Šta je novo?

Samsung C100

KIBLA`s

Čuven
Učlanjen(a)
11.12.2003
Poena
680
Moja oprema  
CPU & Cooler
i9 13900KF & NZXT kraken 360
Matična ploča
Asus Tuf Gaming Z690-Plus
RAM
2 x 32 GB Kingstone Fury DDR5
GPU
Asus Astral 5080 OS Gaming
Storage
2x1TB Kingston SFYRS/1000 + 2x1TB Patriot SSD
Zvuk
Creative Sound Blaster X3
PSU
Seasonic prime GX-1300
Kućište
Fractal Focus 2
Monitor
ROG SWIFT PG278QR 165Hz, G-SYNC
Miš & tastatura
DeathAdder v3 & Logitech Ultrax Premium
Laptop
Lenovo X1
Mobilni telefon
BlackBerry Classic (Q20) + iPhone 13 mini
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
da li ima Cell Info???
da li moze da se iskljuci zvuk koji se ponavlja svakih 2 minuta kada primim poruku a ne procitam je, znam da me on podseca na poruku ali me to nervira,
npr. nocu ostavljam tel. upaljen i kad mi stigne poruka obavezno se probudim na taj zvuk, sad ce neko reci ugasi mob. ili ga stavi na silent.
Molim pomoc :zgran:

Cell info ima i on se aktivira pod messages, broadcast, read - enable,
a sto se tice tog dosadnog zvuka moraces da ga trpish i dalje posto ne moze da se iskljuci. :wall:

hvala
samo mala ispravka nije u read nego u recive pa na enable
hvala jos jednom
a zvuk :wall: :wall:

Poslednja izmena:
Ja isto imam C100 i meni se ne ponavlja taj zvuk kada primim poruku

@Scout
kako si to izveo
npr. stavim ton poruke i on se ograsi naravno kad primim poruku a zvuk koji se ponavlja je drugaciji i ide tacno na svaka 2 minuta, merio sam, moslio sam da ce prestati posle par puta ali nije tj. izdrzao sam do 6 puta.

Pojma nemam,takav je od kako sam ga kupio....
E ne verujem,ali mozda je do toga sto sam samo iskljucio ton na tipkama...

i meni je zvuk tipki iskljucen
esi :) kupio nov ili polovan???

Nov,u kutiji...
Malo off-topic...koje igre igras,ima li neka vredna paznje,i ima li nekih dobrih aplikacija...
A sto se tice poruke,poslao na C100, i cekao 10 min posle prvog zvuka i nista...

ukoliko stavite prvu melodiju tj single beep onda se cuje samo jednom...sve ostale se ponavljaju.....

@vang Gogh
ne ponavlja mi se melodija vec zvuk koji se cuje kao kad primis report
e da video sam onaj tvoj topic sa file menagerom
moj se trenuto formira ali sutra ujutu moram da probam

KIBLA`s je napisao(la):
@vang Gogh
ne ponavlja mi se melodija vec zvuk koji se cuje kao kad primis report
e da video sam onaj tvoj topic sa file menagerom
moj se trenuto formira ali sutra ujutu moram da probam

sad te nista ne shvatam...pa kad primis report cuje se melodija koju si namjestio kad primas poruke....

E da zaboravio sam da kazem,da ja nisam namestio da mi stize report..

Van Gogh je napisao(la):
sad te nista ne shvatam...pa kad primis report cuje se melodija koju si namjestio kad primas poruke....
evo ovako
melodija za poruke je prva
kada stigne poruka naravno cuje se
e sad na svaka 2 minuta,merio sam, se cuje zvuk kad kad primis report nije isti kao zvuk primljene poruke

e reci mi koji je ono sajt sa kodovima od c100 ili ako imas jos neki daj :zgran:

gde ima data kabal i koliko novaca ??

Poslednja izmena:
da li samsung c100 podrzava mms

Kad smo vec kod c100, imam jedan problem sa njim.
Naime, ne mogu da skinem nijednu Java igru.

Probao sam i sa 063 i 064 postpaid karticom i ne vredi. Kada pokusam da instaliram bilo koju Java igru, dobijem sledecu poruku:

Download failed: javax.microedition.io. ConnectionNotFoundException: Unknown host:

Kada skidam istu igru, sa istog sajta, sa Nokia 3510i telefonom, nema nikakvih problema.

Inace, nemam nikakvih problema sa skidanjem i instaliranjem melodija i slicica.

Ne radi sve svaka java igra na svakom telefonu koji podrzava javu. Probaj da skines nesto sa wap.belam.lv To su igrice koje bi trebalo da rade na c100. Takodje probaj i midlet.org/wap

Najbolja wap strana za c100 je bila wap.ranova.org, ali koliko vidim, ugasena je zbog piraterije.

