Šta je novo?

SAMSUNG DVD-R120 recorder FIRMWARE upgrade?

nstomi

Slavan
Učlanjen(a)
09.07.2005
Poena
304
kupio sam SAMSUNG DVD-R120 recorder. Cena mu je ok(oko 21000 din u Novom Sadu). nije skup ali nije tako ni los. Ovaj uredjaj za divno cudo pusta i divX formal sa prevodom. Interesuje me da li neko zna gde mogu da nadjem FIRMWARE upgrade za ovaj uredjaj kako bi resio problem sa prepoznavanjem prevoda na divX(ucitava iskljucivo ako je isto ime filma i prevoda).thanxxx

Firmware Upgrade neispravan na oficijalno samsung sajtu!!! help!

upravo sam uradio FIRMWARE upgrade i ladno su stavili neki pogresam firmware na oficijalni sajt www.samsung.com/hu !!!
molim vas da li neko zna neku adresu gde mogu naci originalnu verziju firmware-a za samsung dvd-r120

firmware za samsung

USPEO sam da nadjem official firmware REGION 2-EUROPE za samsung recorder dvd-R120, pa ako nekom treba neka mi pise, poslacu mu u mail-u:)

Jel tacno da radi sa - i RAM diskovima, a sa + nece? Ili opet samo fora zbog licenci ili cega vec (nekih para :)).

Kakav je kvalitet snimka u LP modu?

Zvuci mi super fora sa DV konektorom, pa snimak sa camcordera prebacis direktno na DVD i cao :)

To sto pusta DivX+subs je dodatni PLUS. Kolika je velicina titla? Region 2, kapiram podrzava YU slova?

moje iskustvo sa SAMSUNG DVD-R120 recorder-om

pozdrav!
da radi sa RAM diskovima...na + ne snima! jedino minus...(ali ok. to mi ne predstavlja problem)...
pusta diskove snimljene i na +/-
kvalitet snimka u svakom modu je preteran!! (imam tv od 100Hz-a, tako da mogu lako da uocim da li je slika ok ili ne)
ima 5 modova snimanja
1.extra kvalitet oko 1 sat
2.SP isto extra kvalitet 2,5 sata
3.LP skroz dobro 4 sata
4.EP isto dobro 6 sati **slika malko blurovana(blago zamucena-kao npr.divX)
5.EP extended, 8 sati...i ovo je zadovoljavajuce, cuje se kompresija zvuka, kvadratica i dalje nema, priblizno snimku sa VHS-a..tacno se vidi da su se trudili oko kvaliteta video zapisa.. kvadratica ama bas nigde nema ni u jednom modu-naravno da mora biti slika losija kada se snima na modu od 8 sati, ali je i dalje ok. blago je blurovano i jaako sam zadovoljan!!!

sto se tice kopiranja(kada ukljucim direktno drugi DVD uredjaj u njega), naravno NE MOZE!!! i dalje nema hackovanog firmware-a...stavio sam originalni disk(sa standardnom zastitom) i kada sam pritisnuo rec, izbacio mi je poruku da nije moguce snimanje zbog copy protekcije.

odlicno radi sa dvd-rw diskovima...pises-brises koliko god zelis...

kao sto sam vec naveo, ovaj uredjaj je prvenstveno dvd recorder...
nisam nista drugo ni ocekivao...slike pusta ne daj boze sporo sa onim dosadnim izlistavanjem slike, mp3 ne ispisuje puno ime file-a(pesme), spor je,
kada ga upalim treba mu sto godina da mi izbaci dvd-vrata..
mpeg2 format ne prepoznaje(video zapisi koje sam zabelezio na kompu sa DVB karticom(skystar2)...npr. pioneer 470 bez problema pusta sve vrste mpeg formate

divX- ocaj!!! zaglupljuje se tokom gledanja, slika povremeno kasni, muti se i ponekad treba 10 sekundi da se ponovo nesto vidi..onda opet radi koji minut pa se opet zaglupi ili zakuca pa moram da ugasim dvd i ponovo da ucita disk...

divX prevod pusta srpska slova, ok. velicine, ali oko 20 sekundi ranije tako da je prevod totalno neupotrebljiv(probao sam nekih 30-40 cd-a)...ma kontam nisu zeleli da trose novac za poboljsanje kvaliteta divX-a...ali ok zato je dobar dvd recorder..ko zeli dobar divX neka uzme PIONEER ili nesto slicno
naravno regija 2 jedino radi...a koliko ja mislim (s obzirom da ovaj model nije i nece biti popularan hackerima-nikada i nece ni biti hackovanog firmware-a)...sto da trose vreme na glupi samsung, kada postoje daleko bolji brendovi koji ulazu u svoje uredjaje...
samsung dvd recorder sam kupio iskljucivo zbog niske cene...

bas me zivo zanima jel ima onu mogucnost da premotavas ono sto si snimio na RW pa da presnimis.Tipa snimio si 5 sekundi vise pa da premotas-tj.obrises tih 5 sekundi pa preko toga nasnimis.

Pretpostavljam da ne moze ali ipak pitam.

e pa gresis...
MOOOZE..kao sto sam vec rekao, sjajan je rekorder!! pises-brises ..i to radi neverovatno brzo i jednostavno.
npr. snimis nesto 2 minute(u HQ modu), stopiras, prebacis kanal pa opet snimis sat vremena(u EP modu). pa izvadis disk..pa opet sledeci dan snimis nesto. pa onda obrises sta ti se ne svidja(ima menu, na kome mozes non-stop da vrsis promene, npr. da rename-ujes video zapise)..super je to sto nije bitan redosled zapisa..izbrises nesto sa pocetka, pa zatim npr. iz sredine a on proracuna koliko ti je ostalo vremena da jos posle snimas..
kada si siguran da vise ne zelis da editujes disk, napravis krajnji interfejs menija, izaberes opciju DISC FINALISE.(to traje oko minut)..i tek onda ce taj disk moci neki drugi DVD da ga procita
samsung dvd po default-u pravi chaptere na svakih 5 minuta sto je ok.

ups nisam te bas razumeo:(

jao sori, ja se zapricao, a nisam bas razumeo tvoje pitanje...
e pa u pravu si.. to vec ne moze! (da vec snimljeni materijal naknadno obradjujes,seckas)...za to postoje programi na racunaru..ja sam koristio razne, ali veoma su zahtevni..moras da imas turbo komp da bi tako nesto uradio brzo i kvalitetno..

Jesi li proabo da koristis DV interfejs? Kako izgleda prebaceni snimak? Jel isto biras LP/SP...

ipak moze da se edituje snimljen materijal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

malo sam citao user manual i naisao na deo gde opisuju kako se vec snimljeni materijal naknadno moze editovati(znaci npr snimio sam nesto sa tv-a i zelim da izbrisem sa pocetka 5 minuta ili sa kraja)..e pa moguce je, naravno na RW diskovima...postoji neki mod dvd R i dvd RV...e pa u RV modu je ovo moguce...
eto super fora... nije potreban racunar :smash: :smash: :banana: :banana: :banana: :banana: :banana: :banana: :banana:

jos uvek niko nema FIRMWARE UPGRADE ZA OVAJ MODEL(samsung dvd-r120)???????????

nstomi je napisao(la):
USPEO sam da nadjem official firmware REGION 2-EUROPE za samsung recorder dvd-R120, pa ako nekom treba neka mi pise, poslacu mu u mail-u:)

Posalji. Mogao si da postujes link, ako nije na warezu.

Vrh Dno