Šta je novo?

Samsung DVD-P380 Firmware

NorthGate

Čuven
Učlanjen(a)
01.01.2004
Poena
785
Da li neko zna šta donosi ovaj novi Firmware?
Pošto na njihovom sajtu ne piše šta i koja su poboljšanja,pa ako neko zna neka to podeli i sa nama.

Zna li neko odgovor na pitanje iznad?

kako sam citao na stranim forumima, ne radi taj firmver koji je okačen na sajt. Samsun po zahtevu salje na mail updateovani firmvare koji rad. Nisam probao kakav je taj.

Malo mi je nelogično da stavljaju na svoj sajt koji ne radi,a da na zahtev šalju na mejl koji radi.

Pa i meni, nisu valjda toliki ******, osim ako to ne rade namerno, al opet ne znam zašto. kao što rekoh na Elitu tako ispada po postovima sa ongtalijnskog foruma. Ja nisam uspeo da napravim cd koji bi p-380 video kao firmware upgrade sa ona dva fajla koja se mogu skinuti na sajtu samsnga. Da, rinejmovao sam u built.img (probao i velika i mala slova), rezao kao ISO... sve sto treba po PSu. I nista oper error. Ne smem da probam taj koji je okacen na Megaupload dok ne vidim reakcije. Mozda je neka sabotaza pa zbog glupog problema sa velicinom i boljom fonta, da userem ceo uredjaj. sacekacu jos malo.

Ja sam im slao mejl preko njihovog sajta i naravno da mi nisu poslali frimeware,nego me uputili na neki link da izaberem svoju zemlju i, tako ga zatražim da mi pošalju,koje naravno nema na spisku.Ja im napišem da nema moje zemlje na spisku,ali odgovora nema.Ko zna kako ovo može da se odradi kako treba.

ja flesovo samsung tv sa firmware-om sa samsungovog sajta i sve je ok, tako da nevidim zasto i taj firmware nebi radio.
takodje sam flesnuo sve uredjaje koji su mogli da se flesnu sa raznim firmware-ovima i nikada nisam imao problem.
vazno je da skines firmware koji je pisan za odgovarajuci uredjaj ( u ovom slucaju sa sajta proizodjaca uredjaja ), sledis uputstva za flash sa sajta i bice sve ok.
ja bar do sada nisam imao problema

a uputstvo za flashovanje je u manuelu pored firmwarea

Introduction
Samsung will often support the software upgrade to
improve the performance of this unit to the latest
status, through Samsung Internet Site
(www.samsung.com).
Because the specially new mpeg4 codec continues and
it is appearing. What improvements are made depends
on the upgrade software you are using as well as the
software that your DVD-player contained before the
upgrade.
How to make an upgrade disc
Write the downloaded file onto a blank CD-R or CDRW
disc, using the following settings:
Upgrade procedure
1. You have to download a new file through Download Center
of Samsung Internet Site (www.samsung.com).
2. Write the file to Disc using CD-RW of your computer.
Note
- File System CD-ROM ISO Level
- Character set ISO 9660
- Finalized, single session
- Write speed low
Firmware upgrade
1. Open the disc tray. Place the disc on the tray. Close the
tray. The Firmware upgrade screen appears.
Firmware upgrade
appears on the display
Firmware upgrade starts
- In the middle of the writing, the tray will open
automatically. After taking out the disc, please wait for
about 2 minutes.
- If the unit was succesfully updated, the unit will turn off
and on after closing the tray automatically. When the
unit turns on, this screen will display.
3. Press the number buttons to select the desired language
Note
- If the “Select Menu Language” doesn’t appear,
please contact to “Samsung Service Center”.
- Do not press any button and unplug the power
cord during upgrade.
- The upgrade procedure may change, refer to
the web site (www.samsung.com).
ENTER button.
Press 1 for English
Touche 2 pour Français
Drücken Sie 3 für Deutsch
Pulsar 4 para Español
Premere 5 per Italiano
Druk op 6 voor Nederlands

nadam se da ce uspeti

I kad sve to uradiš opet ti neće prepoznati disk iz nekog čudnog razloga.

Kad sam kupio taj plejer odmah sam ga flešovao sa tada svežim firmware-om (uz dosta poteškoća ali uspešno) sa sledećom procedurom:

Ime CD-a: FIRMWARE
dva fajla na CD-u: BUILD.IMG (preimenovani .IMG koji je skinut sa sajta) i UPDATE.VER koji je u stvari tekstualni fajl sa sadržajem imena firmware-a. Znači New-Text Document, upišeš "BUILD.IMG", Save, pa preimenuješ "New Text Document.txt" u "UPDATE.VER".

Za rezanje više nisam siguran kako sam radio, jedino da je Disc-at-once i 4x brzina sa verifikacijom (za svaki slučaj :) ).

Tada je uspelo, sad sa ovim novim firmverom uz istu proceduru neće.

Isto tako me nervira što za sve DVD-e koje sam narezivao javlja grešku (ISO 9660) dok neke koje sam dobio ko zna od koga (isto rezane) pušta sve u šesnaes'...

***, još ću danas da se mučim pa ću da javim ako nešto uspem.

Nazad
Vrh Dno