Šta je novo?

Samsung G810 - ili...?

ZeeGerman

Čuven
Učlanjen(a)
05.01.2002
Poena
725
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D & DeepCool LS720 WH
Matična ploča
Gigabyte AORUS Elite AX ICE AMD B650
RAM
32GB Corsair Vengeance DDR5-6000 CL30
GPU
PowerColor 7800 XT Hellhound Spectral White
Storage
Samsung 980 PRO 1TB & 2x500GB SSDs
Zvuk
on board
PSU
THERMALTAKE Toughpower GF A3 Snow 850W
Kućište
Lian Li O11 Dynamic EVO RGB
Monitor
DELL 27" VA S2722DGM
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3S & Genesis Thor 303
Ostale periferije
Synology DS 220+
Laptop
DELL Latitude 5410
Tablet
Samsung Galaxy Tab S7+
Mobilni telefon
Honor Magic6 Pro
Pametni uređaji
Usisivač!? Jesam učestvovao u diskusiji, ali baš da koristim tako nešto.... :D
Pristup internetu
  1. Optički internet
Volim glomazne telefone. Nemam neke preterane prohteve, mada svakako necu uzeti telefon bez wireless-a.

G810 mi je zapao za oko jer me zaista odusevljava dizajnom. Generalno nisam ljubitelj Samsunga, SE telefone jos manje gotivim. HTC i Nokia su vrh, a recimo i to da HTC-a imam i koristim mozda 20% njegovih mogucnosti.

Sa druge strane, Nokia u N seriji nema model koji mi se svidja, a da je pri tom i maksimalno funkcionalan. Generalno, sve Nokie iz N serije smatram igrackama. N95 8GB mozda jedino iskace iz cele price, ali mi je krtog kucista i prilicno preecenjene vrednosti. E71 i E66 su mozda i najkvalitetnija resenja za mene, ali E71 mi neodgovara zbog tastature (nije za moje prste), dok E66 mozda i jeste pravi model za mene.

Ipak, Samsung G810 mi se mnooogo svidja. Velik ekran, dobra kamera (nije da je necu koristiti), ima wireless. GPS mi ne treba, ali nece da smeta, ostale "stvarcice" kod njega su manje-vise standardne.

Pitanje glasi za one koji su koristili isti:

VREDI LI? Dizajn i izrada su me odusevili, ali da li bi i funkcionalnoscu? Ipak nisam imao prilike da ga vidim ukljucenog, samo sam se igrao sa njim ugasenim :d

hvala

Poslednja izmena:
Volim glomazne telefone. Nemam neke preterane prohteve, mada svakako necu uzeti telefon bez wireless-a.

G810 mi je zapao za oko jer me zaista odusevljava dizajnom. Generalno nisam ljubitelj Samsunga, SE telefone jos manje gotivim. HTC i Nokia su vrh, a recimo i to da HTC-a imam i koristim mozda 20% njegovih mogucnosti.

Sa druge strane, Nokia u N seriji nema model koji mi se svidja, a da je pri tom i maksimalno funkcionalan. Generalno, sve Nokie iz N serije smatram igrackama. N95 8GB mozda jedino iskace iz cele price, ali mi je krtog kucista i prilicno preecenjene vrednosti. E71 i E66 su mozda i najkvalitetnija resenja za mene, ali E71 mi neodgovara zbog tastature (nije za moje prste), dok E66 mozda i jeste pravi model za mene.

Ipak, Samsung G810 mi se mnooogo svidja. Velik ekran, dobra kamera (nije da je necu koristiti), ima wireless. GPS mi ne treba, ali nece da smeta, ostale "stvarcice" kod njega su manje-vise standardne.

Pitanje glasi za one koji su koristili isti:

VREDI LI? Dizajn i izrada su me odusevili, ali da li bi i funkcionalnoscu? Ipak nisam imao prilike da ga vidim ukljucenog, samo sam se igrao sa njim ugasenim :d

hvala

Ja sam ga skoro uzeo i za ovo kratko vreme koliko ga koristim mogu da kazem da je telefon ok. E sad meni se naprimer nesvidja sto zelena i crvena slusalica nisu izbacene spolja tj. nemozes da se javis na poziv pritiskom na jedan taster, sto stvarno ume da smara. I neznam, ovo mi je prvi telefon sa slajderom, ipak su mi nekako monoblok resenja prakticnija. Inace telefon je napravljen kvalitetno, deluje nekako cvrsci od npr. nokie n95, solidno je brz ali mi se cini da je npr. malo sporiji od e51, telefona koji sam imao pre g810. Ekran je ok, veliki je, samo je na suncu slabije vidljiv. Garmin sam instalirao i radi ok, samo gps trosi bateriju bas dosta ali to je pretpostavljam normalno. Nisam stigao da probam da li funkcionise skidanje zastite za sertfikate, ali pretpostavljam da to funkcionise, toliko od mene ,pozdrav

jeste proslo desetak dana od posta ali listajuci bench naleteh na temu...

danas kupio telefon i samo reci hvale.

izrada, od tastera preko ekrana do cinjenice da moze da se puni preko usb-a (da, da, konacno) i da ima sve sto se pozeleti moze, za coveka koji ima velike ruke telefon je idealan.

jednom recju niko nece pogresiti. videcemo sledecih dana.

Poslednja izmena:
Reci mi samo, da li je "dovoljno" glasan kad zvoni? Od glasne muzike gluv sam ko top, a ovo je je umelo da mi bude problem. Naravno, diskutabilno je sta je za koga "dovoljno glasno", ali mi bar kazi tvoje iskustvo.

Pitanje za vlasnike ovog modela:

Kupio sam ga pre par dana, i čini mi se da je zvuk melodije zvona dosta jači od onoga prilikom reprodukcije mp3 pesama. Da li podržava DiVX kodek, i koji program koristite za reprodukciju?

I da li se može rešiti problem nezaključavanja telefona, odnosno, kada zatvorim slajder, neki put se zaključa tastatura, a neki put ne?!?

xex, da nisam video ovu temu, ne bih čuo ni za telefon,a mogu reći da baš super izgleda, još je i smart model (dobro, jedino što je symbian mi ne odgovara baš, ali ne možeš baš gledati sve sitnice).

moram nešto da primetim - evo ovaj telefon ima kameru od 5MPix, ali i dalje to izgleda tako jadno da ne shvatam poentu gađanja MPix-elima i maximalnom vrednošću? nije li bolje staviti skromnih 2 ili 3MPix, a da to igleda odlično, nego nagurati što više, a da to daje "nekakve" rezultate?

Pozdrav,
kako da podesim sifru da mi se zakljuca tel. da ne moze niko da cacka po njemu i da se javi naravno?
ako ne moze direktno na tel. koji mi program preporucujete za to ?

Vrh Dno