Šta je novo?

Samsung F3 1.5TG EcoGreen?

Sale

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
09.01.2002
Poena
660
Vidim da su se i kod nas pojavili Samsung F3 EcoGreen drajvovi pa me zanima koja je razlika u odnosu na F2 EcoGreen seriju?

Po specifikacijama sa Samsung sajta F2 je tiši, manje troši i ima bolji Transfer Rate? U pitanju su akademske razlike ali ipak... Koja je onda svrha lansiranja F3 EcoGreen serije?

Dobro pitanje, ali cini se da jos uvijek niko nije upucen... :S Vrijeme ce pokazati!

Ono sto sam saznao u par prodavnica,je da im je cena ista i za F2 i F3, klasična priča o smišljanju kombinacija da se sve odjednom proda..

Prema IT svetu, ne bih rekao da im je cena ista/slicna:smash:
Kod:
http://www.itsvet.com/proizvodi/samsung/comp_comp_hdd/producer/1

Ljudi jel neko pazario taj ecogreen f3 ?

Ja hocu da uzmem nesto 1,5T za bekap, pa mi treba proverena opcija.
I na kraju na koliko se vrti taj f3?

5400 i koliko sam shvatio na forumu, ovo je idealno za storage/backup varijante.

Ljudi jel neko pazario taj ecogreen f3 ?

Ja hocu da uzmem nesto 1,5T za bekap, pa mi treba proverena opcija.

Pre dve sedmice kupio sam dva Samsung Spinpoint F3 EcoGreen (HD153WI).

Još uvek je rano za poređenje sa dva F2 EcoGreen (HD154UI) koja imam već nekoliko meseci.

HDD-ove povremeno priključujem pomoću eSATA na računar.

5400 i koliko sam shvatio na forumu, ovo je idealno za storage/backup varijante.

Da da, za to mi i treba, ali nikako da provalim(o) koja je razliak izmedju f2 i f3 verzije !!

...valjda ce se neko javiti, pa da idem da pazarim to vec jednom :D

koliko vidim jedina razlika je sto F3 HD153WI ima 32MB buffer, dok F2 HD153UI ima 16MB. oba su na 5400...
pretrazi malo google da li ima nekih poredjenja

Dobra tema. Ko prvi nesto sazna neka javi. I mene zivo zanima koja je razlika izmedju ta 2.

Realno ljudi taj disk i kao sistemski moze da bude sasvim OK, pa recimo moj disk na laptopu im transfer od 30 mb/s sekvencijalno... pa opet zavrsava neki posao... tako da bez brige :)

OK disk... kome znači sintetika, dole su fotke u poređenju sa F3 od 500GB koji je ipak 7200rpm. Temperatura nešto veća od poželjne jer je završio u lošije provetrenom delu kućišta, ne čuje se dok radi, brzina u kopiranju velikih fajlova od 60 do 100 MB/s.

Prilozi

• hd-tach.png
    hd-tach.png
    56.5 KB · Pregleda: 77
  • hd-tune.png
    hd-tune.png
    49.1 KB · Pregleda: 60
Ti nemaš HD153UI već HD154UI, ako je tačno napisano u Moja mašina.

Heh, vidi stvarno, nisam obracao paznju.
U svakom slucaju, ni kao sistemski disk nije uopste los.
Mada, trebao bih sad da uzmem neki Samsung F3 od 500GB, pa bih mozda video da je ovaj sto sad koristim ipak spor..

Vrh Dno