Šta je novo?

Samsung D-900 i problem sa internetom

Don54

Čuven
Učlanjen(a)
09.01.2004
Poena
619
Imam već 2 meseca Samsung D-900. Pre neki dan sam hteo da se konektujem na Internet(prvi put) ono neće. Odem u Telekom oni kažu telefon. Odem u prodavnicu oni kažuTelekom.

Inreresujeme da li pored one dve stavke oko podešavanja :
- naziv profila: mts064
- http://wap.mts064.yu
-nosilac: samo GRPS

Da li samo ovo ili još nešto.

Ranije je bilo kod nekih telefona da se ukuca neki kod i onda udješ u tehno mod i tu podešavaš dodatno.

Ima jos nesto:

GPRS PARAMETRI:
APN = gprswap
Username = mts
Password = 064

WAP parametri:
IP address: 172.017.088.198
Port: 9201 ili 8080 (ako se to zahteva, zavisi od modela mobilnog telefona)
Homepage: http://wap.mts064.telekom.yu

Tačno to je bilo već podešeno (mislim ovaj drugi deo podešavanja).
Kad je sve to podešeno i kad krenem na internet dobijam sledeću poruku: "Mondo mogu koristiti samo korisnici MTS-a". Da li treba da se ja negde prijavim ili da me oni prijave. Jer ova poruka govori kao da mi kartica u telekom nije prijavljena ili da je kartica neispravna.

Kada promenim karticu i stavim 063 i podesim parametre sve radi korektno.

Da li možda treba program da se flešuje nekom novom verzije.

Pitaj u korisnickom da li ti je aktiviran gprs i mms.
Posalji na 4777 poruku all pa bi trebao da dobijes automatski podesavanja za tvoj model telefona ako ne radi i dalje stavi drugu 064 karticu pa probaj.

GPRS je ocigledno aktiviran, cim dobija poruku "Mondo mogu koristiti samo korisnici MTS-a". Problem koji Don54 opisuje imao sam svojevremeno i ja sa jednim drugim aparatom.
@Don54
U mom slucaju je proradilo kada sam i za DNS postavio 172.017.088.198. Ne znam da li je ovo moguce na Samsungu, ako jeste probaj...
Pozdrav

Poslednja izmena:
Neznam gde se nalazi,ako uopšte postoji da se podešava DNS kod samsunga D900. Podešava se GPRS i možda GSM. Neznam da li se još negde nešto podešava. Pozvao sa Telekom i oni su mi poslali SMS za automatsko podešavanje.
Neznam parametre za GSM. Možda bi oni odklonili ove smetnje.

Poslednja izmena:
Danas sam bio u prodavnici i vlasnik me je odveo kod nekog servisera koji kaže da samsung koristi neki protokol 2.5 a da taj protokol nepodržava telekom. PA DA FLEŠOVANJE TELEFONA NIŠTA NEBIH POSTIGAO.

Onda ja sam odem kod grugog servisera koji mi ispriča sasvim suprotnu priču i da samo flešovanjem mogu da rešim ovaj problem rešim.

Na kraju ću da ga flešujem pa šta bude.

Dok sam čekao da mi se reši problem malo sam šetao internetom i doznao sam neke kodove. Tako sam ustanovio da mi je FW: D900DXGA2 (sa *#1234#). Ovo je verzija za Maleziju, Vjetnam.....

Imam isti problem sa Samsungom D900 kao i Don 54. Verzija D900DXGA2.
Da li je u medjuvremenu Don54 dosao do resenja?
Pozdrav

Pre neki dan sam prodao d900 ali ne zbog interneta nego sto mi je jednostavno dosadio a za podesavanje GPRES-a po meni vazi pravilo da nema pravila, na nekom mobilnom proradi iz prve a drugom malo zeza, treba eksperimentisati sa profilima, menjati gprswap u gprsinternet itd, to je i na mom konkretno pravilo problem, opera radi sa gprsinternet ali neki put se veze i na gprswap e sad kada treba da se preuzme nesto sa interneta a ti si u operi i gprsinternet-u pokrene se interni browser koji nece da radi sem na gprswap a na nekom drugom d900 to sasvim radi drugacije, uzeo sam i Benq 81 malo da se igram sa njim i proradila je isto tako neka cudna konfiguracija, mozda nisam u pravu ali kod mene tako, a da na 064 mrezi...

Vrh Dno