Poslednja izmena:
Laza je napisao(la):
Ne radi sve svaka java igra na svakom telefonu koji podrzava javu. Probaj da skines nesto sa wap.belam.lv To su igrice koje bi trebalo da rade na c100. Takodje probaj i midlet.org/wap

Najbolja wap strana za c100 je bila wap.ranova.org, ali koliko vidim, ugasena je zbog piraterije.

Upravo sam sa wap.belam.lv i probao da skinem.

Izgleda da nije problem u tome vec u Telekomu i telefonu. Naime, na nekom stranom forumu sam nasao da C100 trazi jos jedan APN za instalaciju Java igrica. Na istom sajtu sam nasao uputstva za 20-tak zemalja i njihove provajdere. Naravno, Mobtela i Telekoma tu nema.

Sudeci po Google-u, ovo je problem koji se dosta cesto javlja sa C100.

Probao sam da pozovem MTS tehnicku podrsku i da im objasnim problem. Da li treba reci da nisu imali pojma o cemu govorim?

Da li neko ima C100 a da je uspeo da skine neku Java igricu?

Mozda ce promena softvera pomoci?

Skinuo sam puno Java igrica i aplikacija....poneki put mi se pojavi taj error,ali vec sledeci put uspem da skinem igru bez problema...

Aragorn je napisao(la):
Upravo sam sa wap.belam.lv i probao da skinem.

Izgleda da nije problem u tome vec u Telekomu i telefonu. Naime, na nekom stranom forumu sam nasao da C100 trazi jos jedan APN za instalaciju Java igrica. Na istom sajtu sam nasao uputstva za 20-tak zemalja i njihove provajdere. Naravno, Mobtela i Telekoma tu nema.

Sudeci po Google-u, ovo je problem koji se dosta cesto javlja sa C100.

Probao sam da pozovem MTS tehnicku podrsku i da im objasnim problem. Da li treba reci da nisu imali pojma o cemu govorim?

Da li neko ima C100 a da je uspeo da skine neku Java igricu?

Mozda ce promena softvera pomoci?

Ja imam c100, 064 prepaid i bez problema sam instalirao igre sa tog sajta. Moguce je da poneka nece da radi ali vecina mora. Nikakva posebna podesavnja nisam namestao na telefonu. Drugar ima c100, 063 i njemu sve radi bez problema. Imamo razlicite verzije firmware-a.

Jedno glupo pitanje:jel pripejd 064 moze da pika na GPRS...

Laza je napisao(la):
Ja imam c100, 064 prepaid i bez problema sam instalirao igre sa tog sajta. Moguce je da poneka nece da radi ali vecina mora. Nikakva posebna podesavnja nisam namestao na telefonu. Drugar ima c100, 063 i njemu sve radi bez problema. Imamo razlicite verzije firmware-a.

Ne mogu da verujem.
Probao sam da skinem bar 20 igara sa razlicitih sajtova i nista. Uvek ista greska.

Nemam pojam sta da radim.....

SCOUT je napisao(la):
Jedno glupo pitanje:jel pripejd 064 moze da pika na GPRS...
Da. Kazes da ti ukljuce mms (gprs ne pominjes) i onda kad konfigurises GPRS za apn (access point) umesto gprs stavis mms.

KIBLA`s je napisao(la):
koje formate podrzava C100 mislim mmf, jpg, gif
sta podrzava???

Podrzava mmf (ima odlicnu melodije, podrzava zvukove), jpg, abm (interni format koji se sastoji od 4 slike koje se smenjuju. Nije bas gif ali moze da posluzi kao zamena). Nema gif, nema mid (mmf je jaci, mid se lako konvertuje).

Da. Kazes da ti ukljuce mms (gprs ne pominjes) i onda kad konfigurises GPRS za apn (access point) umesto gprs stavis mms.

Besplatno? :D

Poslednja izmena:
Uspeo sam!!!! :D :D :D
JAVA je proradila!!!

Ako je neko imao problem kao ja, evo kako da ga resi (za 064):

1. Namestite uobicajena GPRS i WAP setovanja

2. Sada je potrebno postaviti "sekundarna" JAVA/GPRS setovanja. Na stranim forumima sam nasao da ovaj telefon zahteva posebna JAVA setovanja za Internet preko GPRS-a. Kod nas nema dodatnog APN-a za tu svrhu ali se moze iskoristiti MMS APN!

Dakle, otkucajte *#9998*JAVA# i odaberite GPRS Setting.
Pod Username otkucajte mts, pod Password otkucajte 064 a pod APN treba da stoji mms.

I to je to. Kada se sve to uradi, JAVA igrice ce se instalirati bez problema.
Ja sam vec sam skinuo sve sa wap.belam.lv.

Kad smo vec kod igara, da vas pitam: imate li zvuk u Prince of Persia?

Besplatno apsolutno. Mislio sam da me zezas zbog smajlija.

Vrh Dno