Šta je novo?

SAMSUNG - Flat kabel ili slider ?

Dark Angel

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
XEON E5440 mod 775
Matična ploča
ASUS P5B
RAM
6 Gb
GPU
GIGABYTE 1050 TI
Storage
SSD Biostar 240Gb + HDD...
Zvuk
XONAR D 2
PSU
CORSAIR
Monitor
SAMSUNG 32" TV
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER x2
Ostale periferije
LOGITECH Z-5500
Laptop
ASUS VIVOBOOK OLED 1513, MACBOOK PRO 5.2 + 7.1 + ...
Tablet
ASUS TRANSFORMER
Pristup internetu
  1. Optički internet
Nakon godinu dana koristenja crkao mi je flat kabel na E700...
posto se popravak nesto i ne isplati razmisljam da ga zamenim za E820/850 ...
interesuje me da li i ovi slider modeli boluju od ove flat "bolesti" ili je kod njih to drugacije reseno ?

Sigurno da ima flat kabl i na slider telefonu. Ako je rešenje kao kod Nokie 7650, onda je to sve vrlo slično telefonu na preklop, samo što se flat krivi celom dužinom. Dobro odrađen kabl bi morao da izdrži mnogo mnogo otvaranja i zatvaranja aparata. Očigledno kod E700 to nije odrađeno kako treba.

Nemoj da me drzis za rec jer sam ovo samo CUO da i kod E8xx ima problema ali sa slajder mehanizmom,tj ima valjda oprugu samo sa jedne strane pa kad oslabi... dok je recimo na D500 to ispravljeno i otvara se poluautomatski ali je on ipak dosa skuplji!
Pozdrav

Malo offtopic, ali šta je glavna pobuda budućih vlasnika Samsung aparata da kupe baš taj telefon? Nekolicina modela je vizuelno dopadljiva, vrlo mali broj mi se umereno sviđa, ali ne postoje za naše tržište. Ovo što se može kupiti kod nas mi se dojmi samo vizuelno, kao što rekoh, ali u svim ostalim aspektima apsolutno ne opravdavaju cenu.

Konkretno pitanje: zašto uzimate baš Samsung?

Zato sto se svidja devojkama, ne bih znao ni jedan drugi razlog zbog koga ga uzimaju
i devojke i muskarci!

?

Nemanja je napisao(la):
Zato sto se svidja devojkama, ne bih znao ni jedan drugi razlog zbog koga ga uzimaju
i devojke i muskarci!

Ok....
ukapirali smo tvoju nebulozu :S:
Nokia je za bate , a samsung za seke ...

ma daj :smash:
koji ti je :banana:

Aa, ti imas Samsung?
Izvini.

Dark Angel je napisao(la):
Nakon godinu dana koristenja crkao mi je flat kabel na E700...
posto se popravak nesto i ne isplati razmisljam da ga zamenim za E820/850 ...
interesuje me da li i ovi slider modeli boluju od ove flat "bolesti" ili je kod njih to drugacije reseno ?

Da li se otvara ovako ili onako nije bitno,bitno je da sve sto se otvara ima flet kabl samo sto je kod tih modela E820/850 nesto jeftinija zamena fleta :D

A ja ne znam sto svi uzimaju te telefone na preklapanje kad preklop jednog dana (pre ili kasnije) MORA da se prekine. Pa razmislite (samo logicnki), sta se desava sa zicom (bakarnom, aluminijumskom, srebrnom) ako je stalno savijate/vracate? Osim secenja secicama (cvikcanglama :D) to je drugi nacin prekidanja zice. "Preklop" bi mogao da traje jedino ako bi postojali klizni kontakti izmedju ta dva dela telefona. Doduse, onda bi tu postojalo "trenje", pa bi povrsine morale da budu pozlacene, kontakti "podmazivani" nekako. A i sve bi to, posto je mehanicke prirode, verovatno bilo ogromno, da se ne bi skrhalo posle par otvaranja/zatvaranja.

Lepo uzmete telefon "u komadu" i ne razmisljate :,,:

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Za to sto takvi telefoni mogu da imaju mnogo vece i kvalitetnije ekrane a i deblje-veceg kapaciteta baterije,mada ovo kod Samsunga nije slucaj,a zasto bi morao da postoji kontakt kod slajder ili telefona na preklop,mogli bi da se sete da rese snabdevanje ekrana strujom bez fizickog dodira i da taj spoj necim zatvore da nebi dolazilo do kratkog spoja ili crkavanja ako se ovlazi ili sta vec i onda nebi crkavali!
Pozdrav

Preklop

e...
svako ima neki svoj razog ( pod pretpostavkom da to nisu pare kao limitirajuci faktor) ... zasto bas uzima odredjeni model mobilnog telefona.
Posto se bavim dizajnom... kod mene je jedan od presudnih kriterijuma dizajn telefona uz naravno ostale karakterisitike koje i ne moraju presudne, jer mobilni telefon nije namenjen da bude digitalni fotoaparat i sl.
Pored toga bitno je da lepo "lezi" u ruci ... da ima dobar ekran,i jednostavno da ga vlasnik prihvati kao "deo sebe"....
Ko razume shvatice, a ostali ... :S:

Nazad
Vrh Dno