Šta je novo?

samsung d720 - video neko?

Moze naravno,pogledaj u svom rodnom gradu mozda negde i nadjes a ako ne video sam na mobtelovom wap sajtu u malim oglasima da neko prodaje pa vidi mada neznam koliko ce biti dobar posto je poprilicno slican E700/715 kod kojih je flex kabal znao jako cesto da crkava a jako je skupa popravka!
Pozdrav ,)

Lomnice,covek ne pita za e720 vec za d720.Razlika izmedju ova dva fona je ogromna .d720/730 su smartphone(sa symbianom) .dok E serija to nije.

Sto se d720 tice nisam cuo da se pojavio ni u Evropi a kamoli kod nas.Sumnjam da ce se ikada i pojaviti(kao ni d700/710).Mozda cemo imati srece sa
samsungom i300.
p.s.Stvarno mi nisu jasni nasi uvoznici telefona(motorolu v3 nalazis na svakom cosku a od mpx220 ni traga ni glasa.Jel to nas narod jos nije spreman za pametne telefone???) :trust:

E j...!Bas sam se i ja utripovao,sorry!
Pozdrav ,)

Premijera je kako rekose pomerena za prvi kvartal 2k6e

Telefon izgleda nije nista posebno, imate review na www.mobile-review.com

Ja cekam Samsunga sa slide mehanizmom i WinMobile 5 :D

Bunovan je napisao(la):
.Jel to nas narod jos nije spreman za pametne telefone???) :trust:

Dobro si primetio. Mišljenja sam da manje od 1% ljudi je uopšte u stanju da u ovoj polupismenoj zemlji upotrebi smartphone, makar na najosnovniji način. A da ga iskoristi u maksimumu potencijala, ja mislim da u celoj srbiji nema 300 duša...

Zato V3 ide ko alva. :D Kakva besmislena kupovina, zar ne?

Paaaa... NE!Dati tolike pare za ono sto V3 nudi mozda i ne vredi ali da je bezmisleno kupovati takve telefone,mislim stvarno...
Mozda 5% ljudi ima stvarnu potrebu za smartfonom a jos jedno 5% ih ima samo da moze da se hvali:"Ej vidi sto sam kupio najskuplji fon od Nokiu,ima i kompijuter..." :D
Ostalih 90% niti ima potrebe,zelje ili sredstava za smartfon tako da ce uvek takvi"glupi"telefoni imati kupce a oni koji hoce da se hvale da imaju lep telefon a imaju kesa ce verovatno da kupuju telefone tipa V3 (CAST IZUZECIMA).
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
Ne radi se samo o stvarnoj potrebi...jednostavno,smartphone ponekad zna da olaksa zivot.(net u svakoj prilici(za ne daj Boze),organajzer koji se fenomenalno sinhronizuje sa kompom i par sitnih stvarcica koje ti ustede vreme i nerve npr.)Ljudi ne znaju sta propustaju,a ako bi se neki uvoznik setio da napravi jacu reklamu sa prikazom mogucnosti ovih telefona vrlo brzo bi oni presisali v3 i slicne u ovakvoj "nepismenoj Srbiji".

@Lomnica_city: nisi shvatio poentu o kojoj se ovde govori. V3 košta više nego neki smartphone aparati, nudi dosta manje sem fensi izgleda, a čak ima neke stvari koje užasno nerviraju - onaj softver je katastrofa loš. Meni je džigericu pojeo dok sam objašnjavao drugaru kako se upotrebljava aparat, posebno dok smo ubacivali phonebook, a kupio ga je samo zato što tako izgleda, on čak ni SMS ne upotrebljava.

Kada kupuješ Symbian ili Windows Mobile ipak znaš manje - više šta te sigurno čeka, a posle će eventualno još da te telefon obraduje nekim ekstra mogućnostima. Sa aparatima koji nemaju neki unificiran softver, nego specijalizovan za njih, stvarno nikad ne znaš šta te čeka, dok se malo duže ne poigraš sa aparatom. Nekim ograničenjima se ponekad prosto šokiraš, ne verujući da si dao 300€ za nešto što ne može da sačuva ni par desetina SMS-ova, ili se polovično sinhronizuje sa računarom, a kada pokušaš da pošalješ kontakt drugom aparatu preko IC ili BT, jednostavno to ne možeš da uradiš...

Činjenica je da smartphone izuzetno olakšava život - ja sam u situaciji da gomilu stvari više nisam u stanju da zapamtim, i tu mi utrčavaju mob i MS Outlook. Po tim pitanjima sam bio bez ikakvih primedbi na Symbian, a zatim i na Windows Mobile - sa kojim sam malo rizikovao, ali se nijednog trenutka nisam pokajao.

