora da ubaci takve ikonice - pa mi ekran sada izgleda baš odvratno.
Druga stvar su notifikacije, izgledaju uniformnije, urednije, imaju ikonice sa leve strane u jednoj liniji, ali mi se čini da nema više onog spajanja, nego su sve otvorene ili izgledaju veće.
I zaključani ekran sada može da se menja, što je lep dodatak.
Telefon radi brzo, za sada. Jedina greška, mada retko se dešava, jeste da kada je isključen ekran i pokušam da otključam otiskom, onda kao da ne prepoznaje da sam stavio prst pa ništa ne radi, nego moram uključiti ekran. Ali mi se to desilo dva puta, nemam pojma zbog čega.
Još dosta stvari nisam isprobao, na primer One rutine i scene, imam pametne uređaje u kući na home assistant, tako da ne vidim potrebu za time na telefonu. A ni rutine mi nisu privlačne, gde god da sam, telefon koristim na isti način, ne ometa me na poslu ili faksu pa da moram isključivati neke stvari. Pozive još nisam obavio.
Sve u svemu, za sada je okej, ništa posebno.