Šta je novo?

samsung bx2450 hdmi/dvi ili vga na eyefinity izlaz

Adanos

Slavan
Učlanjen(a)
30.03.2006
Poena
345
Pokušao sam da pronađem odgovor na forumu poslednjih sat vremena, ali nažalost nisam naišao na isti.

Koji je najbolji način povezati pomenuti monitor koji ima jedan vga ulaz i dva hdmi/dvi ulaza na radeon 5870 sa eyefinity izlazom sa najboljim rezultatima?

Trenutno mi je na hdmi/dvi ulazu ukljucen kabl koji je sa jednog kraja hdmi a sa drugog dvi. Na njega se nastavlja kabel dvi to eyefinity. Da li bi direktno povezivanje hdmi to eyefinity bilo bolja opcija i gde ima takav kabel da se uzme?
Ili vga to eyefinity mozda?
Hvala unapred na odgovorima.

Moracu i ja isto da probam mada sam ja sa grafickom dobio 2 kabla na koja se nakaci DVI koji ide na monitor u DVI i tako mi sada radi. Dobipo sam i jos neki kabl koji ide za graficke a malo je pljosnatiji mislim da je to HDMI i probacu kakva je tamo slika kada budem kupio i HDMI za monitor.
Mene zanima dal kod nas ima da se kupi a sada mi ne treba jos 1 kabl koji je za DVI a zove se koliko sam ja video Mini DP to DVI Cble Adapter(ROHS) jer imam takva 2 ali za svaki slucaj. Sada mi definitivno ne treba ali nadam se da toga ima i ovde.
Negde sam procitao da je nekome slika bila lepsa na DVI kada poveze. A monitor moj kada se pali on trazi pise u uglu Analog, pa HDMI pa DVI i tada se pojavi slika.

Da dobio sam sada sam video Mini DP TO DP CABLE ADAPTER (ROHS) I Mini DP TO HDMI CABLE ADAPTER (ROHS). Mislim da tebi treba ovaj zadnji plus obican HDMI kabl zavisi koje duzine hoces.
Jedino sam DP to DVI dobio 2 kom.

Poslednja izmena:
DVI ili HDMI - svejedno je. oba su digitalni prenos podataka, tako da oba rade posao.
HDMI ti gura i zvuk, kao i 3D sadrzaj sa 1.4 verzijom.

VGA ti je "najlosiji" izbor za kvalitet slike.

@Adanos: kakav je to kabl "dvi to eyefinity"? To si dobio sa karticom?

Ako nemas nameru da koristis eyefinity setup odnosno da razvuces sliku preko 3 monitora, najbolje i najjednostavnije ti je da monitor/e povezes preko DVI ili HDMI. U principu, to je ista stvar, isti signal i isti kvalitet sa tim sto je HDMI dzek fizicki drugaciji i moze da provuce i audio signal do HDTV ili monitora sa zvucnicima.

Ako ces da koristis eyefinity, jedan monitor obavezno mora da bude prikljucen na DisplayPort izlaz sa kartice. Taj monitor mozes tu da povezes direktno (ako imas monitor sa ugradjenim Display Port ulazom) ili preko adaptera. E sada, ne znam da li su sa novim karticama nesto menjali ali sa prethodnom serijom je trebao aktivni adapter koji je kostao cca 100USD da bi se dobila eyfinity slika u 3D modu (u igrama). Moguce da se sada to moze napraviti i sa pasivnim adapterima koji kostaju 20-30 USD i koji si i ti mozda dobio sa tom karticom.

Dakle, to je jedan monitor. Ostala 2 monitora mozes da povezes po zelji na DVI, HDMI ili, sto je najlosija opcija, VGA (D-SUB)

Eyefinity izlaz, kako ga ti zoves u naslovu teme, ne postoji.

Nazad
Vrh Dno