I na kraju, Smartphone nudi neviđenu zabavu - ne pamtim kada sam poslednji put pročitao knjigu sa papira, totalno sam se navukao na ebooks, gutam ih po nekoliko svakog meseca. Neki od "običnih" telefona mogu delimično da izađu u koštac sa naprednim zahtevima, ako je čitanje knjiga uopšte tako nešto. Postoje rešenja i za njih, ali to nije ni blizu elegantno koliko bi trebalo da bude. Pretpostavljam da će nova serija 40 Nokia aparata to sve da promeni, pogotovo što pojedini modeli imaju 240x320 rezoluciju, to bih voleo da vidim i probam.

I instant messenger-i su jaka fora na koje se i jedva pismen moze navici.Za 2 dinara se sit ispricas sa covekom , sto je manje od jednog sms-a.Ne znam koji dumbphone podrzava tu opciju.Jednostavno,neko mora da shvati da izgled vise nije presudan kod telefona vec 2 godine.Zivimo u 21.veku gde je najbitnije za posao (vecinu)da uvek mozes da proveris mail,budes online itd.
Dobro,mozda nije najbitnije kod nas ,ali se stvari polako krecu ka tome.Za par desetina godina to ce shvatiti i ljudi i uvoznici :-devil-:

Ma nisi ti mene nidzo shvatio!Lepo sam napisao da je smartphone kod nas stvarna potreba malog broja ljudi,deo njih ih kupuje samo da bi mogli da se hvale a opet tu je i deo onih koji zele lep telefon a imaju para za bacanje i ne zale ih!
E tu je ono sto nevalja jer nemozes (ili jako tesko) da nadjes i lep telefon i mali a pametan uz naravno neku normalnu cenu i onda ljudi kupuju ono sto MISLE da im treba i retko ko misli svojom glavom vec pada na neke druge fore (tako sam se ja zeznuo sa D500).
P.S. Cestitam na 1000-tom postu nidzo! :)
Pozdrav ,)

Lomnica_city je napisao(la):
retko ko misli svojom glavom vec pada na neke druge fore (tako sam se ja zeznuo sa D500).
P.S. Cestitam na 1000-tom postu nidzo! :)

Voleo bih da čujem priču o D500 (isti dan kada sam kupovao drugaru V3, lomio sam se da li da mu uzmem D500 - ali naravno da sam odustao. Em V3 nije vredeo te pare, ali čovek se napržio ko lud, i ima svako pravo, telefon stvarno izgleda, a D500 za iste pare mislim da je bio još veća glupost).

Tnx za čestitke, nadam se da te postove nisam uludo potrošio. ;)

Ajd onda da ti udovoljim,ali napominjem da su ovo moja licna iskustva,cisto da me posle ne napadaju obozavatelji istog,dakle...
D500 je lep tzv fancy telefon i tu nema zbora ALI velika glupost je sto su mu nabacili one sjajne povrsine koje se grebu samo tako a svaka ogrebotina se vidi i onda to izgleda... Nedostaci nekih opcija uobicajenih za vecinu telefona zna jako da nervira (rodio sam mecku dok sam sacuvao brojeve iz telefona pre nego sto sam zamenio isti...),mp3 pleyer je verovatno uradjen cisto da ima jer nista drugo nemozete da radite dok slusate muziku,izadjete iz njega i muzika staje,ekvalajzeri su napravljeni kao igracka... tastatura je tako postavljena da ljudi sa krupnijim prstima jako tesko mogu da rukuju jer je ubacena a uska... kad je baterija pri kraju (a to se jako cesto desava,prakticno mi sa prosecnim koriscenjem nije spajala ni 2 dana) nista nemozete da radite da je iscrpite do kraja ako nemate punjac da je odmah punite i morate da slusate par sati cviljenja za praznu bateriju i izgubite silne zivce!Od pluseva bih pomenuo lep i veliki ekran,sjajnu kameru i konacno prisustvo bluetooth-a ali i dalje ne smatram da vredi 300-tinak evra!
Nadam se da si zadovoljan nidzo!? :)
Pozdrav ,)

Iskren da budem, teško da bih kupio bilo kakav Samsung telefon. Ciljaju na mase sa svim svojim proizvodima, ostavljajući svakom proizvodu neku užasnu manu, nekad i više njih (čak i ne samo na telefonima, sve što je Samsung ima tempirano iznenađenje u sebi). Imaju neke Windows Mobile aparate, voleo bih da vidim na šta to liči, ali gledajući po dosadašnjem iskustvu... ;)

I što je najbitnije, nekako mi nemaju dušu. Koliko god da sam protiv V3, aparat ima nešto, posebno crni.

Poslednja izmena:
Vrh Dno